Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Friss hangok - Interjú a Hybrid zenekarral

Hybrid - Friss hangok - Interjú a Hybrid zenekarral

Friss hangok sorozatunkban ezúttal a Hybrid együttest vettük nagyító alá. A feltörekvőben lévő metal zenekar kézséggel válaszolt a Music.hu kérdéseire, olyan témákat boncolgatva, mint a honi zenei élet nehézségei, koncertek és tehetségkutató versenyek, illetve végigkövethetjük a csapatot megalakulásától fogva napjainkig.

- Hogyan jött a zenekar alapítás ötlete?. Miként találtatok egymásra?

Az alapító tagok Homonnai Gergely (dob), Csomortáni István (basszusgitár) és Gabó Ádám (ének) voltak. Kronavetter Laci egy bonyhádi koncertünkön ismerte meg a zenénket, és mivel a Mindcrime nevű zenekara napok múlván feloszlott, jelentkezett hozzánk gitárosnak. Akkoriban még Gáspár Zoltán volt a másik gitárosunk, de zenei nézeteltérések miatt megváltunk egymástól és így jött a képbe Bo (Szollár Bálint), akivel egész lett a csapatunk. Vele szintén egy fellépésen találkoztunk. Azért kezdtünk el közösen zenélni, mert megtaláltuk azt, amit már régóta kerestünk. Láttuk egymásban azt a habitust, amivel tudtuk, hogy ez a formáció működni fog. Mindannyian szeretjük a metal zenének ezt a fajta modern, kifejező stílusát és egymásból kihozzuk a mélyen lappangó érzéseket. A közös alkotáshoz pedig ez kell.

- Májusban megnyertétek Warner Nu Metal tehetségkutató versenyt. Milyen változásokat hozott a zenekar életében ez a kimagasló eredmény?

Valójában nem számítottunk erre az eredményre. Természetesen nagyon örültünk a helyezésnek és ez is egy jel volt, hogy érdemes ezt folytatnunk. A zenekar felfogásán nem változtatott, vagyis nem szálltunk el magunktól. Viszont azt kell mondanom, hogy a legjobb tudáspróba a közönség előtt zajlik. Helyettük nem lehet dönteni. ég

- Mennyire korlátoltak itthon a ’nu metal’ stílus népszerűségének ének határai?

Itthon mi nincs korlátolva? Hazánk kis hallgatóságának zenei ízlése nagyon megoszlik. Nyílván a Nu metalnak is van itthon egy kialakult rajongótábora, de sokkal kisebb, mint pl. Amerikában (érthető módon). Mindenesetre mi azon vagyunk, hogy népszerűsítsük a stílust. Amúgy ez a Nu metal-dolog nagyon sokaknak egy ködös, megfoghatatlan valami. Folyamatosan hallok negatív véleményeket erről, nincsenek tisztában azzal, hogy valójában mit is jelent. Megfogalmazni nehéz, így én nem is próbálkozom vele, de az biztos, hogy egy extrém újhullám, ami lassan bontogatja nálunk is szárnyait. Annak viszont örülök, hogy egyre több és tehetséges fiatal zenekar van, akik szintúgy hirdetik az igét.

- Mit érdemes tudni a decemberben megjelenő Hybrid kislemezről?

A maxi két számot fog tartalmazni. Az egyik a Counting című nótánk, amit átírtunk a demo verzióhoz képest. A klippet is erre a számra fogjuk készíteni, melynek tervei már előkészületben vannak. A másik számunk az Enfermedad del sueno, egy energikus nóta, ami a kedvencem is. A címe spanyolul van és jelentése álomkór. A kislemezt az Aquarium stúdióban vesszük fel és a Warner fogja kiadni. Ha minden időben történik, akkor decemberben meg is jelenik.

- Jelenleg milyen kiadványokon dolgoztok, illetve ha valaki hanghordozó formájában szeretne a zenétekhez közelebb kerülni, mit tegyen?

Jelenleg a kislemez anyagát hangszereljük, pontosítjuk, hogy felvételkor minél olajozottabban tudjunk dolgozni, és hogy megszólalása súlyos, döngölős legyen. A már említett demónkat februárban rögzítettük, ami a Counting, és a 3rd Deliverance c. nótát tartalmazza. A diáksziget lapján van egy oldal rólunk, ahol egy kicsit tömörített verzióban, de maghallgatható állapotban van fönt a két szám - aki esetleg nem akar zsákbamacskát venni.  http://www.diaksziget.com/hybrid

- Milyen volt a Szigetes fellépésetek?

Idén a Szigeten kétszer is felléptünk. Az első a Tálentum-színpados volt 4.-én. Abszolút sikert könyvelhettünk el. Nagyon sokan voltak és szerencsére az idővel és a megszólalással sem volt gond. A második fellépés 6.-án volt a Metal Hammer-színpadon. Sajnos a korai időpont és a meleg befolyásolta a bulit - na meg az, hogy előző nap szétpartiztuk magunkat. A közönség nehezen indult be, de szerencsére csak jó kritikákat hallottunk. Értékelésként csak annyit, hogy rajtunk nem múlott a buli, mert nagyon alaposan készültünk. Mindannyian jól éreztük magunkat és ezt jövőre is meg akarjuk ismételni.

- Szerintetek mi a legnagyobb gond vagy akadály, ami ma hazánkban gátat szabhat egy fiatal zenekar fejlődésének?

Először is a megfelelő tagok megtalálása nagyon nehéz. Hisz ha egy zenekar hosszú ideig akar működni, akkor ott el kell fogadni a másik rigolyáit is. És mivel kevesen vagyunk az országban, nem mindig lehet válogatni . Aztán nagy gond a saját próbaterem ill. hangszer megszerzése is, hisz nem mindenki születik a jólétbe. Magyarországon nem igazán támogatják a fiatal zenekarokat. Sajnos "nincsen keret a kisérletezésre". Támogatás hiányában csakis az elszántság és a kitartás nyithat perspektívát egy zenekarnak. Ehhez viszont nagyon sok áldozatra van szükség.

- Manapság egy friss, feltörekvőben lévő zenekarnak mire van a legnagyobb szüksége a zenei életben?

Jól kidolgozott támogatási stratégiára, sok tehetségkutató rendezvényre, és a kiadók objektív hozzáállására. Na és persze fontos, hogy a zenekarok ne riválisként, hanem barátként tekintsenek egymásra.

- Mit tartotok a csapat életében eddigi elért legnagyobb sikernek? Mire vagytok igazán büszkék a közös zenélés kapcsán?

Annak örülünk igazán, hogy együtt vagyunk és hogy álmainkat sikeresen teljesítjük. Nem tudnék kiemelni egy momentumot sem, mert az összes közös élmény, siker és kudarc tesz boldoggá minket.

- A zenekarban ki írja a zenét és a dalszövegeket, és miről szólnak a számok?

A számokat közösen írjuk. Mindenki a saját ötletét, benyomását adja bele jammeléskor, amiből előbb-utóbb kikerekedik egy jó nóta. A dalszövegeket én írom (Gabó Ádám). Ezek általában egy lemondást, kiüresedést tükröznek. Vélemények, okoskodások, megfejtések a világról és résztvevőikről, megtűzdelve egy-két kiakadással, ami a tiltakozást fejezi ki.

- Az ősz folyamán mikor és hol láthatjuk legközelebb a Hybrid-et élőben fellépni? Mit terveztek az elkövetkezendő fél évre?

Tervünk, hogy jövő tavasszal saját albummal jelentkezhessünk. Addig még sok fellépés és munka áll előttünk. Januárban valószínűleg az Ektomorf-fal koncertezünk Németországban egy pár napig. Szeretnénk még sok külföldi koncertet leszervezni. A kislemezünk megjelenésével a saját honlapunk is kész lesz, amit majd érdemes lesz meglátogatni.

Hazai koncertek:
Október:
11. (péntek) Wigwam
November:
1. (péntek) Gödöllő, Trafó
8. (péntek) Budapest, Vöröslyuk (Nu-feszt.)
16. (szombat) Nyíregyháza, Nyíregyháza klub
29. (péntek) Dunaújváros, Movie
30. (szombat) Szekszárd, Zug
Decemberben a Tankcsapdával turnézunk és Szilveszterkor pedig a Superbuttal lesz egy közös koncertünk Budapesten.

Info:
hybrid@mailbox.hu
http://www.diaksziget.com/hybrid

Simon Péter

2002. 10. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2002. 10. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 10. 08. 0:00
Sziasztok! Hánykor lesz a Hybrid a Wigwamban? Csá! Zoresz
Vendég 2002. 10. 08. 0:00
Hali! A korábbi híreknek semmi köze a ehhez a Hybridhez. Kis hiba a rendszerben... :)
Vendég 2003. 03. 06. 0:00
Csáááááá! Bo (Szollár Bálint) gimiben az osztálytársam volt, úgyhogy csak jót tudok írni róluk! Csak így tovább Bálint, mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos ez Neked! Puszi, Mejus és a többiek!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Friss hangok - Interjú a Hybrid zenekarral cikk képei
Hybrid - Friss hangok - Interjú a Hybrid zenekarral