Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződéssel

Nemesis - Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződéssel

A Nemesis egyike azon zenekaroknak, akiknek sikerült külföldi lemezszerződéshez jutnia. Fábián Zoltán nyilatkozott portálunknak a külföldi kapcsolatról, az új lemezről, és magáról a Nemesis zenekarról, valamint annak jövőjéről.

zenekarról, valamint annak jövőjéről.

- Elmesélnéd, hogyan kerültetek kapcsolatba a kiadóval, és hogyan ütöttétek nyélbe ezt a dolgot?

Örömmel mondhatom, hogy már érvényes az a szerződés, mely köztünk, és az amerikai Laser' s Edge / Sensory között jött létre! A promó- anyagra reagáltak annak idején ők is, és ugyanúgy, mint a többi cégnek, nekik is küldtünk ezután egy bővebb anyagot. Ez azt eredményezte, hogy egy szerződés ajánlattal álltak elő. El kell, mondani, hogy nem ez volt az egyetlen kiadó, akinek felkeltettük az érdeklődését, de számunkra a Sensory tűnt a legkedvezőbbnek. Ez a kiadó olyan csapatokkal foglalkozik, mint a Gordian Knot, a Spiral Architect, a Mind's Eye, a Zero Hour, a Divided Multitude, a Clockwork, az Avalon, a Wizards, a Behind the Curtain, de itt jelent meg az Ark első albuma is. A szerződés különböző pontjait Lajos (Gulyás Lajos manager), és Ken Golden (Laser' s Edge főnök) közösen finomítgatták, többször tárgyaltak ezügyben, de már az összes anyag kint van, és innentől kezdve a Laser' s Edge- é a munka. A szerződés lényege az, hogy a Nemesis "Eden?" (első angol nyelvű) lemezét terjesztik, és promotálják világszerte, majd 6-9 hónapon belül ezt követi (ha máshogy nem rendelkezünk) a második, a "Psychogeist" album. A kiadónak saját promóciós cége van, így az albumok promócióját ők végzik majd. Szeptember 3- án megjelent az „Eden” album, várhatóan márciusban követi a Psychogeist.

Nemesis - Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződéssel

- Ezt megelőzően már szerepeltetek külföldi „gyűjteményes kötetben” , gondolok itt a Rock Hard Magazinra pl., ki fedezett fel Benneteket? És hogyan? A szaklap év végi szavazásán az év zenekara lettetek! Mivel jár ez a „díj”?

Ők is kaptak a Promo- Cd- ből. Úgy látszik, sikerült őket meggyőzni, mivel még a tavalyi év végén kaptunk egy e-mail-t, hogy a szerkesztőség feltenné a Nemesist a rendszeresen megjelenő Unenhört-cd mellékletére. Ez az általuk legjobbaknak tartott olyan csapatok dalainak válogatása, amelyek még nem rendelkeznek szerződéssel. Így került fel az „Eye of the Snake” a promo- cd- ről, valamint a csapatról is írtak egy kis rövid ismertetőt nagy örömünkre, hiszen ez a magazin kb. 80000 példányban jelenik meg német nyelvterületen. Március 7-én jött az újabb mail Boristól (Boris Kaiser, RockHard), hogy jó hírei vannak: A szokásos év elejei közönségszavazáson a Nemesis lett a legjobb szerződéssel nem rendelkező csapat a tavalyi év „Unenhört” cd-in szereplő csapatok közül! Közönségszavazat, nem "szakmai"!!! Miután magunkhoz tértünk, és tovább olvastuk a mail-t, megtudtuk, hogy nyereményként eltölthetünk egy kis (stúdió) időt a Hagen-ben található Woodhouse stúdióban, ahol a rögzítésre kerülő kb. 2 dal felvételeinél Siggi Bemm producer lesz a segítségünkre. Október 15- én indultunk, és két feldolgozás nótát rögzítettünk végül, a Gates of Babylon- t a Rainbow- tól, valamint a Mission- t a Queensryche- tól. A végeredmény a napokban érkezett meg..félelmetes… Nem tudom, még mi lesz a sorsa ennek a két dalnak, de semmiképpen nem fogjuk eltitkolni őket. Siggiék egyébként segíteni fognak nekünk, elküldik a cuccot egy- két kiadónak, valamint Siggi producerként foglalkozni is szeretne velünk, úgyhogy még akármi is lehet…

- Kiadónak? De, már van kiadótok, ha jól értettem…

A Sensoryval liszensz szerződésünk van, ami nagyon jó terjesztésileg, mi viszont szeretnénk továbblépni kiadó szinten is, úgyhogy újabb promócióba kezdünk, immár az Eden? lemezzel. Jó lenne egy olyan kiadót találni, aki teljesen felvállalja a Nemesist.

- Úgy tudom, közben az új, harmadik album is elkészült. Mikor jelenik meg?

Az új album, amely egy koncept- album, „Terra Incognita” címmel jelenik meg December első hetében. Koncept anyag, tehát az egész egy történet köré épül. Igazán az idei év elejétől kattantam rá erre a vonalra, ekkor dőlt el, hogy koncept- album lesz a harmadik korong. A szöveg és a zene párhuzamosan íródott, de meg kell mondjam, bizonyos szempontból könnyebb úgy alkotni, ha van egy irányvonal hangulatilag és történetileg. Szerintem nehezebb totál különböző mondanivalójú nótákat egységgé kovácsolni. Természetesen nem azt akarom ezzel mondani, hogy egyszerű volt megírni a korongot.

- Miről szól a történet?

... Egy életképpel indul az egész, egy lány életének véget vetve leugrik egy toronyház tetejéről. Mellette egy kis napló, melyben leírtakról szól ez a történet. Egy történet az örök élet utáni vágyról, mely végigkísérte az emberiséget a történelmen keresztül. Kiderül, hogy egy angyal átvezette ezt a lányt a Fények Földjére, ahol az összes lélek örökké él. Titokként kellett volna kezelnie ezt a dolgot, de ő is csak egy esendő ember, aki megsúgja alvó kedvesének ezt a titkot, gondolva, így el is mondta, meg nem is... Mindenesetre innentől kezdve egy naplóban rögzíteni kezdi napjainak eseményeit. Itt indul a fiú története, aki azt hiszi, hogy álmodta ezt az egész dolgot a kedveséről, meg a Fények Földjéről, és szentül meg van győződve arról, hogy ez az ő küldetése: tudatnia kell mindenkivel, hogy az örök élet nem álom. A lány próbálja lebeszélni őt, ám túl késő már. A fiú elindul, és mint egy próféta, megszállottá váltan hirdeti az "igazát". Aztán neki is megjelenik az angyal, aki elmondja neki, hogy hiábavaló, amit tesz, az embereknek nem lesznek jobbak, ha tudják a titkot, mert túl önzőek. Utasítja a fiút, hogy inkább azt mondja az embereknek, hogy az élet maga a pokol, és mert úgyis vár az örök élet, könnyítsék meg saját, és egymás "szenvedését". A fiú kétségek közt őrlődve, megteszi, amit az angyal mondott. Elszabadul a pokol, az emberek önként, önkézzel vetnek véget életüknek, a fiút pedig üldözni, keresni kezdik, mert mindig kell egy bűnös. A lány követi az eseményeket, de tehetetlen. Mikor elfogják kedvesét, még beszélni sem engedik őket. A fiú nem ismeri el azt, hogy bűnös, hiszen csak jót akart. Ekkor ismét megjelenik az angyal, és itt derül ki az, hogy Ő nem az, aki a lányt elvezette a Halhatatlanok földjére, hanem a Tagadás Szelleme, amely a kezdetektől fogva félrevezeti, megtéveszti az embereket. A fiút halálra kínozzák, mint egyetlen bűnbakot. Mikor a lány megtudja, mérhetetlen bűntudatot érez, és lassan süllyedni kezd a bánat ingoványába. Az angyal megjelenik, és kéri, hogy ne váljon ő is áldozattá, de az ember ember marad, nem bírja feldolgozni kedvese halálát, s a fájdalomtól félőrült lány felkeresi annak a háznak a tetejét, ahol még régen kedvesével szövögették álmaikat. Kétségtelen, hogy nem akar tovább élni, ám a zuhanás egy hirtelen széllökés miatt következik be, talán a sors keze, vagy másé???…

- Zeneileg mennyiben követi ez a lemez az eddigi albumok zenei irányvonalát?

Szerintem zeneileg sikerült továbblépni. A fejlődés mértéke akkora, mint mondjuk az első, és az „Abraxas” albumok között volt. Zeneileg jóval komplexebb, színesebb az új anyag elődeinél, ugyanakkor jóval több a "megjegyezhető" dallam is . Mindezek mellett igyekeztünk megőrizni azokat a dolgokat is, amelyektől Nemesis a Nemesis.

- Ezt a lemezt is felveszitek majd angolul?

Igen, már elkészült a fordítás, az ausztrál illetőségű Linka Péter barátunknak köszönhetően, és már a részleteket dolgozzák ki Zolival. Hamarosan fel is lesz énekelve.

- Mikor és hol lesz a lemezbemutató koncert?

2003. 02. 07- én, Budapesten, a Wigwam- ban fogjuk teljes egészében eljátszani a Terra Incognitát. Természetesen nem csak az új album dalai lesznek hallhatóak, mi egy extrahosszú Nemesis bulira gondoltunk, hiszen eddigi teendőink miatt idén nagyon keveset játszottunk. Tehát aki szereti a csapatot, jöjjön, mert még egy- két meglepetés is becsúszhat, amit csak ott, csak akkor láthat!!! Egyébként aznap, tehát február hetedikén, az MCD- ben (a Nyugatinál) dedikálunk is, aki teheti, jöjjön!!

- További koncertek?

Jövő tavasszal el fogunk indulni egy kisebb körútra, országszerte, esetleg más zenekarok társaságában. Ez a dolog jelenleg szervezés alatt áll. Természetesen jövőre is fel szeretnénk lépni a nagyobb fesztiválokon is. Jövő év októberére van egy fesztiválmeghívásunk az Atlantában megrendezésre kerülő Progpower fesztiválra. Azért abban is reménykedünk, hogy a német vonalon is megindul valami...

Jónap Tamás

2002. 11. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 11. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 02. 0:00
Én nemrég hallottam őket először,szerintem nagyon jó zenét játszanak,nemcsoda ,hogy felfigyeltek rájuk a külföldiek.Mellesleg egyedül ott tudnak elérni vmit,itt Magyarországon nemnagy ennek a lehetősége.Arra viszont ügyelniük kell,hogy nekerüljenek el a süllyesztőbe,mert nagyon kár lenne egy ilyen jó zenekarért!
Vendég 2003. 01. 25. 0:00
kiraly banda, nekem is naggyon bejon! amolyan Dream Theater beutes erezheto a szamaikat hallgatva, es mellesleg szerintem is nagyon profik a zeneszek. Kiemelnem Kis Zolit (az enekest) akinek oriasi hangja van. nagyon tehetseges, bar egy kicsit tobb karaktere is lehetne a hangjanak, picit nyers szerintem. Mindent bele! Nemesis rulez!
Vendég 2003. 07. 29. 0:00
Nemesis nagyon jo, durva gitárral és énekhanggal! Drukkolok nekik! CSipázom őket!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződéssel cikk képei
Nemesis - Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződésselNemesis - Nemesis, zenakar külföldi lemezszerződéssel