Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

WISDOM: A metal új reménységei

WISDOM - WISDOM: A metal új reménységei

A Wisdom kishazánk nagyszerű, tehetséges, feltörekvő heavy metal zenekara, akik ugyan még csak közel egy éve léteznek, de komoly eredményekkel büszkélkedhetnek, amit megalapozott céljaikkal, elhatározásaikkal vittek, visznek végbe.

Az első, saját készítésű felvételük, a Fate csak saját célokra készült, azonban mégis eljutott a híre kisebb-nagyobb mediumokhoz, ahol komoly szakmai visszhangot váltott ki, természetesen pozitív értelemben. Nem volt hát csoda, de ugyanakkor rendkívül megtisztelő meghívást kaptak a Kalapács zenekartól, hogy legyenek a lemezbemutató turnéjának vendégzenekara, amely egészen 2003. márciusig tart. Jártak a győri Halloween Fesztiválon is, és játszanak december 14-én a Wigwamban, és Szilveszterkor a Petőfi Csarnokban a Moby Dick vendégeként. Ritkaság számba megy előzenekaroknál, hogy visszatapsolja őket a közönség, a Wisdommal ez szinte minden alkalommal előfordult. A rajongás már most érzékelhető, egyre nagyobb figyelem kíséri a zenekar fellépéseit. Itt az ideje hát, hogy a music.hu olvasói is megismerjék a jövő talán egyik nagy reménységét, a WISDOM-ot. Molnár Máté basszusgitárossal beszélgettünk.

WISDOM - WISDOM: A metal új reménységei

Mennyi időbe telt a jelenlegi felállás véglegesítése?

2001 októbere környékén szóltam Kovács Gábornak (gitár) és Nachladal Istvánnak (ének). Hornyák Balázs (dob) decemberben jött a zenekarba, Galambos (Dime) Zsolt (gitár) pedig márciustól tagja a WISDOMnak. Kb. fél év alatt sikerült összehozni a bandát. Aki járatos a heavy metal műfajban, annak talán ismerősen csengenek ezek a nevek.

Milyen zenei stílusba határolnád a Wisdom zenéjét, ki a célközönségetek?

A zenénk többnyire a Helloween, Gamma Ray, Stratovarius és az Iron Maiden által kitaposott tradicionális heavy metal vonalat követi, de megtalálhatók benne a trashes és hard rockos hatásaink is. Ezeket próbáljuk ötvözni egyéni megoldásokkal és fogós dallamokkal, melyek a közönség számára is könnyen megjegyezhetők – legalábbis erre törekszünk. A dalszövegek angol nyelven készülnek, de minden dal magyar nyelvű verziója is megvan. A jövő dönti majd el, hogy melyiket fogjuk inkább használni. Viszont mindkét esetben figyelünk arra, hogy ne üres sablonszövegek legyenek hanem olyanok, melyeken el lehet gondolkodni.

Az első demótok szakmai visszhangja igen jó volt, számítottatok ekkora elismerésre?

A 2002. márciusában készítettük el, három dalunkat felvonultató, saját rögzítésű felvételünket, mely NEM demó, csak saját célokra vettük fel, otthoni körülmények között. Viszont mégis eljutott néhány helyre. Annak örülünk, hogy ahova eljutott, ott valóban elismerően nyilatkoztak róla.

Mint igazi metal zenekar, elengedhetetlenek az élő fellépések, hol láthatunk titeket a tél folyamán.

A Kalapács előzenekaraként járjuk az országot. Legközelebb a Wigwamban lépünk fel, december 14-én szombaton! Valamint idén még egy rendhagyó metal fesztiválra is meghívást kaptunk, a FÉMSZILVESZTERRE, mely a Petőfi Csarnokban lesz, és olyan zenekarokkal játszunk mint a MOBY DICK, Auróra és a Cool Head Clan. 14 órai kezdettel mi nyitjuk a fesztivált!

Mik a további terveitek?

A jövőre nézve a terveink között szerepel a zenekar nevének a köztudatba való bejuttatása, melyet kisebb-nagyobb koncerteken és fesztiválokon való részvételek segítségével szeretnénk elérni. A távolabbi tervek többek között nagylemez készítéséről szólnak.

Sok sikert kívánunk a továbbiakhoz, és természetesen beszámolunk a WISDOM történet újabb eseményeiről is.

Gab

2002. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2002. 12. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 12. 12. 0:00
Nagyon jó kis banda! Én már láttam, hallottam őket! Mindenkinek ajánlom! Amit színpadon művelnek, az meg valami zseniális!
Vendég 2002. 12. 18. 0:00
De még milyen jó! A Wigwamban elég profin nyomták!
Vendég 2003. 01. 07. 0:00
Ja, én is ott voltam. Mintha egy külföldi bandát láttam volna! Szerintem még hallunk róluk!
Vendég 2003. 12. 29. 0:00
SZAROK,MINT ÁLLAT

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

WISDOM: A metal új reménységei cikk képei
WISDOM - WISDOM: A metal új reménységeiWISDOM - WISDOM: A metal új reménységei