Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Interjú Kovács Krisztiánnal

FISH! - Interjú Kovács Krisztiánnal

Közismertek a FISH! sikerek, nincs olyan normál budapesti klub, ahol ne koncerteztek volna. Aki mégis az overground közegeket részesítí előnyben, de mondjuk látta a Pizzás c. filmet, a Positivo dalról rögtön beugorhat neki, kik is a Fisherek. Ha ennek ellenére még mindig akad olyan, aki nem felel meg a fenti kritériumoknak, de kíváncsi alkat, megtudhatja "MI A HELYZET?".

music.hu:
Számtalan meghatározásról hallani a zenétekkel
kapcsolatban. Korábban sokkal több stílus keveredett a FISH!-ben, ami mára már letisztulni látszik (pl. az új dalok). Hogyan definiálható a stílusotok?

Hal:
- Általában funkrock-nak szokják nevezni, de ez inkább a korai időszakban volt jellemző... Hardpopdiscorapmetalfunky-nak is nevezzük, de ez hülyeség... Sokféle zenéből pattintjuk össze a FISH!-t, szerintem modern rockzene húzós gitárokkal, táncos alapokkal és sok dallammal.

FISH! - Interjú Kovács Krisztiánnal

music.hu:
Két hónapja megújult felállásban zenélhettek, Csabisrác gitározik a zenekarban. Hogy ismerkedtetek meg, miért pont rá esett a választás?

Hal:
- Gabi (basszusgitár) zenélgetett egy ilyen hobbigárdában, ott ismerkedtek össze, aztán amikor nálunk megérett a tagcsere, kézenfekvő volt a dolog. Közben kiderült, hogy hasonló kedvenceink, indíttatásaink vannak, nem utolsó sorban egy zsír gitáros a pali.

music.hu:
A közvélemény a Pizzás c. film által ismerhette meg elsősorban a zenekart, azóta azonban országos viszonylatban nem történt további, s ilyen jellegű előrelépés. Ez minek köszönhető?

Hal:
- Ez arra volt jó, hogy valamelyest megalapozza a zenekar helyzetét, ami sikerült is: több a koncert, a médiajelenlét, rengetegen hallottak rólunk, ment a klip, ilyenek. Ennyit lehetett kihozni belőle, a következő lépcső egy lemez, egy klip lehet, ezeken dolgozunk most jól.

music.hu:
Úgy veszem észre (leginkább az új dalok alapján), hogy a Faith No More számotokra az egyik abszolút favorit. Mennyire helytálló ez a kijelentés?

Hal:
- Teljesen, de legalább ennyire szeretünk sok másik zenekart is. A zenénkben nem is direkt hatások vannak, inkább hozzáállásbeli vagy hangulati párhuzamok, sokféle fíling keveredik, ami tényleg letisztulni látszik, régebben csapongóbbak voltunk szerintem...
Karmoljuk az Incubus-t, a Red Hot Chili Peppers-t, a Stereo MC's és a Fun Lovin' Criminals dolgait, de ezt sorolhatnám...

music.hu:
Mit tanácsolnál azoknak az ambíciózus fiataloknak, akik szintén ebben a közegben szeretnék megmutatni a tehetségüket?

Hal:
- Nem hiszem, hogy jó tanácsadó lennék, sok hibát elkövettünk mi is, amikből tanulni lehet... Az viszont tuti, hogy okosan kell nyomni, nem kell mindent minden áron bevállalni, inkább ésszel tervezni. Meg amúgy se nyomuljanak, mert ha jobbak, mint mi, az gáz:)

music.hu:
Mi lenne a legszebb karácsonyi ajándék a FISH! számára?

Hal:
- Egy lemezszerződés mondjuk, ezer új rajongó, ilyenek. De azért örülünk majd a zokninak meg a pulóvernek is.

*

Következő koncert:

2002 december 28.,Budapest, Marco Polo Klub
Fish! vs. annabarbi, utána Gumipop Party

purplesmith

2002. 12. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2002. 12. 19. 0:00
szerintem jó. hal tudja, mit beszél!... és azt jól teszi! egyébként meg sokkal több ilyen jellegű cikket hozhatnátok, a "nagy öregekből" már zsákszámra vannak írások, de rajtuk kívűl is pezseg az élet, úgy hiszem.
purplesmith 2002. 12. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 30. 0:00
fishifishifishi!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Interjú Kovács Krisztiánnal cikk képei
FISH! - Interjú Kovács KrisztiánnalFISH! - Interjú Kovács Krisztiánnal