Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

A ROMANTIC ÉS JENNIFER LOPEZ -- EXKLUZIV --

A Romantic jótékonysági koncertje --- A Szemem Fénye Alapítvány rendezésében március 1-jén a pécsi Nevelési Központ színháztermében adott jótékonysági koncertet a Romantic együttes. A Pécsi Gyermekklinika Onkológiai Osztályának látogatását követően elsőként érkezett a helyszínre Párkányi Éva, Nagy Judit (Big Brother I.), Vujity Tvrtko és az alapítvány elnöke, Gyura Barbara.

A Szemem Fénye Alapítvány a jótékonysági koncert bevételének teljes összegét a daganatos és beteg gyermekek javára, továbbá egy (szállító) mentőautóra fordítja.
A programot Vujity Tvrtko nyitotta meg, eztán Évivel és Judittal beszélgethettek a kis nézők, talkshow-szerű hangulatot teremtve ezzel. A legkedvesebb kérdést Évinek tette fel egy csöppség: „ – Megkaptad a levelemet?”

 - A ROMANTIC ÉS JENNIFER LOPEZ -- EXKLUZIV --

A közönség első három sorát beteg gyermekek töltötték meg. A koncert előtt Romantic Zsuzsit kérdeztem meg, mégis miképp alakult ez ki, hogy ilyen rendszeresen keresik fel őket jótékonysági koncertek, szereplések kapcsán.

- Szeretjük a gyermekeket, és szeretünk adakozni. Győző édesapja az Éhező Gyermekekért Alapítvány elnöke, így minden évben Mikulás napján és karácsonykor – tényleg, mint egy igazi Mikulás – járja a bevásárlóközpontokat, és több zsák ajándékkal lepi meg a gyerekeket. A kezdetektől fogva így alakult, sosem volt kérdés, hogy mindannyian szeretjük a gyerekeket, hiszen nekem is van két keresztfiam, akikért az életemet is feláldoznám. Amikor felnőttem, az összes gyermekkori játékomat odaadtam abba az árvaházba, ahol pedagógia szakosként töltöttük fakultációs gyakorlatunkat a középiskolai évek alatt. Megrázó élmény volt számomra, amikor az árva gyerekek gyakorlatról gyakorlatra várták az érkezésünket, és kérték, vigyük haza őket. A mai napig nehezen dolgozom fel a beteg gyermekek sorsát, s a védtelenségüket.
A jótékonysági koncertek kapcsán voltak azonban negatív élményeink is, sajnos akadtak, akik visszaéltek ezzel a helyzettel, és a bevételt nem a jó cél érdekében használták fel, hanem saját magukra. Szerencsére ez azért nem gyakori, az emberek tényleg szeretnek adni, így van velünk is, boldogsággal tölt el minket, ha örömet okozhatunk.

A koncerten a kis kezek mindvégig ütemesen összeértek, s az egész terem a „szeretem a bőröd illatát”, azaz a „Vágyom rád” c. dalt énekelte.
Egy ősbemutató részesei is lehettünk, ugyanis a Szemem Fénye Alapítvány részére készített „Ha visszatérhetnél” c. dalt először mi hallhattuk.

Ezt követően az együttes felhívta magához a gyerekeket, akik közül a legelesettebb a 3 éves, rosszindulatú daganattal küzdő Attila volt, akinek csupán két éve lehet hátra az életből. Bal szeme pótlás, s a jobb szemét is bármikor elveszítheti. Győző a színpadon ölbe vette a kisfiút; megrázta a vele való találkozás, elsírta magát. Mind ez alatt a nézőtéren ülő sorstársak gyertyákkal a kezükben énekeltek.

Győző a koncert után az öltözőbe vitte Attilát és édesanyját, s elkérte a címüket.

- Még nem találkoztam ilyen beteg kisfiúval. – motyogta. Nem gondoltam, hogy ennyire megrázó élményben lesz részem, pedig sok ilyen felkérésnek teszünk örömmel eleget. Hogy énekelte szegénykém a dalainkat, és csak három éves!

- Hogy kerültetek kapcsolatba ezzel az alapítvánnyal?

Gyura Barbara (a Szemem Fénye Alapítvány elnöke – a szerk.) elküldött nekem egy levelet, és a „Szemem Fénye Nail c. könyvét, amiben kisfia tragikus sorsát és elvesztését írta meg. A feleségem és én is elolvastam a könyvet, szívszorító élmény volt mindkettőnknek, hiszen az anyáról és gyermekéről szól, egy olyan visszavonhatatlan kötelékről, ami mindennél fontosabb egy ember életében. Barbara a levélben arra kért, hogy ha lehet, írjunk egy emlékdalt az alapítvány és olyan családok részére, akiket ugyanilyen tragédia ért. Számomra ez megtiszteltetés, és nem hogy szerettem volna, hanem úgy éreztem kötelességem segíteni az ilyen sorsú gyermekeken. A Ha visszatérhetnél c. dalt, és annak 3 féle feldolgozását, továbbá a lemez borítóját is elkészítettük, hamarosan maxin kapható.

- S most egy kis önző kérdésem volna, hol fogtok Pécsett a közel jövőben fellépni?

Március 18-án fellépünk a Széchenyi - téren, egy EU kampányon, április 5-én ismét a Nevelési Központban.

- Ha az információim nem csalnak, akkor Amerikában felvesztek egy dalt, mikor fog ez megtörténni?

Amint megkapjuk a vízumot a Homokszem c. dalt fogjuk ott felvenni angolul. Jennifer Lopez menedzserével napi szinten tartjuk a kapcsolatot, akárcsak Király Linda.

- Úgy hallottam, hogy kövérnek találod Jennifer Lopezt.

(nevet) Kövérnek nem is, de a feneke elég nagy... Tavaly márciusban Amerikában volt egy fellépésünk, akkor találkoztunk vele. Az arca tökéletes, és nagyon szép nő, de a tévék teljesen azt hitetik el a nézőkkel, hogy vékony, de nincs így teljesen, mert jó nagy feneke van, nem olyan fitness edzett.

***

Köszönöm, hogy egy ilyen rendezvényen részt vehettem. SZÜKSÉG van a segítségre azoknak, akiktől a következő idők, esetleg a távolinak tűnő öreges napjaink függhetnek. Segítsünk, hogy jobbak legyünk, akár úgy, mint Gáspár Győző, illetve a Romantic zenekar.

A SZEMEM FÉNYE ALAPÍTVÁNY ELÉRHETŐSÉGE:
Gyura Barbara
Pécs
Gém u. 7.
7634

Telefonszám: 06-30/ 353 – 1478
Gyura Barbara Szemem fénye Nail c. könyve az Alexandra könyváruházakban 1500 Ft-ért kapható.

kárpátidia

2003. 03. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2003. 03. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 03. 21. 0:00
ez igaz jennifer mendzsere menedzseli oket stijn.gille@pandora.be
2003. 05. 09. 0:00
Nagyon szeretem a romanticot!!csak így tovább!!! viki
Vendég 2003. 05. 13. 0:00
Magyarorszag legjobb zeneje!! :) Remelhetöleg hamarosan külföldön is meismeri mindenki.
Vendég 2003. 05. 19. 0:00
sziasztok! ÉN SZEMÉLYSZERINT IMÁDOM A ROMANTICOT,ÉS ÖRÜLÖK,HOGY EDDIG MÉG SENKI NEM ÍRT ROSSZAT RÓLUK.SZERINTEM TÖK JÓK ÉS REMÉLEM HOGY MÉG SOKÁIG ZENÉLNI FOGNAK. HAJRÁ! CSAK ÍGY TOVÁBB! EGY RAJONGÓ AKIT TÖRTÉNETESEN ÁGINAK HÍVNAK

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A ROMANTIC ÉS JENNIFER LOPEZ -- EXKLUZIV -- cikk képei
 - A ROMANTIC ÉS JENNIFER LOPEZ -- EXKLUZIV --