Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Szatmári Orsi szerint mostantól minden más

Szatmári Orsi - Szatmári Orsi szerint mostantól minden más

Az ismert és népszerű énekesnő sok mindennel foglalkozott egészen addig míg rá nem talált önmagára, azaz szólóban nyomul mostanság. A terveiről és új albumáról gyorsan és szinte kizárólagosan portálunknak nyilatkozott először.

- Ötévesen már zeneiskolába jártál. 15 éves korodtól foglalkozol az énekléssel, 18 éves voltál, amikor egy zenekarral együtt jártad a világot. Pár év múlva több sikeres produkcióban (Friderikusz Meglepő és mulatságos, Barátok közt – a szerk.) közreműködtél. Népszerűnek érzed magad?

Ez egy érdekes kérdés, mert amióta az eszemet tudom, a zene fontos szerepet játszik az életemben. Kisebb rövidebb ideig tartó sikereket magaménak tudhatok, aminek nagyon örülök, de népszerűnek nem érzem magam. (a két főcímdal eléneklésének ellenére sem, hiszen nem kaptam akkora publicitást, hogy megismerjenek). De ez így is van rendjén, hiszen nem rólam szóltak azok a műsorok. Talán azért sem érzem magam népszerűnek, mert ha kimondod a nevem, sokan nem tudják még beazonosítani a személyemmel. Vagy csak én érzem így …? Viszont el kell mondanom, hogy ez egy mókuskerék, hisz én népszerű szeretnék lenni, nem az motivál, hogy mindenki felismerjen stb. Én, csak szeretnék adni az embereknek egy kis vidámságot, jó kedvet a zenémen keresztül. Csak ahhoz, hogy ez mindenkihez eljusson, sokféle megjelenés kell, s ez által lesz az ember ismert, és ha szeretik népszerű. Egyébként számtalanszor feltettem magamnak a kérdést, hogy mi lehet az oka annak, hogy eddig nem jutott nekem igazán az átütő sikerből, pedig 2-2 évig frontembere voltam a Bionic és az AKT együttesnek is. Valamint 2 lemezen az Irigy Hónalj Mirigy egyik női hangja. Azt hiszem és vallom, hogy jó időben, jó helyen kell lenni, és mindennek megvan a maga ideje. Ráadásul nem igazán álltam ki az érveim a gondolataim és az álmaim mellett. Nem hittem eléggé magamban, viszont másoknak túlságosan is. Mindig meg tudtak győzni, hogy mi a jó nekem. (Pedig a szívem mélyén tudtam, mit akarok, csak kevésnek éreztem magam.) De ez a múlt. És az, hogy ez a lemez (Most Minden Más) elkészült hűen tükrözi a változást és a céltudatosságot. Úgy látszik a tanulópénz befizetése 5-6 évre szólt, de remélem megérte. Hogy ne mások álmait váltsam valóra, hanem az enyéimet!

Szatmári Orsi - Szatmári Orsi szerint mostantól minden más

- Melyik produkcióra vagy igazán büszke?

Minden produkcióra büszke vagyok, hiszen sok munkám volt bennük és minden produkcióból tanultam! Természetesen a legbüszkébb a saját lemezemre vagyok, hiszen dalszerzőként minden dal hozzám tartozik, kivéve a feldolgozást, amit viszont azért készítettem el, mert a szívem csücske, előadójával együtt.

- Zenei stílusod hogyan határoznád meg?

Zenei stílusomra a Mindenevő jelző illik. Mindenféle zenét meghallgatok, utána véleményeztetem. Szeretem a Rock – Funky – Soul – Latin zenét is. Az a fontos, hogy dallamos, megkapó legyen. A Most Minden Más c album első, önálló szóló lemezem, így érzem, minden dal a megfelelő „ruhát” kapta. Nagyon változatos lett a hangzás, mivel nem az volt a célom, hogy egystílusú lemezt készítsek, inkább változatos, élvezetes, dallamos legyen a hangzás. Így megtalálható szinte minden stílus, amit szeretek! Akik szeretik a könnyű, kedves, őszinte dalokat, azoknak tetszeni fog. REMÉLEM!!!

- Szólólemezed címe: Most Minden Más. Mire utal a cím? Mennyire változtál meg?

Most Minden Más, mint amit a közönség, illetve azok az emberek, akik ismernek megszoktak tőlem. A lendület maradt, én nem változtam meg alapjában csak céltudatosabb lettem és önállóbb. Végre meg tudom mutatni az embereknek, hogy milyen is vagyok valójában. Hiszen a lemez hűen tükrözi a lényem!

- Szerinted kis hazánkban mennyire lehet érvényesülni? (zeneileg)

Nagyon nehéz, bár én azt a nézetet vallom, hogy ha az ember céltudatos és kitartó, és persze nagyon szerencsés, akkor előbb vagy utóbb sikerül, de kell a tehetség is. Főleg hosszabb távú sikerhez és érvényesüléshez. Jó időben, jó helyen lenni! (itt szól közbe a szerencse).

- Milyen terveid, céljaid vannak a közeljövőben?

Szeretném, ha eljutna az emberekhez a zeném. Ha hallgatják a dalaimat jó kedvük legyen, bárhol is vannak, és bármit is csináljanak J Ha színpadi fellépés van, akkor velem együtt énekeljenek és SZERESSENEK!!! Hiszen ez éltet! Nagyon szerencsés ember vagyok, mert sikerült egy olyan családba születnem, ahol nagy a szeretet, egymás és a zene iránt. Szeretném ha még sokáig együtt maradnánk! Rengeteg mindent köszönhetek nekik! Mellettem állnak jóban-rosszban. Bár a zenekarok, együttesek, énekesek jönnek-mennek (nehéz premier plánba kerülni, de még nehezebb megmaradni), ennek ellenére szeretnék még 20 év múlva is a zenei pályán maradni, minden lemeznél megújulni, sikert elérni. Természetesen családot alapítani, boldog, kiegyensúlyozott életet élni és a zeném által embereket boldoggá tenni, és jobb kedvre deríteni. Pár éven belül az utánpótlásnak helyet adni, egy magániskola keretein belül.

- Mit csinálsz a privát életben?

Zenével foglalkozom, éneket tanítok, legalább heti háromszor edzek (fitness, kick-boksz). Ép testben, ép lélek! Valamint egy általam létrehozott négytagú baráti együttessel, az N-joy-al járjuk az országot. (Világslágerekkel).

Az új lemez már kapható!

Jónap Tamás

2003. 04. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2003. 04. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
nina 2004. 06. 24. 0:00
Szerintem jobb lett volna ha soha sem kezdi el!
Vendég 2004. 07. 16. 0:00
Szerintem nem lenne rossz,csak ez a stílus magyarországon NEM ELAD6Ó!!! A hangja sem lenne rossz,de mindíg is vokalista marad!!! Túlságosan 6ározott...de rossz irányba gondolkozik...talán azért még sikerülhet neki is.....KÍVÁNOM,hogy sikerüljön neki...
Vendég 2004. 08. 11. 0:00
Orsinak gyönyörű hangja van. Nagyon bízom benne, hogy bejön neki a szólókarrier. Eddig bármilyen znekarban hallottam énekelni, mindig tetszett.
Vendég 2004. 09. 01. 0:00
Rossz helyen szívtad a faszt ! Eddig legalábbis így volt. A hangod az nagyon hasonlít az agyonajnározott Cserháti Zsuzsára, nem csoda, hogy ette őt is az irigység, miattad. Talán, ha neked írták volna az ő dalait, akkor befutnál. de nem biztos, hiszen ő is csak egy beképzelt szoprán volt, tele hörögve.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Szatmári Orsi szerint mostantól minden más cikk képei
Szatmári Orsi - Szatmári Orsi szerint mostantól minden másSzatmári Orsi - Szatmári Orsi szerint mostantól minden más