Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

4x45perc indiepop víkend

annabarbi - 4x45perc indiepop víkend

2003. április 4-én, a pécsi Kispál és a Borz koncert előtt, gitárhúrozás közben kaptam diktafonvégre a vendégzenekar annabarbi két tagját, Egyedi Pétert és Bátor Gergőt. A zenekar aktualitásairól beszélgettünk, miközben a Red Hot Chili Peppers Californication c. dala szólt a háttérben.

music.hu:
Úgy hallottam, új annabarbi lemez jelent meg a napokban…

Bátor Gergő:
Ááá, nem új lemezünk van – amúgy sincs lemezünk, és talán soha nem is lesz… –, ez egy új, három számot tartalmazó demó, ami most effektíve megjelent, a dalokat egy tavaly decemberi koncertből válogattuk össze. Amit normális demónak hívnánk, az nyár eleje, nyár közepe felé fog elkészülni, tehát rendes stúdióhangzással, stúdió körülmények között, mert ez a mostani egy teljesen élő felvétel.

annabarbi - 4x45perc indiepop víkend

Egyedi Péter:
Tudod, eddig mindent saját magunk csináltunk a barátaink segítségével, és nálunk lehet hozzájutni a demókhoz a koncerten vagy a honlapon keresztül. Ebben nincs titok, írott a CD és nyomtatott a borító, persze tök pofásan elkészítve, nem egy gagyi szar, de abszolút nem számíthatunk más segítségére sem anyagilag, sem az előállítás terén. Ez azért fontos, hogy ha valakinek tetszik a koncert, akkor tudjon valamit venni. A három számos demót 500 Ft-ért áruljuk, tehát ez egy jelképes összeg.

music.hu:
Úgy tudom, április 26-án a PestiEst Caféban léptek fel a 4x45perc indiepop víkend keretein belül. Csak később derült ki számomra, hogy ezt a kétnapos rendezvényt saját magatoknak szerveztétek meg… Hogy is van ez?

Péter:
Sikerült rábeszélnem a PestiEst Café szervezőjét, hogy egymás után adjon nekünk egy péntek-szombatot, s így közösen szervezünk egy koncertet a Stig Roar Husby (a volt Fabulon – a szerk.) zenekarral. Felmerült az ötlet, hogy szervezzünk egy olyan összefüggő hétvégét, ami jobban promotálható. Felkerestünk a SRH-n kívül még két zenekart, így április 25-én az Amber Smith (Imréék nemrég értek haza Németországi turnéjukról), utánuk a Stig Roar Husby lép fel, őket követi dj Gassman és dj Mágnes. Április 26-án a tatabányai Fondue, aztán mi lépünk fel, végül dj Alma és dj Pita zárja az estét. Szeretnénk ezt a hétvégét „eseményként” népszerűsíteni. Ez a négy zenekar külön-külön botorkál az underground közegben, eddig kisebb-nagyobb sikereket ért el, de így együtt összefogva egy fedőnév alatt, talán komolyabb visszhangja lehet a médiában.

Gergő:
Igazából ez csak egy idealista gondolat. Tökre örülünk annak, hogy össze tudtunk hozni egy koncertet négy zenekarral, több dj-vel; nem beszélve az egész körítésről, a szervezésről, a reklámról…stb. és így legalább két egész estés programot tudunk nyújtani az embereknek.

Péter:
És nem is egy drága dolog, a napijegy 600 Ft, a két nap együtt 1000 Ft.

music.hu:
A Fondue zenekart sajnos még nem ismerem…

Gergő:
A Fondue-ről általában tényleg nem sokan tudnak, Pesten azt hiszem, eddig csak kétszer játszottak. Egy lelkes tatabányai zenekar, igazából 6 vagy 7 éve működnek. „Szabadidőzenekarnak” tartják magukat, ami Peti szerint hülyén hangzik, szerintem vicces, mert tökre fedi, hogy mit gondolnak erről az egészről. Koszos, zajos gitárzene, hasonló vonalon, mint mi, persze sajátos ízzel. Teljesen őszintén jönnek zenélni, és örülnek mindenkinek, aki megnézi őket, és tapsol nekik. Remélem, csak összekapják magukat és elkezdenek klubbozgatni, mert igazából ha van értelme zenélni, akkor az a koncertezésben nyilvánul meg.

Péter:
Sajnos eleinte még belterjes marad ez a kör, de reméljük, hogy ebből ki lehet rugaszkodni….és minél többen eljönnek április 25-26-án. Mindenesetre mindenkit sok szeretettel várunk.

purplesmith

2003. 04. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

purplesmith 2003. 04. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 04. 27. 0:00
ja jó
Vendég 2003. 05. 09. 0:00
a fondue már sammi sosa!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

4x45perc indiepop víkend cikk képei
annabarbi - 4x45perc indiepop víkendannabarbi - 4x45perc indiepop víkend