Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ -

PEET - INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ -

Remek híreim vannak Tóth Csülök Zoltánról. Bár azt gondolom, bárki, akár Phil Collins is összecsapná tenyereit (ez nem túlzás), ha játszhatna egy Peet kaliberű csapatban, egy olyan egységes, autonóm siklósi gyökerű ZENEkarban, ahol valóban ’csak’ a zene, a hangoknak a dallam, a ritmus, és a harmónia, óóó, az elsődleges álma, célja.

music.hu:
Sokat gondolkodtam az első kérdésen. Hogy vagy?

Csüli:
Köszönöm, egyre jobban.

music.hu:
A Peetben hogy érzed magad?

Csüli:
Jól meg jobban, meg egész jól. Nézd, a Peet egy feltörekvő fiatal zenekar, én úgy gondolom kiváló emberek vannak benne, fiatalok, lendületessek, jó muzsikusok, tudunk dolgozni. Ez nagyon-nagyon fontos: tudunk dolgozni. Ez jó.

PEET - INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ -

music.hu:
Tudnád nekem definiálni, hogy mi az, amit játszotok? Először arra gondoltam, hogy funky, aztán meg arra, hogy ez nem az…

Csüli:
Nem funky, nem is rockzene…

music.hu:
Ez Peet.

Csüli:
Nem tudom, hogy lesz-e valaha ilyen kategória, de remélem, hogy ebben a nagy kavalkádban képviselni fog valamit a zenekar a jövőben. Szerintem ez hibrid jellegű zene, tudod, megtalálja mindenki a magának valót. Van egy kis drum and bass alapja, kis rock, kis elektro, kis reggie, van ebben úgy minden. Úgy gondolom, a számok többsége egy komplett kompozíció, nem egy versszak, amihez hozzá van biggyesztve a refrén, aztán rá van dobolva valami paraszt, és hadd szóljon…

music.hu:
Ez jó! :o) Főleg, amikor bizonyos körökben úgy vagy emlegetve, mint akihez a metronómot szokták igazítani…
Hogy kerültél a zenekarba?

Csüli:
Nagyon érdekesen alakult, mert én abszolút nem ismertem a Peet zenekart, nem is hallottam róluk. Végül is kiderült ,hogy már három éve alakult. Szóval nem ismertem őket, gyakorlatilag egy véletlen folytán kerültem be, amikor zenekart toboroztam. Budapestre olyan helyre, ahova hívtak, nem akartam menni, csak anyagi megfontolásból meg nem keresek zenekart! Így maradt az, hogy itthon (Pécsett – a szerk.) keresgéljek. Próbálkoztam, gyakorlatilag elkezdtem egy zenekart, ami jelenleg még stagnál, más stílusú mint a Peet. Közben az egyik barátomtól hozzám jutott a Peet zenekar egy 6 számos cd-je , hogy hallgassam meg, mert nagyon jó. Otthon számítógépeztem, beállítottam háttérzeneként, aztán majdnem leestem a székről, nem tudtam, hogy magyar zenekart hallgatok-e, vagy egyáltalán, ez siklósi zenekar?!

music.hu:
Slágeresek a dalaitok, sőt slágerek.

Csüli:
Slágergyanúsak inkább fogalmazzunk úgy, van füle, farka, ezek dalok, nekem ez a szimpatikus benne, hogy dalok. Nem csak úgy oda van cseszve valami. Jelenleg dolgozom egy civil munkahelyen, –hangszer-businnes-ben utazom –, ott találkoztam a Peet felével, jöttek épp egy hangszerért. El kezdtünk beszélgetni, s feldobták a labdát, hogy dobost keresnek, és mit szólnék, ha… Oké, menjünk le próbálni, hátha jön valami…. és már az első próba olyan élmény volt, hogy majdnem szétdurrantam. Rég éreztem ilyet….

music.hu:
Huhh, ez ám a nagyon ritka!

Csüli:
Ritka, igen, ritka de ha szerencsésen tud működni ,akkor hajrá előre, mert így születhetnek igazán jó dolgok… ’csak’ maga a zene volt az egyetlen kapocs. Az első próbán egy jót dzsemmeltünk, órákig zenéltünk, jól esett! Megnéztünk pár számot és működni látszott…

music.hu:
Dehogy vágom.

Csüli:
Nagyon tetszett, nagyszerű dolog volt ez nekem, nagy erőt adott. Tudod ,azért van élet a Kispál után is még ha nehezebb is újra térdelőrajtra ereszkedni… Jókor jött, aminek borzasztóan örülök.

music.hu:
Hol fogtok fellépni mostanában?

Csüli:
Nyáron fesztiválok, Sziget, és más egyéb vár ránk, ahova beférünk, ahol egy „induló” zenekar is esélyt kaphat. Játszunk szinte minden fontos állomáson, talán valamelyik helyszín mérföldkő lehet a zenekar életében, amitől előre tudunk lépni ezen a zavaros sakktáblán.

music.hu:
Ami nem könnyű.

Csüli:
Nagyon nehéz.

music.hu:
A nézőtér illetve a nézők száma részedről nagy változáson ment keresztül. Más a körülmény, más a közönség, és a koncertezés egyértelműen csak a zenéről szól, az anyagiak szinte alig jönnek szóba.

Csüli:
Igen, ez biztos, ez a történet a pénzről egyáltalán nem szól, itt arról van szó, hogy szeretünk zenélni, ezért hát zenélünk. Remélem lelkesedésünk akkor sem hagy alább, ha már kapunk némi pénzikét a munkánkért.…stb..Ez nem azt jelenti,hogy ingyen játszanánk, csak még igen kis pénzekről lehet beszélni. Mások a körülmények, még kevesebben vannak a bulikon de bizakodóak vagyunk! Az előző zenekarba hat évig voltam a Kispál és a Borz tagja, vagy a 90-es években a Slamóval a No-ba játszottam .Részese voltam szerencsére nagy koncerteknek óriási buliknak és , láttam egy pár generáció váltást is. Annyi féle zenei stílus képviselteti magát ma ,hogy remélem a zenénk nem korfüggő csak a tizen… vagy csak a huszon…évesekhez szól majd.

music.hu:
Dolgoztok mostanában valamilyen hanganyagon?

Csüli:
A 12 számos demónk még nem teljesen kész, az ének hiányzik róla. A demó magyar és angol nyelvű lesz, mert van rá külföldről is érdeklődés. Kaptunk visszajelzést Amerikából, Hollandiából, Németországból. Persze nem valószínű, hogy világsztárok leszünk, de megpróbálunk minden külföldi lehetőséget is megragadni, játszunk majd klubokban, fesztiválokon és minden olyan helyen ahova beférünk, ahová hívnak.

www.peet.kvantum.hu

kárpátidia

2003. 05. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2003. 05. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 12. 0:00
Reméljük a legjobbakat. Hajrá Csülök!
Vendég 2003. 05. 12. 0:00
csülök! örülünk neked! kíváncsivá tett nagyon a zenekar, mert még nem hallottam. fordulok felétek. pusza

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ - cikk képei
PEET - INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ -PEET - INTERJÚ TÓTH CSÜLÖK ZOLTÁNNAL - A FÍLING A MÉRVADÓ -