Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

In memoriam TOP TV

TOP TV - In memoriam TOP TV

Ki ne emlékezne a TOP TV-re? Azokra az időre, amikor még remek (tájékozott) műsorvezetők, leginkább fazonok vezényletével főműsoridőben nézhettük a popzene királyait, gondoljunk csak Csiszár Jenő ’apukám világára’, vagy a Graetest Hits c. műsorra, amit szintén egy fazon, Nagy Gergely (Kimnowak - basszusgitár) vezetett.

music.hu:
A TOP TV-ről beszélgethetünk egy kicsit?

Nagy Gergely:
Persze, bár már jó rég volt. A TOP TV tulajdonképpen egy magyar zenetévé akart lenni, még bőven a Z+, meg a jelenleg létező VIVA előtt. Elég jól működött egy időben, volt egy befektetői csoport, amelyik azt gondolta, hogy egy ilyen megélhet. Szerintem jól gondolták, viszont naivak voltak, ami az anyagi szempontokat illeti, és a TOP TV bedőlt másfél év után. Egy olyan cég szerezte meg tőlük a többségi tulajdont, amely hatalmasat bukott - azt hiszem, büntetőügy is volt a háttérben - és magával rántotta a tévét is.
Én egy Graetest Hits című műsort csináltam, ami az elmúlt harminc év zenéiről szólt. Azután kerültem oda műsorvezetőnek, hogy ’91-’92 -ben már vezettem a Magyar Televízióban egy Start című kulturális műsort. Ez kicsit olyasmi volt, mint a Propaganda, vagy a 72 óra; vagy rosszmájúbban, a 72 óra volt olyan, mint a Start. Ez a műsor teremtett lehetőséget a számomra, ott láttak meg.

music.hu:
Szeretted TOP TV-ben a Greatest Hitset vezetni?

Gergő:
Hogyne. Lehetett beszélni a számokról, kevesebb kötelezettségünk volt, mint ma a VIVA műsorvezetőinek van, mert a TOP TV-ben nem tudományos alapon dolgoztak, nem tudták melyik a célcsoport, nem is nagyon próbálták ezeket a szempontokat erőltetni, ezért aztán kevesebb felelősség hárult ránk, és lehetett szabadabban szövegelni. Ha két videó között akartam beszélni pár percet a Sex Pistols zenekarról, vagy a punk kialakulásáról, vagy dumálni egy telefonálóval, akkor lehetett.

music.hu:
Arra nem gondoltál, hogy a TOP TV után a VIVA-ban műsort vezess?

Gergő:
Ezt az egészet nem ambicionáltam különösebben, nem gondoltam magamról, hogy műsorvezető volnék. Azt gondoltam, hogy egy fej vagyok, és ha tudom, akkor csinálom.

music.hu:
Mint Ray Cokes?

Gergő:
Igen, bár nem akarom magam hozzá hasonlítani, csak a két helyzetben voltak azonosságok. Sajnos a TOP TV vége keserű lett, mert mivel bedőlt anyagilag, minket se fizettek ki. Nagyon csúnyán jött ki a társaság ebből. Akkoriban az egész hazai médiavilág inkább ilyen lacipecsenyés bizniszhez hasonlított. Kispályás volt, se szerződéses fegyelem, se korrektség. Annyit azonban a TOP TV védelmében elmondanék, hogy szerintem tartalmában színvonalasabb volt, mint a VIVA. Dolgozhatott pár hozzáértő szerkesztő és beszivárgott a minőség. Abban, hogy a kilencvenes évek közepén legalább egy kicsit elkezdett kinyílni a magyar zenehallgatók füle, nagy szerepe volt annak, hogy ez a tévé sok mindent lejátszott, felnőttnek tekintette a nézőit.

music.hu:
Ez nagyon így van, személy szerint visszasírom a TOP TV-t, örülnék, ha ismét létezne egy ilyen.

Gergő:
Bizonyos zenék a VIVA-ban soha nem mennének le, amik a TOP TV-ben simán lementek, méghozzá főműsoridőben.

music.hu:
Igen, hasonlít a mostani VH1 vonulatához.

Gergő:
Így van, ebben igazad van, ha a VIVA az MTV, akkor a TOP TV a VH1.

kárpátidia

2003. 06. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2003. 06. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 06. 14. 0:00
Ahha! VH1 rocks, MTV+VIVA sux....!!!!!!!! Sambo
Vendég 2003. 06. 28. 0:00
Calypso band a király
Vendég 2003. 08. 04. 0:00
TopTV lenyomott Deep Purple-t is jól... most a VIVA csak a hülyegyerekzenét erőlteti, persze a mondókásnégerek mellett... Reynolds
Vendég 2003. 11. 12. 0:00
Tényleg kár,hogy megszünt a Top Tv. az interaktív dolgok (telefonálás , a la carte)hiányoznak.Ami interaktív van a viván az nem interaktív.Nem lehet betelfonálni élöben nincsen "203-8000".jó lenne vhol a müsorvezetöket viszontlátni valamelyik csatornán,h mi van velük..és a viván nagyon sok klipet nem adnak le..sok klippe nem adnak le, ill régebbiek közül is sokat nem adnak be

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

In memoriam TOP TV cikk képei
TOP TV - In memoriam TOP TV