Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Amber Smith – Poniklo Imre

Amber Smith - Amber Smith – Poniklo Imre

Sziget villáminterjú No.4. A fesztivál utolsó estéjén beszélgettem Poniklo Imrével, az Amber Smith frontemberével természetesen Szigetről, fesztiválokról általánosságban és az Amber Smithről, ahol nemsokára tagcsere várható.

music.hu: Kint szoktál lenni Szigeten minden évben?
Poniklo Imre: ’96-ban voltam először, és az óta pár napra mindig kijövök. Egyébként nem vagyok egy nagy fesztiválozós ember. Nem vagyok egy antiszigetes sznob, szerintem igenis jó dolog, és büszkének kell lennünk rá, de ha van egy kedvenc zenekarom, akkor inkább megnézem klubban, mert az valahogy intimebb. Sokkal jobban lehet rajongani az adott zenekarért, és én nagyon szeretek rajongani a kedvenceimért.

Amber Smith - Amber Smith – Poniklo Imre

music.hu: Az idei Sziget Fesztiválon láttál olyan koncertet, ami igazán megfogott? Elsősorban koncertekre szoktál elmenni, ha kint vagy Szigeten?
Imre: Szerintem tipikus olyan szigetelő vagyok, aki mászkál, és ha olyat lát, akkor oda bemegy. Szombaton voltam kint, amikor játszottunk, meg most kedden jöttem ki másfél órára, tehát nem sok koncertet láttam, de Moloko persze jó volt.

music.hu: Augusztus másodikán, szombaton 19 órakor játszott az Amber Smith a Bahia színpadon. Te hogy élted meg ezt a koncertet?
Imre: Jó volt, de semmi extra. Se nem volt túl jó, se nem volt túl rossz. Igazából picit vártam, hogy túl legyünk rajta, mert szeptembertől szeretnénk más dolgokat csinálni. Az a bajom, hogy egy idő után mindig megunom, amit csinálok sajnos. Ez jól hangzik meg művészien, de ilyen vagyok. Tavaly nyáron vettük föl a legutóbbi dalokat, és télen még három számot, tehát fél évesek körülbelül a legfrissebb dolgok. Márciusban jelent meg a lemez, és az óta nagyon sokat koncerteztünk, semmilyen felállásban az Amber Smith még nem koncertezett ennyit: fél év alatt huszonvalahány koncertünk volt, ami – bár tudom, csomó zenekar koncertezik ennél többet is- nagyon sok volt. És én egy picit meguntam ezt a dolgot. Félreértés ne essék, büszke vagyok rá, a lemezre, meg nem csinálnám másképp most se, ha most vennénk fel, csak azt tavaly vettük föl, és most egy picit máshogy érzem magam, más dolgokat csinálnék. Nem gyökerestül, nem country lesz vagy techno, hanem ami az első és a második lemez között volt különbség.

music.hu: Ez mikorra várható?
Imre: Az van, hogy augusztus közepétől tagcserék lesznek, a dobos, Simca elment abszolút közös megegyezéssel, grafikus akar lenni ezen túl, abba is hagyja a dobolást örökre. Nathan Johnson lesz a Stig Roar Husbyból a dobos, aki egyébként a lemezen is játszik, meg tavaly ősszel velünk játszott pár hónapot (két koncertet Németországban meg egyet Pesten), és megint ő lesz egy ideig a dobosunk, ősszel legalább is bizonyosan. Augusztus közepétől gyakorlunk, és szeptember végén megyünk megint Németországba turnézni, illetve október közepén megyünk a Stig Roar Husbyval Szlovéniába egy három napos, hosszúhétvégés mini turnéra. Aztán januártól meglátjuk, mi lesz, nem tudom még.

music.hu: Akkor Nathan nem véglegesen kerül a dobok mögé?
Imre: Megmondom őszintén, én szeretném, mert szerintem ő a legjobb dobos, akivel valaha találkoztam és együtt zenéltem, ezt így ki tudom jelenteni. Míg Simca a legelragadóbb zenész, akivel valaha találkoztam, tehát a legjobb fej, a legrendesebb ember. Nathannek ott a SRH, ami neki az elsődleges; ez egyébként nem lenne gond, mert a SRH sincs –zárójelben sajnos – annyira híres, hogy minden héten játszanának. Inkább más miatt nem tudom, mi lesz januártól. Szeretnék jövő májusban elköltözni Magyarországról, egy pár évre biztosan. Írországba. Ez abszolút személyes dolog, tehát semmi különösebb oka nincs, mindössze annyi, hogy amikor kint voltam, nagyon jól éreztem ott magam.

music.hu: És mi lesz a zenekarral?
Imre: Kint próbálom folytatni majd. Van egy ír dobos srác, Andrewnak hívják, akinek nagyon tetszik, amit csinálok. Addig azért egyfolytában csinálom, mert igazából ez az egyetlen, ami fontos nekem az életben, az Amber Smith meg a zene.
De az utóbbi időben nem voltam annyira elégedett a zenekarral, Nathan sokkal jobb lesz a doboknál, másrészt meg nagyon hiányzott a másik gitár, mert hiába poposabb az Amber Smith, azért ez még mindig gitárzene. Faragó Tomival, aki régebben a Puzzleban játszott, le is van fixálva, hogy jön a zenekarba.
Ez egyfajta természetes törekvés a zenében, hogy mindig jobb legyen.

purplesmith

2003. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

purplesmith 2003. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Amber Smith – Poniklo Imre cikk képei
Amber Smith - Amber Smith – Poniklo ImreAmber Smith - Amber Smith – Poniklo Imre