Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Master Blaster avagy az italo-disco felújítói

Master Blaster - Master Blaster avagy az italo-disco felújítói

A Master Blaster csapata a ’80-as évek italo-disco slágereinek feldolgozásával vált híressé, többek között a Hypnotic tango vagy a How Old R U című dalokkal. Most végre hazánkba is ellátogatott a Master Blaster.

November 21-én az E-klub közönsége előtt óriási hangulatú bulit adtak a fiúk. A buli másnapján sikerült interjút készítenünk a Master Blaster csapatával, közülük is Sascha van Holt és Mike de Ville Djk-kel.

Az első maxitok a "Hypnotic Tango" 2002-ben jelent meg, amiből rövid időn belül elég nagy sláger lett. Számítottatok ilyen sikerre?

MB: Az az igazság, hogy egyáltalán nem. A dal kb. 2 évvel ezelőtt készült el. Mi hiába próbáltuk elküldeni a kiadókhoz, vagy nagyobb rádiókhoz, nem igazán akartak vele foglalkozni. Úgyhogy amikor meghallottuk az egyik rádióban a dalt, mi is nagyon meglepődtünk.

Master Blaster - Master Blaster avagy az italo-disco felújítói

A dalaitok a ’80-as évek italo-disco műfaján alapszik, az akkori nagy slágereket dolgozzátok fel. Kinek az ötlete volt ez a csapatból?

MB: Mike ötlete volt, sokat hallgatta annak idején.
Sascha: Én ehhez még túl fiatal vagyok, én igazándiból ezeket a dalokat még nem ismerhettem. :)
Mike: Sokat hallgattam azt a „My Mine” című dalt, amiből készült ugye a "Hypnotic Tango", ez járt csak a fejemben, így gondoltam, hogy jó lenne feldolgozni. Megcsináltuk és azt hiszem, egy egészen jó feldolgozás lett belőle. Így indult el az egész történet.

Ezekkel a feldolgozásokkal szinte nagyobb sikert értek el, mint az eredeti előadók. Most hogy látjátok, hogyan alakulnak a lemezeladásaitok világszerte?

MB: Nagyon jól szerencsére. Bár a jelenlegi helyzetben, amikor mindenki csak letöltögeti a zenéket az internetről vagy másolja a CD-ket, nagyon nehéz. Azt sajnos nem mondhatjuk, hogy a promóciónk tökéletes lenne, hiszen mi még nagyon kezdőnek számítunk és sajnos a kiadók sem költenek túl sokat a lemezekre. Minden kiadónak több száz előadóművésze van, amit el kell adnia és persze, mi csak egy vagyunk a sok közül.

A feldolgozásaitokban az eredeti előadók énekrészét mindig meghagyjátok, azaz ún. sample -lel dolgoztok. Volt olyan dal, amit szintén fel akartatok dolgozni, de engedélyt nem kaptatok rá?

MB: Természetesen, épp most van folyamatban egy ilyen engedélyezés, de ha ez itt elmondanám, akkor nem valószínű, hogy megkapnánk a jogokat. :) Szóval még titkos, de garantáltan siker lesz! :)

December elején jelenik meg a következő maxitok, a „Ballet dancer”, ami egy Twins dal feldolgozása. A közeljövőben várható egy új lemez megjelenése?

MB: Mindenképpen, hiszen már a kiadónknak is megígértük! :) Szóval vmikor a jövő év folyamán jelenik meg az új album; már dolgozunk rajta.

Hogyan látjátok, milyen a fogadtatása a lemezeteknek nemzetközileg? Olaszországban, az italo-disco hazájában mennyire népszerűek a feldolgozásaitok?

MB: Olaszországból még nem kaptunk visszajelzést, úgyhogy igazándiból az ottani fogadtatásról nem tudunk semmit. Több európai országban viszont nagyon szeretik a dalainkat. Alapvetően jó véleménnyel vannak rólunk.

Tegnap este az E-klubban léptetek fel, igen nagy sikerrel. Hogyan éreztétek magatokat itt Magyarországon?

MB: A közönség óriási volt. Ha Németországban játszunk az emberek nem igazán lelkesek, de itt Magyarországon teljesen más. Az emberek táncolnak, velünk énekelnek, szóval óriási élmény itt játszani. Nagyon jól sikerült a tegnap esti bulink!

A csapat három tagból áll, Sascha, Mike és Rico, de most csak ketten jöttetek el. Általában együtt dolgoztok mindhárman, vagy külön-külön?

MB: Rico éppen Lengyelországban van és ott népszerűsíti a csapatot. Általában külön-külön dolgozunk. Ez most kivételes alkalom, hogy egyszerre ketten jöttünk Magyarországra.

Ez volt az első alkalom, hogy Budapesten léptetek fel. Várható, hogy a közeljövőben újból láthatnak Titeket a magyar rajongóitok?

MB: Nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy reméljük, mihamarabb visszajöhetünk hozzátok!

Készítette: Fiák Kriszta & Hargittay Gábor

fkriszta

2003. 11. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2003. 11. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
A legnagyobb zenészek! Nagyon Süti4!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
Meg tudnátok írni a satetyi.papa@freemail.hu-ra az autogrammcímüket?
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
Kúl! Viszont nem zenészek.
2003. 11. 25. 0:00
királyok vagytok!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Master Blaster avagy az italo-disco felújítói cikk képei
Master Blaster - Master Blaster avagy az italo-disco felújítóiMaster Blaster - Master Blaster avagy az italo-disco felújítói