Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

HDJ TOM - Lágymányosról Kaliforniába

HDJ TOM - HDJ TOM - Lágymányosról Kaliforniába

Hdj Tom (Szőke Tamás) nagy utat tett meg az elmúlt év során. Miután a The Golden Army elektro-pop duó (melynek egyik "fele" Hdj Tom) az UCMG/Ugar kiadótól távozott, Hdj Tom megalkotta első önálló produkcióját a Taste-et. Ennek apropóján beszélgettünk vele.

A kizárólag interneten történő kiadó keresés eredményeképpen a Redondo Beach-en (CA, USA) tevékenykedő Inflatabl Labl ajánlott szerződést Hdj Tomnak. A kiadó tulajdonosa Mr. Matt Haines (aka Rip Off Artist) aki maga is számos kiadványt jegyez.

- Mit kell tudnunk HDJ Tomról, milyen volt az "élet" a Taste c. produkció előtt?
Az első önálló albumom a Taste előtt működött a The Golden Army nevű elektronikus tánczenét játszó duó, ezt Arany Sztaniol barátommal közösen csináltuk. Az UCMG/Ugar-nál volt szerződésünk, két lemezünk jelent meg, az Egomachine 2000 elején, a Masters pedig 2001 szeptemberében. Hogy a nevemet nem sokan ismerik, az többek közt betudható annak, hogy a két lemeznek szinte nulla promóciója volt, ezek az albumok nem jutottak el a közönséghez, mondhatnám, el lettek hallgatva. Szép ígéretek voltak, felmutatható eredmény semmi. A szerződésünk lejárt, közös megegyezéssel nem kívántunk hosszabítani, a zenekar jelenleg szünetel, én pedig csinálom a szóló projekteket.

- A zene mellett mivel foglalkozol?
A zene mellett is a zenével foglalkozom leginkább. Különböző CD-ROM-okhoz írtam például kísérő zenéket, megrendelésre. Az alkalmazott zeneszerzés mellett pedig dizájnnal foglalkozom, bár egyre kevesebbet.

- Mit hoz a jövő?
Talán fényes karriert??? :) Ki tudja... Mindenesetre jó néhány amerikai és európai rádió játszik a Taste-ről, és igen pozitív írások jelennek meg róla, pl. Chilében is. Ahhoz képest, hogy 2 hete jelent meg, elég nagy a nyüzsgés körülötte. Közben persze készül az új lemezem, és remélem jövő év elején, eldől, hogy hol is jön ki.

- Élőszereplések?

Élő szerepléseket nem vállalok, a Taste anyaga élőben, úgyértem tényleg élőben, nem kivitelezhető. Annak sok értelmét nem látom, hogy egy CD lejátszóval -amiről szól, mondjuk az alap-, meg egy laptop-al kimenjek a színpadra, és ott eljátsszam a nagy potméter tekergetőt.
Alibizni nincs kedvem. És különben is, otthon, a házistúdiómban érzem magam a legjobban.

A Taste műfaját behatárolni nem könnyű. Merész elektronikus zene, zajokkal, zörejekkel, "furcsa" hangzással."Glitch", talán ez a legkézenfekvőbb, már létező skatulya... Hdj Tom inkább Glitch-Pop-nak nevezi, hiszen a mai populáris műfajok adják az alapjait kompozícióinak. A hiphop, dnb, dub, house, ambient stílusok elemei keverednek, nem hétköznapi megfogalmazásban. Ám mégis könnyen befogadható, táncolható zene.

Simon Péter

2003. 12. 21.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Simon Péter 2003. 12. 21. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 07. 30. 7:43
Jó)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

HDJ TOM - Lágymányosról Kaliforniába cikk képei
HDJ TOM - HDJ TOM - Lágymányosról Kaliforniába