Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Megjelent a HS7 ötödik lemeze

Heaven Street Seven - Megjelent a HS7 ötödik lemeze

„Száll ki és gyalogolj” címmel már boltokban a HS7 ötödik korongja. Az új HS7 hanglemez a hazai könnyűzene teljes antitézise: egyszerre bátor, gitározós, kísérletező, hangos, aktuális, friss, ropogós és érthető, slágeres, érzelmes és humoros.

Az együttes körül mindig történik valami, állandóan mozgásban vannak. Épp ezért nehéz elérni a fiúkat. Németh Róbertet sikerült elérnem és a lemezről, a jövőről és jelenről beszélgettem vele.

- Hogy telt az elmúlt két év?
Mint zenekar, többnyire próbákkal és koncertekkel. Körülbelül másfél-két év alatt született meg az új lemezanyag – közben körbe-körbejártuk az ország klubjait és szokás szerint részt vettünk a nagy nyári fesztiválokon. Persze görgettük a kis privát életünket is.

Heaven Street Seven - Megjelent a HS7 ötödik lemeze

- A "Szállj ki és gyalogolj" már az ötödik lemezetek. Ünneplés lesz-e? Jelent ez a szám nektek valamit?
Ünneplésre minden lemez elkészítése után sor kerül, s persze mindig a legutolsó munka a legkedvesebb. Ilyen értelemben persze vicces és közhelyszerű lenne azt állítani, hogy persze ez a lemez a legjobb az összes közül. Úgyhogy, ha azt gondoljuk, hogy ez a legjobb lemezünk, akkor csak titokban mondunk ilyet. Egy azonban biztos: ez az a lemez, ahol legközelebb kerültünk az album felvétele előtt megálmodott hangzáshoz, és ahol leginkább „átjön” a zenekar energiája és koncerthangzása. Ezt szerettük volna, egyébként.

- Milyen dalok találhatók az új albumon?
Semmi észbontóan különös. Hosszúak, rövidek, hangosak, halkak. Na jó, viccen kívül: a kísérletezős Kisfilmek a nagyvilágból c. korong után szerettünk volna kicsit „gyalogosabb” hangzású, nyersebb lemezt készíteni, amely tényleg szinte úgy szól, mintha egyszerre, élőben játszanánk. Kicsit kevesebb kísérleti elektronikát használtunk és sokkal többet pöcsöltünk a gitárhangzással.

- Az első maxi a "Csízbörger". Hogyan született a klip és miért pont ezt a dalt választottátok?
Úgy gondoltuk, hogy a Csízbörger az egyik legjobban sikerült dal a lemezen, egyébként pedig, mint albumelőzetes dal, nagyjából reprezentálja a lemez hangulatát. A klip Szurdi András és stábja munkáját dicséri. A koncepció épp csak annyi volt, hogy a zenekar „zenélős” világát vegyítsük a szituációt más dimenzióba áttekerő vizuális effektekel.

- Legközelebb hol láthatunk titeket koncertezni?
Április közepétől lemezbemutató turnén járjuk körbe az országot. Aki pontos adatokra
kíváncsi, az klikkeljen a zenekar weboldalára – www.hs7.hu

- Ha épp nem zenéltek, akkor mivel "ütitek" el az időt?
Azzal, amivel minden normális ember: együtt és külön éljük a saját életünket, jövünk, megyünk, otthon, barátokkal, moziban, tévé előtt, könyv fölött, meg ilyenek. Vagy gyalogolunk. De tényleg, néha kirándulni is járunk.:-)

Jónap Tamás

2004. 04. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2004. 04. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 04. 18. 0:00
én személy szerint imádom a HS7-t,egyik kedvenc zenekarom,és örülök h uj albummal rukkoltak elö,nagyon kivi leszek sikerül-e számomra A kisfilmek a nagyvilágból cd anyagát felülmúlni,mert sztem az egyik legjobb anyag amit vha is halottam,de sztem ez se fog csalodást okozni,szoval arra serkelek mindenkit h aki eddig még esetleg nem hallgatott volna HS7-t az sürgösen tegye!!!!! na sziasztok:egy rajongó:Betti:))
Leely 2004. 05. 04. 0:00
IMÁDOM!!!
Vendég 2004. 10. 18. 0:00
Mit mondhatnék...egy EGYEDI,stílusos zenekar:)))Gratula!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megjelent a HS7 ötödik lemeze cikk képei
Heaven Street Seven - Megjelent a HS7 ötödik lemezeHeaven Street Seven - Megjelent a HS7 ötödik lemeze