Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

A Müller Péter Sziámi minden fellépésekor jubilál

„Minden tagság viszontagság, minden kúrás fogyókúrás” – a zöldpardonos szombat este álhatatosnak nem nevezhető jelmondata, bár sosem volt bölcsőringató ez a huszonéves jelenség, inkább szublimált. Kócos az este, nem jobban, mint a frontvonal, szélsőségek hiányában elegáns, ledér, amolyan deszkanyűvő.

Deszka delták, deszka felsőtestek, deszka keblek, pubertáskort meghazudtoló negyvenes-ötvenesek, főleg néha a középpontban az a kiélt fizimiska, kinek keresztneve Arany János naphosszat mosó asszonyával azonos. De ő tudja: áttetsző nercingecske, beretvált hang, biggyesztett ajkak, rajta gurgulázó közönség. Mert ki ne röhögne rajta? Túl előre mentünk, bár az események nem pörögtek ilyen formán.
A pogó, a körbe- és az együttánc szereplői nagyrészt kamaszokból, részint motoros hippikből és egyetemistákból verbuválódik össze, ami korántsem meglepő, mivel egy ekkora és ilyen zenei múlttal bíró „történelem” mindnyájunkat magával sodor. Müller Péter időgépe sosem fog küzdeni végelgyengüléssel húsz és ötven év távlatából is igaz és helytálló lesz, mert lám örökzöldekről szól a nagybecsű Fáma, s ezennel én kérek elnézést a spanyolviaszos kijelentésekért.
Kifejezetten remek a koncert, belelovaljuk magunkat a fiatalság életérzéseibe, amihez meglepetésszerűen az EURÓPA KIADÓ megtestesítője, Menyhárt Jenő is asszisztál, megerősítve bennünk azt az alapigazságot, miszerint a Müller Péter Sziámi minden fellépésekor jubilál.

kárpátidia

2004. 04. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2004. 04. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 09. 19. 0:00
Egyetértek az alapgondolattal. Egyedi és megismételhetetlen MPSz, sajnos csak szűk réteg ismeri.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Müller Péter Sziámi minden fellépésekor jubilál cikk képei
Sziámi - A Müller Péter Sziámi minden fellépésekor jubilál