Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Jamie Winchester - interjú

Jamie és Robi - Jamie Winchester - interjú

Május 7-én, péntek este a Millenáris Teátrum színpadán "Wood and Strings" címmel egy különleges akusztikus koncertet ad Jamie Winchester - Hrutka Robi és zenekara. Jamie Winchestert a koncert előkészületeiről és magáról az eseményről faggattuk.

- Május 7-én pénteken kerül megrendezésre a Millenáris Teátrum színpadán „Wood and Strings” címmel egy önálló akusztikus koncertetek. Mikor tájt jött az ötlet, hogy unplugged koncert szervezésébe vágjatok? Mennyi felkészülést igényel egy ilyen jellegű koncert?

Jamie: Múlt év november, december környékén álmodtuk meg ezt az egészet. Nem is igazán a zenei felkészülés vett igénybe sok időt, hiszen a zenekar tagjai kivétel nélkül kiváló zenészek. Ösztönös muzsikusok, akik nagyon jól reagálnak a helyzetekre, velük nem is szoktunk olyan sokat próbálni. Sokkal inkább a szervezési része, az egész lebonyolítása volt nagyon nehéz. Miután kitaláltuk, hogy mit is szeretnénk csinálni, utána kezdtünk el számolni és bizony nem kis szervezést igénylet, míg ezt tető alá tudtuk hozni.

Jamie és Robi - Jamie Winchester - interjú

- Az akusztikus koncertek között is van különbség. Ezen a koncerten milyen jellegű unplugged-ra számíthatunk?

Jamie: Lesznek nekünk is vonósaink. A Mendelssohn kamarazenekart hívtuk meg, ők 14-en fognak majd minket kísérni, Wolf Péter vezényletével. Ezen kívül a teljes zenekar ott lesz. Mindenki egy kicsit másképp fog hozzáállni ehhez a koncerthez, más hangszereken is fogunk játszani. Például Robi vett egy mandolint és egy amerikai blues gitárt magának külön erre a bulira. Megpróbáltuk a dalokat kissé átértelmezni, hogy másként szóljon, mint ahogy eddig megszokhatta a közönség. Lesznek dalok, amik hasonlítani fognak az eredeti dalhoz, de lesz olyan dal is, ami radikálisan át lett hangszerelve.

- A tervek szerint úgy tudom, hogy a koncertről DVD felvételt is készítetek. Kik segítenek ebben?

Jamie: Igen. Ezzel is rendesen csúszott a szervezés, mert nagyon jól hangzott, hogy vegyük fel a koncertet DVD-re, de ugye ehhez egy egész filmes csapatot kellett találnunk. Herendi Gábor segített nekünk, ő lesz a DVD rendezője. Vele már többször dolgoztunk együtt, nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Ez leginkább az ő munkája. Most úgy néz ki, hogy az ország legjobb operatőreit, stábtagjait sikerült összehozni ehhez a produkcióhoz. De ez igaz szerencsére az egész csapatra, akik mögöttünk fognak dolgozni a koncert alatt. Nagyon örülünk, hogy amit pár hónapja megálmodtunk, az szinte teljes egészében megvalósulhat.

- A helyszínt is gondolom ehhez a különleges előadásmódhoz alakítjátok...

Jamie: A Millenáris Teátrum színpadát rendesen átvariáltuk, nem a szokásos helyén lesz a színpad, hanem középen, a közönség így három oldalt lesz, tehát a színpad körbe lesz véve a nézőkkel. Az volt a lényeg, hogy annak ellenére, hogy összesen 24-en leszünk a színpadon, közel tudjuk hozni a közönséget. Nem akartuk egy grandiózus eseménnyé varázsolni az egészet, sokkal inkább behívni az embereket a nappalinkba és jókedvűen nekik játszani. Ez volt a cél.

- A második lemezetek, a "Last one out", amiről legutóbb a "Nice try" című dalt hoztátok ki maxi és klip formájában, sokkal rockosabbra sikeredett, mint az előző album. Ez szándékos volt, vagy pusztán akkoriban ez a zenei világ állt hozzátok közelebb, és emiatt lett durvább a lemez hangzásvilága?

Jamie: Annak idején, amikor az első lemezt elkészítettük, még csak ketten voltunk Robival, a zenekar is szépen-lassan alakult ki körülöttünk. A koncertek idejére állt össze a mostani csapat. Ekkor kezdett körvonalazódni, hogy milyen dalokat szeretnék közösen játszani és bizony rock dalokra voltunk akkoriban kiéhezve. Én és a Borlai Gergő a Boom-Boom-ból jöttünk át, ami tudottan rock zenekar. Mi nagyon szerettünk volna rockosabb dalokat játszani. A második albumot már ezzel a csapattal kezdtük el készíteni. A második albumot már szerettük volna, hogy úgy szóljon, ahogy mi szólunk mikor hatan játszunk együtt a színpadon.

- Erről az albumról terveztek még dalt kihozni maxi és klip formájában?

Jamie: A Nice try-t sem terveztük már. Az azt megelőző dallal, a "One way to heaven"-nel egy elég durva klipet forgattunk le, amit így sok televízió nem játszott le. Pedig annak idején erről a dalról hittük, hogy az album egyik nagy sikervárományosa lesz, de a klip miatt sajnos nem igazán játszották, ezért hoztuk ki a Nice try-t. A második albumról már nem lesz több klip, a most megrendezésre kerülő unplugged koncert anyagát viszont rögzítjük és ez ősszel fog a tervek szerint megjelenni. Kb ezzel egyidőben fog majd kijönni erről az unplugged koncertlemezről egy maxi. A dalt még nem választottuk ki, ez természetesen a koncert alatt, után fog eldőlni, hogy melyik szám lesz.

fkriszta

2004. 05. 05.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 05. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 05. 06. 0:00
mennyi lesz a jegy?
fkriszta 2004. 05. 06. 0:00
Jegyár: elővételben: 1500 Ft - a koncert napján a helyszínen (Millenáris Teátrum): 2000 FT

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jamie Winchester - interjú cikk képei
Jamie és Robi - Jamie Winchester - interjúJamie és Robi - Jamie Winchester - interjú