Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Dj Rocco riport az E-Klubban

E-Klub - Dj Rocco riport az E-Klubban

A német származású Dj Rocco-t (aki ugyan most először járt Magyarországon, de híre már jócskán megelőzte) az E-Klubban tartott fellépését megelőzően kaptuk le egy rövid, könnyed beszélegtésre egy pohár szíverősítő társaságában.

Honnan érkeztél most hozzánk?

A múlt héten Tokióban, az azt megelőző héten pedig Szingapúrban adtam estet.

Jártál már Magyarországon?

Nem, ez az első alkalom, de nagyon jó itt lenni, mert az emberek barátságosak, és tetszik minden amivel eddig találkoztam.

Mik az érzéseid az E-Klub-bal kapcsolatban?

Tehát mivel ez az első fellépésem itt, azt mondom: Lássuk! Szerintem igen szép kis partit lehet itt összehozni!

E-Klub - Dj Rocco riport az E-Klubban

Mikor fellépsz, általában hasonló szettel készülsz, vagy inkább improvizálni szeretsz?

Minden alkalommal más szettel jövök, mert hiszen rendre más országokban játszom, ahol más és más a megszokott. Próbálok a saját dallamaimmal manipulálni, és közben mindig az előttem lévőknek játszani, néha szokványosabb dolgokat, néha kicsit keményebbet.

Otthon te milyen zenét hallgatsz?

Sokmindent! Hallgatok hard-rock-ot, Red Hot Chilli Peppers-t és nagy Depeche Mode rajongó vagyok.

Gondoltál már arra, hogy feldolgozz tőlük egy-két számot?

Készült is egy cover-verzió a Depeche Mode „Behind the Wheel” című számából, több évvel ezelőtt, de ez egy nem hivatalos remix volt, ezért csak kevesen hallottak róla.

Átsuhanva a track-jeiden, azt vettem észre, hogy egy adott számot később szokatlanul többször is remixeltél. úgy érezted, hogy nem tudtad kihozni a mix-ből azt amit szerettél volna?

Előszőr is úgy érzem, hogy nem feltétlenül jó folyamatosan másoktól számokat venni, sokkal érdekesebb a már meglévőkkel dolgozni, újragondolni őket. Ha arra gondolsz, hogy időnként egy számból csinálok egy második mixet is, az csak azért volt, mert készült egy keményebb verzió is.

A Trance Rave Edition-re (ami egyébként egy nagyon sikeres , már eddig is több mint 2 tucat albumot megért sorozat) több remixet is készítettél. Hogyan jöttél te a képbe?

Ez mindenkinek, aki szerepel rajta, egy nagy lehetőség volt, mindenki valami nagyot akart alkotni, megmutatni, hogy mit tud. Engem a Groove Coverage, a Drunken Monkey és a Rola Girl kért fel, hogy készítsek mixeket és azt hiszem ez igen jól sült el!

Többször együtt játszottatok Pulsedriverrel. Ti talán barátok vagytok?

Így van! Nagyon sokat dolgozunk együtt, közösen készítünk remixeket. Mindketten az Aqualoop Records-nál vagyunk és igazából az egész társaság egy nagy család, vele pedig kifejezetten jó együtt játszani!

Kik azok a Dj-k akik szerinted manapság említésre méltóak?

Nehéz. Nem ártana csoportokra osztani. Underground részről a West Band, Tiesto, az én vonalamból szerintem Pulsedriver és én, mi vagyunk „Németország Legnagyobbjai” (nevet), de persze Marc neve is jelentős, az ő zenéje sokkal szélesebb rétegnek szól!

A közeljövőben mik a terveid?

Nézzük csak, valószínűleg elkalandozok kicsit a hip-hop felé, hiszen egyre többen szeretik, és nekünk is ki kell próbálnunk valami újat, nem stílust váltani, csak igazítani a dallamokat az elvárásokhoz.

Az elképzelésetek esetleg stúdióba is került már?

Igazából minden napomat a stúdióban töltöm a kollégákkal, és csak hétvégén mozdulok ki, mint most is. Igen már dolgozunk rajta, néha maguktól születnek az ötletek, de ha nem, akkor elkezdünk játszani, és akkor jönnek.

Van már terv arra, hogy mikor jöttök ki ezzel a némileg újszerű albummal?

Ezt sajnos nem tudom megmondani, több szám is készül egyszerre, és jelenleg 15 project van a kezem alatt, így néha pihentetnem kell azt a dolgot, de azt elárulom, hogy el vagyok havazva!

Köszönöm, ezúttal azt hiszem, ennyi fért bele!

Az időszűke miatt sajnos igen rövidre sikerült beszélgetést követően volt csak igazán alkalmam kitapasztalni az E-Klub hangulatát, miközben Rocco, Náksi és Brunner csavarták ujjuk köré a közönséget. Valódi kis jelen kori Forum Romanum-ba csöppentem, kétségtelenül modernebb (sárgás-kékes) színezettel, és az ókor hangulatát semmiképpen sem idéző trance. és house extrákkal, de az emberek akikkel a termek megteltek, (alkoholszinttől függően) bármiről el lehetett beszélgetni: szórakozásról, politikáról, iskoláról, az egyre gyengülő magyar öntudtatról – melyet többen is sérelmeztek – egyszóval minderől ami manapság egy fiatalt a maga módján foglalkoztat. A hely mottója lehetne az amelyet egyikőtök mondott aznap, egy sor, melynek magvas mondanivalója vérlázító egyszerűségében rejlik: „Csak a zenére figyelj. Semmi másra. Csak a zenére…”

Ferenczi Attila

2004. 06. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 06. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 07. 25. 0:00
Korrekt.
dijus 2004. 07. 26. 0:00
mizuka?
dijus 2004. 07. 26. 0:00
hm??
dijus 2004. 07. 26. 0:00
nagy a csend!!!! nah én akkor mentem!! ja egyébként a cikk yoooo!!! cupppppppppp

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Dj Rocco riport az E-Klubban cikk képei
E-Klub - Dj Rocco riport az E-KlubbanE-Klub - Dj Rocco riport az E-Klubban