Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Soundlovers interjú

Soundlovers - Soundlovers interjú

Pár hete hazánkba látogatott a Soundlovers formáció frontembere, Nathalie. Vele beszélgettünk a csapat múltjáról, jelenéről és a magyarországi fellépésükről.

Ez az első alkalom, hogy Magyarországon lépsz fel?
Nathalie: Nem, nem. Több alkalommal is jártam már nálatok, volt már több fellépésem is és promóciós út keretében is voltam itt Magyarországon. Arra emlékszem, hogy legelőször 5 napot töltöttem itt, akkor volt időm kicsit körülnézni, utazgattunk is, még a Balatonhoz is lementünk. Egyébként másodjára alszom itt Budapesten, úgy hogy végre valahára körül is tudok nézni a városban. Mikor először voltam itt, csak a szállodát láttam, utána utaztunk tovább.

Soundlovers - Soundlovers interjú

Milyen volt a benyomásod a magyar közönségről?
Nathalie: Nagyon nagy az őrület, valahányszor itt lépek fel. Táncolnak, énekelnek a magyarok. Jóval lelkesebbek mint mondjuk a németek. Leginkább az olasz vagy a spanyol közönséghez hasonlítanálak Titeket. Mikor először voltam itt, fogalmam sem volt, mire számíthatok, így igazi meglepetésként ért a közönségreakció. Szeretek itt fellépni.

Menjünk vissza egy picit az időben. A kezdetek óta tagja vagy a Soundloversnek. Ti hogyan találtatok egymásra?
Nathalie: Az az igazság, hogy én annak a kiadónak dolgoztam, aki annak idején a Soundlovers csapatát tető alá hozta. A kiadó emberei mutattak be nekik. Ezzel a kiadóval már 1991 óta dolgozunk együtt, több zenei project-ünk volt, többek között a Happy man. A Soundlovers producerei is rajtuk keresztül ismertek meg. Bevittek egy dalt a kiadóba és kerestek hozzá egy énekesnőt, aki ezt felénekli, s így találtunk egymásra. Érdekes volt, hogy az első dalunkat, a Runaway-t úgy énekeltem fel, hogy még nem is ismertem a Soundlovers producereit.

Van valamilyen zenei előképzettséged?
Nathalie: Hogyne. Gyerekkorom óta tanulok zenélni. Zenei konzervatóriumba jártam és zongorán játszom. Emellett zeneszerzést és hangszerelést tanultam Milánóban. De mindig is az éneklés vonzott a legjobban.

1996 óta szinte ugyanabban a felállásban dolgoztok együtt. Ebben a műfajban ritkaságnak számít, ha egy együttes ilyen sokáig fennmarad és nem válnak külön a tagok útjai.
Nathalie: Ez így igaz. Erre nagyon is büszkék vagyunk. Most is furcsa belegondolni, hogy már 8 éve vagyunk együtt és még mindig sikeresek vagyunk. Igaz voltak tagcserék, egy-két producer már elhagyta a csapatot, de mégis együtt maradtunk. Ebben az évben mondhatjuk, hogy ennek apropóján jelentettük meg a best of albumunkat, a „96-03”-at. Ez az album nagyon jól összefoglalja az elmúlt 7 év termését, néhány dalt újrahangszereltünk és kicsit másabb formában tettünk fel a lemezre, úgyhogy igazi meglepetés lehet a rajongóink számára.
De emellett a nyáron már egy igazi, pörgős dallal jövünk ki, a „Shake your ass” című maxival, amit remélem Ti is mihamarabb megismerhettek.

A dance műfaját, melyben Ti dolgoztok hatványozottan érinti az illegális zeneletöltések elharapódzása. Mit gondolsz, hogyan lehetne ez ellen küzdeni? Mennyire foglalkoztat Téged a kérdés?
Nathalie: Borzasztó, amit manapság tapasztalok. A fiatalok nem fogják fel mekkora kárt okoznak a zenei szakmának, mert ennek csak az lehet az eredménye, hogy jóval kevesebb pénz jut majd az igényes zenei munkára. Nem lesz pénz a stúdiófelvételekre, és biztos vagyok benne, hogy már most vannak olyan fiatal tehetségek, akikre emiatt nem tud annyi pénzt áldozni a kiadójuk. Magam sem értem, hogyha egy fiatal bemegy a boltba és levesz a polcról egy kiló kenyeret vagy egy liter tejet, automatikusan tudja, hogy ezt ki kell fizetni, viszont ha zenéről van szó, akkor mégis az illegális letöltést választja, holott ez is pénzbe kerül és teljesen jogos, hogy pénzt kérnek érte a lemezboltban. Nagyon sokat kellene változtatni a fiatalok személetén, talán akkor másképp viszonyulnának a kérdéshez. Alapvetően én itt látom a problémát.

A mai esti bulira hogyan készülsz? Milyen dalokat várhatnak a fiatalok?
Nathalie: Ti mit hallanátok szívesen?

Mi csak a nagyobb slágereket ismerjük…
Miért? Most fogod kitalálni, hogy mit játszotok?

Nathalie: OK, nem kérdezek ilyet. (nevet). Főleg slágereket fogok énekelni, amiket azért mindenki ismer. De nyugodtan adhattok tippet. Általában mindig hamarabb odamegyünk az adott szórakozóhelyre és „felmérjük a terepet”. Minden országban más és más igény van, van ahol minden dalomat ismerik, van ahol csak egy-két slágert.

A buli után maradsz még egy pár napot itt Budapesten?
Nathalie: Egy napom még lesz, hogy körbenézzek, de utána már utazunk is tovább. Még rengeteg fellépésünk lesz a nyáron.

Készítette:
Fiák Kriszta & Jónap Tamás

fkriszta

2004. 07. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2004. 07. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 08. 03. 0:00
atyaúristen
Vendég 2004. 08. 27. 0:00
Imádom a The Soundlovers-t. Azt szeretném tudni, hogy mikor jönnek legközelebb. Sehol nem hirdetik Őket, mindig lemaradok Róluk, pedig mindent tudok Róluk. Egy élmény lenne bulizni Rájuk. Minden számukat ismerem Ha tudsz, írj: kdodi@index.hu
Vendég 2005. 04. 25. 11:05
Én a Soundlovers honlapjának a címét szeretném megtudni!
Vendég 2007. 09. 18. 20:36
Soundlovers forever

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Soundlovers interjú cikk képei
Soundlovers - Soundlovers interjúSoundlovers - Soundlovers interjú