Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Hiperkarma interjú - 2004 nyár

Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár

Az együttes frontemberével Robival készítettünk, ha nem is teljes, de mindenképpen mély gondolatokat boncolgató interjút. Ki-ki értékelje ki magának (Ne nekem!).

Szervusz, azt hiszem a közönség és a rajongók nagyon-nagyon keveset tudnak a zenekarról, kérlek beszélj egy picit arról, hogy hogyan találtatok egymásra, de mesélhetsz akármiről pl., hogy oviban kinek mi volt a jele!

Robi: Ez egy baráti társaságból alakult zenekar, és igazából a dalainkkal szeretnénk híressé tenni magunkat. Oviban engem nem érdekelt a jelem, ezért nekem az a jel jutott, amelyik semelyik gyereknek sem kellett. Viszont ott tülekedés volt a jó jelekért. Amelyik semelyik gyereknek nem kellett, az a répa volt. Két évig voltam ovis, de aztán megbukott a dolog.

Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár

Eddig két albumon vagytok túl, készül harmadik?

Robi: Igen egy harmadik lemez nagyon egyszerű témákkal, egyszerűen énekelhető szövegekkel, amikben ha üzenet nem is, de információ mindenképp megbújik.

Kötelességemnek érzem feltenni azt a sekélyes kérdést, hogy honnan merítkeznek a szövegek? Nekem minden dalotok egy rövid filmjelenetnek tűnik (ld.: Zöld Pardon, Dob+Basszus, etc.).

Robi: Vannak valóban ilyen számok, mint az Amondó, vagy a Szó Szerint. De főleg az első albumon vannak ilyenek.

Spec. a Kérdőjel akár egy rajzfilm is lehetne…

Robi: Igen-igen, de így akár mindegyik lehet az. A dal elmesél egy történetet, ami megtörtént velem. Meg még azzal is, aki benne volt a történetben.

Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár

A számokat zenéstől, mindenestől te írod?

Robi: Én megírom a dalok vázlatait, a próbán pedig hozzátevődnek azok a hangok, amiktől nem lesz unalmas.

A mai koncert mennyire élveztétek?

Robi: Talán túlzottan is (haha :). Nagyon élveztem, mostanában nagyon szeretem őket (a koncerteket), jó a többiekkel együtt zenélni! És amellett figyelem, hogy ki hogy táncol, ránézek a közönségre és átveszem a mozgásukat, az energia is így jön át. Szerintem…végül is tánczenét csinálunk.

Ha valahova sorolnod kellene, magatokat hova tennéd zeneileg, stílusilag?

Robi: Magamat vagy a zenekart?

Először magadat, aztán a zenekart…

Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár

Robi: A zenekar nevében nem beszélhetek. Ők a barátaim testvéreim és mi egy törzs vagyunk. Egy együttes. Én tudom a nevemet, a lakcímemet, de ezeken kívül a Fény családjának a tagja vagyok... (húú...)

Azt hiszem a zenekaron belül nagy összetartás van. Volt már kritikus eset, amikor szükség volt erre a nagy összetartó erőre?

Robi: Volt hát! Én egyedül élek, egymagam vagyok, ha rosszul érzem magam, átjönnek segítenek. A zenekar az egész életem értelme! Akárcsak enni vagy aludni.

Készül a mostanin kívül egy új videoklip…

Robi: Igen pont most fog elkészülni az Amondóra egy ilyen 3D-s grafikával készült klip. A legjobbat használjuk… illetve nekem fogalmam sincs, be se tudom kapcsolni a gépet! De szerintem jó klipet csinál a srác. Láttam képeket belőle és azok jók!

Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár

A klip kicsit földalatti sci-fi-s hangulatban játszódik. Elárulsz ezen kívül még pár dolgot?

Robi: Írtunk hozzá egy sztorit. Csávó otthon ül, nézi a tévét, valami tüntetés megy. Kinéz az ablakon, látja, hogy ott lenn az utcán van a tüntetés. Elindul le, és a lefele út kicsit nehézkesre sikeredik, merthogy…na majd meglátjátok, mondjuk úgy, hogy idővákuumba kerül. Mire leér az utcára már este lesz. De hadd ne mondjam el a végét!

Mikor lesz a klip bemutatója?

Robi: Már vágás van. De nem tudom. Már régóta húzódik.

Szerettek sokat koncertezni, nem hiányzik a pihenés?

Robi: Azért hiányzik, mert buta módon csinálom, nem pihenek amikor kellene. Azt semmiképpen nem mondanám, hogy a koncertek rosszak. A harmadik lemez ha kijön, azt mondhatom, hogy akkor fog kiteljesedni az egész. Mert akkor lesz két olyan lemezanyag, amin a táncos dalok vannak és egy, amin a nehezebbek. Akkor már jobban fognak illeszkedni.

Abszolút nem ismertelek meg titeket egy nyomulós zenekarnak, szerinted mitől érdemeltétek ki az emberek elismerését?

Robi: Albert Einstein egy mondásával válaszolok, aki azt mondta: „ A Jóisten a hatalom megvetéséért, hatalommal büntetett”…

Szekeres Andrással (a Junkies énekesével) nagyon jó viszonyban vagytok. Mikor ismertétek meg egymást?

Robi: Ő nagyon jó barátom. Egyébként két hete…:) Na jó nem, ’98-ban ismertük meg egymást. De igazán jó barátok 2000 környékén lettünk.

Ha újrakezdhetnéd, ugyanígy csinálnád, vagy változtatnál?

Robi: Újrakezdhetném, de nincs kedvem újrakezdeni. Nem valósítottunk meg mindent, de eleget. Aki mindent tud annak valami rossz van az agyával :) A legősibb mondás egy közhely: “Minden jó úgy ahogy van” - közhely. Hely van a közben…vagy mi…

/fotók: koncertkep.hu – Rigó Tamás/

Ferenczi Attila

2004. 09. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2004. 09. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 09. 22. 0:00
Ferenczi Attila 2004. 09. 23. 0:00
Thx
Vendég 2004. 09. 29. 0:00
Marhára élveztem a 25.-i koncertet! ahogy láttam,a többi rajongó is elégedett volt... Szép volt fiúk! Enikő
Vendég 2004. 10. 05. 0:00
Naon szeretem hiperkarmát..sajnálom,h nem túl széles körben elterjedt(bocs,fiúk!:) )..de talán ettől jó..*

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Hiperkarma interjú - 2004 nyár cikk képei
Hiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyárHiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyárHiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyárHiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyárHiperkarma - Hiperkarma interjú - 2004 nyár