Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Zserbó interjú

Zserbó - Zserbó interjú

A Zserbó produkció első albuma után egyre népszerűbb, legutóbb a Mahasz lista első 5 helyén találkozhattunk a formációval. A tagok jelenleg a Nagy Zserbó lemezt népszerűsítik, azaz turnéznak országszerte. Portálunknak a formáció egyik tagja, Muhari Tamás nyilatkozott.

Miért pont Zserbó?
- A Zserbó produkció ötlete a kiadótól származik. Már két éve készültek erre, de nem igazán találtak hozzá embereket, illetve folyamatosan alakult ki az egész koncepció, így a csapatról alkotott elképzelés is közben alakult ki. Egy másik produkció kapcsán látták meg Zsanett és az én fotómat weblapon, és így kapták meg a telefonszámunkat. Közben már tervbe vette a kiadó, hogy elnéz az Operettszínház felé, hátha ott majd talál olyan fiatalokat, akik mind az operett, mind a pop világában otthon vannak. Nos így akadtak ránk. Rendkívül szerencsés volt ez a dolog, mert mindhárman évek óta ismerjük egymást (Zsanettel általános iskolában is osztálytársak voltunk zene tagozaton, Dáviddal pedig az Operettszínház stúdiójában ismertük meg egymást). Dolgozunk, tanulunk, és játszunk is együtt. Tele vagyunk közös élményekkel, tapasztalatokkal! Ez azért is jó, mert nem kell mindenféle sztorikat kitalálnunk, mielőtt beülünk egy interjúra. :) Mellesleg nagyon jó baráti kapcsolatban is állunk egymással, így az egész produkció inkább egy közös szórakozás. Az ötlet, hogy régi operetteket dolgozzunk fel, hirtelen merésznek tűnt, de mivel mindhármunkhoz közel áll ez a műfaj, így csak bátorság kellett hozzá, hogy belevágjunk. Az igényes popzenét mindannyian szeretjük, imádunk énekelni, mindenünk a színpad, tehát sokat nem gondolkodtunk az ajánlaton.. A MAHASZ albumeladási listán elért 3. helyünk pedig azt bizonyítja, hogy a zenénket szeretik az emberek. Néha nem is hisszük el ezt az egészet, ami most velünk történik. Hirtelen a színház mellett belecsöppentünk egy teljesen új világba: interjúk, tévéfelvételek, fotózások, koncertek. Nagyon élvezzük a dolgot, és boldogok vagyunk, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sikereket tudhatunk magunkénak.

Zserbó - Zserbó interjú

Hogyan született az ötlet, hogy régi operettslágereket dolgozzatok fel, méghozzá egy nonstop mixben?
- A non-stop mixet nem kell ilyen szorosan értelmezni. Különálló dalokról van szó (kivéve 2-7 track-ig, mert ez valóban egy egyveleg, avagy mix), amiket közzene köt át. De ez sem folyamatos, mert a Meseautó és a Lehetsz király teljesen el, van választva. Mi nem tekintjük mixlemeznek, a fellépéseken is külön-külön hangzanak el a dalok.

A lemezen szereplő dalokat milyen szisztéma szerint választottátok ki?
- A dalok kiválasztása is része volt a közös munkának. Szerencsére nagyon sok beleszólást engedtek az egész munkafolyamat során, így volt a daloknál is. Leültünk közösen (producer, menedzser, kiadó és mi). Összeírtunk egy jó hosszú listát, hogy milyen dalokkal szeretnénk dolgozni. Aztán sok érv és ellenérv mellet megszületett a lemez anyaga. Persze nagyon sok ötlet maradt még. Szeretnénk ismert musical-eket és további operett dalokat is elővenni, és azokat is megszerettetni a közönséggel. Nagy szavak ezek, de kicsit "küldetés" jellege is van a munkánknak. A fellépéseken is igyekszünk elmondani, hogy melyik dal melyik darabból való, mert ha már tíz emberből kettőt érdekel, akkor érdemes tudatni. Szeretnénk azt, hogy aki eddig nem igazán volt műfajkedvelő, de a mi zenénken keresztül megkedvelte az operettet, az besétáljon egy-egy színházba, és megnézze, meghallgassa a dalok klasszikus változatát is.

Az egyik verzió a Savoy volt, de ez azért nem lehetett, mert.. hú, ez megint kifejtős válasz.:-) Szóval... Minden azt a célt szolgálja, hogy minél több korosztályhoz eljusson a zenénk. A lemezen hallható dalok többféle stílusban lettek feldogozva. A klasszikus operett inkább a felnőtteknek, idősebbeknek ismerős, de a hangszerelés miatt a fiatalok is kedvelik. A névnél fontos volt, hogy rövid, egyszerű és könnyen megjegyezhető legyen. Mindenképpen magyarul szerettük volna leírni, hogy amikor a nagymamám látja kiírva a nevünket, ő is el tudja olvasni. Amikor először találkoznak a Zserbóval maximum ennyit, kérdeznek: "Mint a süti?" De a legfontosabb az volt, hogy valamiféle érzést sugalljon. Ha valaki azt hallja Zserbó, biztos vagyok benne, hogy eszébe jut a nagymama finom sütije, valami régi, tradicionális dolog, valami finom, jóleső íz, ami nincs korhoz kötve. Így született meg..

Tapasztaltuk, hogy kedvesen és szinte azonnal reagáltok az olvasói véleményekre. Ennyire ráértek, vagy fontos számotokra a folyamatos visszacsatolás?
- Hála Istennek nincs sok időnk, de ezt Te is látod abból, amilyen későn tudtam csak válaszolni az egyik mailedre. Fontosnak tartjuk a kapcsolattartást a közönséggel, mivel nem tudunk mindenhová eljutni, illetve, a fellépéseken nem igazán van idő beszélgetni. Így egy kicsit személyesebbé is válik az egész. Mindezek mellett kíváncsiak vagyunk arra is, hogy ki, mit szól hozzánk, mi a véleménye rólunk. Készül a saját weboldalunk is, ahol még közvetlenebb lesz a kapcsolat a rajongókkal, érdeklődőkkel (www.zserbo.com)

Zserbó - Zserbó interjú

Az érdeklődők hol láthatnak benneteket a következő hónapokban? Ha épp nem zenéltek, akkor mivel foglalkoztok?
- Fellépések folyamatosan vannak, legközelebb május 21-én leszünk a Margitszigeten 18.15 órakor. Illetve egész jövő héten a Rómeó és Júlia c. musical-ben játszunk. Dávid Mercutiot alakítja, én pedig táncosként közreműködöm. Nos leginkább emiatt nincs szabadidőnk. Legtöbbet a színházban vagyunk (tanulunk, dolgozunk). Emellett nekem van "civil" munkám is. Egy multinacionális dohánycégnél dolgozom üzletlánc képviselőként.

Általában kínos kérdés, de magánéletileg mi az ábra nálatok?
- Magánéletünk nem sok van, mert nagyjából reggel 6-tól este 10-ig műszakban dolgozunk. Emellé nem igazán fér bele semmi ilyesmi. Most a karrierépítést helyeztük előtérbe, mert amíg vannak lehetőségeink, addig szeretnénk kiaknázni azokat, hogy a jövőben is profitálhassunk belőle. Zsanett 21, Dávid 19 éves, én is 21 vagyok. Egyelőre nem tervezünk családot. Várjuk az igazit... :) Addig is itt vagyunk mi egymásnak, mint egy igazi család.

Azt szeretnénk, hogy a közönség, amikor végignéz egy Zserbó koncertet, önfeledten örüljön, élvezze azt, amit hall és lát és legalább egy órára, kikapcsolódhasson a mindennapok szürkeségéből. Ez az, amiért az egészet érdemes csinálni. Az öröm, amit a zenénkkel nyújthatunk az embereknek.

Jónap Tamás

2005. 05. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 05. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 05. 18. 21:54
Nekem tetszik. Jó kérdések és értelmes válaszok, kerek mondatokban! :) Pogány Madonna
Vendég 2005. 05. 18. 22:55
Szia Rokony! Gondoltam,megdícsérlek a cikk végén szereplő mondatért.Örülök,ha úgy érzed,hogy mi már egy "család" vagyunk. Sokszor puszillak:"Húgod"
Vendég 2005. 05. 19. 12:21
:)))))))) ssssimán... Úgyis a hétvégénket is együtt töltjük majd :)))) Pussz nővéred, Rozi :)
lena 2005. 05. 20. 15:12
Sziasztok! Szerintem eszméletlen jó ötlet volt a dalok ilyenfajta feldolgozása! Tényleg lehet rá bulizni és ki lehet kapcsolódni rajta vagy ha netán szomorú vagy, akkor felvidít! Barátnőimtől is jó visszhangokat kaptam, sőt egyikük azt kérdezte mikor jelenik meg a következő cd-tek, mert már nagyon várja! További jó szereplést és sok sikert nektek! üdv

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Zserbó interjú cikk képei
Zserbó - Zserbó interjúZserbó - Zserbó interjúZserbó - Zserbó interjú