Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

B.W.O - interjú

B.W.O. - B.W.O - interjú

B.W.O. – Bodies Without Organs – egy új formáció Svédországból. Alexander Bard-dal, az együttes szülőatyjával beszélgettünk.

A B.W.O. neve a közelmúltban robbant be a köztudatba. Hazánkba a VIVA COMET díjátadójára érkeztek közép-európai promóciós körútjuk során. A retró jellegű elektropop trió szülőatyját, Alexander Bardot sikerült diktafonvégre kapnunk.

- Elég érdekes nevet választottatok a produkciónak. Kinek az ötlete volt?
Alexander: Egy eredeti nevet akartunk választani. Első körben összeírtunk kb. 20-30 furcsábbnál furcsább nevet, amit aztán körbeküldtünk világszerte valamennyi barátunknak, ismerősünknek. Az összes közül mindenkinek ez a név tetszett a legjobban. A lényeg az volt, hogy kellően eredeti legyen, hogy mindenki felkapja rá a fejét. Amikor meghallod a nevet, biztos, hogy lövésed sincs, hogy milyen zenét fogsz hallani. Egyébként eredetileg ez egy francia kifejezésből jött.

B.W.O. - B.W.O - interjú

- Hogyan találtatok egymásra? Martint hol ismertétek meg?
Alexander: Martin pár éve kezdett el énekelni. Egyik napról a másikra fedezték fel. Egy göteborgi karaoke bárban énekelgetett egy este és szerencséjére egy lemezkiadós pont ott bulizott, és azonnal kiszúrta Martin hangját. Másnap már a kiadóba invitálta és rövid időn belül már komoly zeneszerzőkkel, producerekkel kezdett el dolgozni. Mondhatom, hogy Martin elég hamar nevet szerzett magának a svéd zenei szakmában, én is már így ismertem meg. Sőt akkor már tervbe volt véve neki egy szólólemez is, de igazándiból együttesben szeretett volna dolgozni. Amikor mi először találkoztunk, már akkor beszéltem neki a terveimről, hogy egy ún. laptop –együttest szeretnék összehozni, és pont énekest keresünk. Ekkor még Laptops címen futott a project. Az ötlet nagyon tetszett neki, annyira, hogy hamarosan már a stúdióban együtt is dolgoztunk. Az első közösen felvett dalok után pedig már mindannyian biztosak voltunk abban, hogy komolyan vesszük ezt a projectet és százszázalékosan a B.W.O. –ra fordítjuk minden energiánkat. Marina-t már régről ismertem, Skandinávia egyik legismertebb billentyűsének számít. Mindig szeret új dolgokat kipróbálni és őt is nagy izgatják, hozzám hasonlóan, az elektronikus zene legújabb vívmányai. Tökéletesen illet a produkcióba.

- Téged sokan még mindig az Army of Lovers-ről azonosítanak be.
Alexander: Igen. Az Army of Lovers-szel hat évig dolgoztunk együtt, és mondhatjuk, hogy jóval hosszabb ideig volt sikeres a produkció, mint azt valaha sejtettük volna. Kb. egy-két lemezt terveztük, mikor összeálltunk, ehhez képest a hat év alatt összesen öt lemezt adtunk ki. Főleg a szólótervek miatt ment szét aztán az együttes, hat év után már mindenkinek más álmai voltak. Utána rengeteg produkcióban közreműködtem, saját lemezkiadót indítottam és számos nagy név mellett producerkedtem, mint például a nálatok is oly sikeres Alcazar.

- A B.W.O. még elég új névnek számít nálunk. Eddig hogy fogadtak benneteket?
Alexander: Eddig csak jó tapasztalataink vannak. A B.W.O.- val múlt év novemberében indultunk el, ami alig 7 hónapja történt. Ehhez képest világszerte 40 országban jelent meg a Prototype című lemezünk és mindenhol listások vagyunk. Különösen Kelet-Európában sikeres a B.W.O., többek között Oroszországban, Ukrajnában és az észak-európai országokban, Svédországban, Finnországban és Norvégiában is no1. a listákon. Például pár héttel ezelőtt Ukrajnában léptünk fel, ahol 50 ezer embernek adtunk koncertet. Az ukrán listákon már három dalunk no1. lett. De Magyarországon is elég szépen szerepeltünk. Most épp Közép-Kelet-Európát utazzuk be, ma Magyarországon vagyunk, a héten még Bulgáriába és Szlovákiába nézünk el egy rövidebb promociós körút keretein belül. Hamarosan Németországban és Franciaországban is elindul egy komolyabb kampány, ősszel pedig Angliában fogunk majd vendégeskedni.

B.W.O. - B.W.O - interjú

- Magyarországon jártatok már?
Alexander: Én már jó párszor voltam itt Budapesten. Imádom a várost, sőt sokszor ruccanunk át a barátaimmal egy-egy bulizós hétvégére. Nálatok nagyon nagy partiélet van, olyan klubokkal és bulikkal, ahova mindig szívesen járok vissza. Budapest az egyik kedvenc városom, sőt a barátaim is mind nagyon szeretik, úgyhogy sokat fordulunk meg itt nálatok.

- Ma este a VIVA COMET-en léptek fel. Jó a kapcsolatotok a VIVA-val?
Alexander: Szeretünk velük együtt dolgozni. Jó pár VIVA rendezvényen léptünk már fel Németországban, főleg még az Alcazarral. DE a B.W.O.-t is folyamatosan hívják. Kíváncsi vagyok a magyar VIVA csapatára, nagyon várom már a ma esti fellépést. Biztos vagyok benne, hogy jól fogjuk magunkat érezni.

-Milyen terveitek vannak a B.W.O.-val?
Alexander: Azt hiszem, most összehoztunk egy olyan együttest, amiben tökéletesen jól érzem magam. A B.W.O.-ra szeretnék maximálisan koncentrálni, úgyhogy egy jó ideig nem fogok másoknak dolgozni. Számomra most a B.W.O. a legfontosabb. Mindemellett sok-sok kiváló dalt szeretnék készíteni ezzel a formációval. Imádom a mostani technika adta lehetőségeket, különösen a laptopomat.

- És mindent laptopon készítesz el?
Alexander: Mindent ezen írok, sőt a fellépéseken is ezt használom. A szintetizátorokat is ezzel kötjük össze, lényegében minden rajta van, ami egy fellépéshez szükséges.

- Mely dalokat tervezitek még kihozni maxin?
Alexander: Jelenleg ugye a Sixteen Tons of Hardware hallható az európai rádiókban. A következő az Open door lesz, ami egy nagyon szép ballada. Svédországban egyébként most lett no1. Ezenkívül még két dalt tervezünk kimásolni maxira valamikor az ősz/tél tájékán, Conquering in America és a Sunshine in the Rain című szerzeményeket.

- Fellépésekkel hogy álltok?
Alexander: Most is épp egy promóciós körúton vagyunk. Szeretnénk ide Magyarországra is visszajönni ősszel, hogy végre egy rendes koncerten mutatkozzon be a produkció. Olyat, amit nem túl rég Ukrajnában adtunk. Az óriási élmény volt.

fkriszta

2005. 06. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2005. 06. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Gabóca 2005. 06. 22. 13:06
A B.W.O. KIRÁLY!!!!!Szóhoz sem jutok.Szuperek voltak a Cometen!!!!
gabesz 2005. 07. 02. 10:12
a zene az okey! mer a 16 tons of hardware az nagyon be jön :D, a tagokrol vannak véleményeim amiket most megtartanék magamnak :P
Tastypop 2005. 07. 03. 18:32
Hali! Én naon imádom őket...a cikkk is jó...sok újat tuttam meg róluk:DMegvan az egész Prototype album,és az összes maxi:)Annyira imádom őket...
Nickyiee 2005. 07. 04. 2:46
Tastypop: honnan szerezted+ a maxikat? Mert én is nagyon imádom a csapatot, de a kislemezeket sehol se tudom megszerezni. Leírnád h. neked honnan van meg? BWO a LEGJOBB!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

B.W.O - interjú cikk képei
B.W.O. - B.W.O - interjúB.W.O. - B.W.O - interjúB.W.O. - B.W.O - interjú