Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Nagyember interjú

Juventus Mix - Nagyember interjú

A Juventus Mix-ek atyjával, Kovács „Nagyember” Lászlóval beszélgettünk a legújabb Juventus Mix kapcsán, az internetről és a távolabbi tervekről.

Mi alapján válogattad össze a dalokat?

Nos, mindig az előző lemez megjelenése óta eltelt időt – és persze slágereket – veszem alapul, de erre a lemezre került olyan dal is, amelyre például, eddig nem kaptunk engedélyt. Szóval, a listákon kívül adminisztratív tényezők is befolyásol (hat) ják a dallistát, de előbb-utóbb minden nagyobb sikerre „sort kerítek.”

A mixlemez második fele a múltba kalauzol minket. Miért pont "Stars On 45"?

A válasz egyszerű. Volt az ötödik mixen egy „Oldies Mix”, ami nagyon sikeres volt, így azt felülmúlni ugyanazzal a címmel nagyon nehéz lett volna. A hatodik lemezre egy RetroMix került, ebben az elmúlt tíz évből válogattam, kellett tehát egy olyan cím, amely utal a mixben szereplő dalok „korára”. A Stars On 45-ből a 45 ugyebár a bakelit kislemez forgási sebességére utal, márpedig azok a dalok, amelyek ebbe a mixbe kerültek tényleg akkor hódítottak, amikor a 45-ös fordulatú kislemez.

Ha nem mixelgetsz, rádiózol, akkor mivel töltöd az idődet?

Többnyire a kisfiammal, igaz, ő nincs mindig tekintettel arra, hogy apunak dolgoznia is kell, így az ő megszületésével a munkarendem is felborult, de persze nem bánom. A gyerek mellett még ott a kertünk, amely van akkora, hogy a maradék időmet kitöltse…

Tervezel-e klipet a koronghoz?

Szívesen készítenék ilyet, de sajnos nincs TV csatorna, amelyik lejátszaná. No nem azért, mert pikkelnek rám, hanem mert évekkel ezelőtt kijelentették, hogy mixből készített klipet nem játszanak és kész. Tulajdonképpen megértem őket, mert egy ilyen öszvér típusú anyagot beszerkeszteni egy adásmenetbe nem is olyan egyszerű. Ha feltételezzük, hogy kábé 4 perc alatt lemegy 6-7 zene, akkor jó esély lenne arra, hogy nem sokkal a mix klip után maga az eredeti kerülne adásba, és a szerkesztők az utóbbit preferálják. Klipet egyébként már gyártottam egyszer – magamnak –, nem lehetetlen, hogy újra megpróbálkozom vele…

Miről fog szólni a Juventus Mix 8?

Kicsit korai a kérdés, végtére is először „túl kell esnünk” a hetediken, de dióhéjban annyit mondhatok: az lesz benne, ami a hetedikből kimaradt.

Lesz mixlemez külföldi slágerekből?

Nagyon szívesen foglalkoznék ilyennel megint, de a rendkívül hosszadalmas engedélyeztetési eljárás, és a magas jogdíjak hamar elveszik az Mber kedvét a dologtól.

Nagyember mennyire lóg a neten és milyen oldalakat, böngész szívesen?

Sokat internetezek, a rádiós munkám kapcsán színes híreket, slágerlistákat böngészek, de kalandozom mindenfelé. Leginkább az angol nyelvű vicc oldalakat keresem fel, és a magam szórakoztatására lefordítom, amit érdekesnek találok. Volt már olyan, hogy egy kör-email-ben visszajött hozzám, amit én küldtem el másnak.

Jónap Tamás

2005. 06. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nagyember interjú cikk képei
Juventus Mix - Nagyember interjú