Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Pál Tamás riport

Megasztár TV2 - Pál Tamás riport

Sorra jelennek meg az egykori Megasztáros énekesek lemezei, legutóbb Pál Tomival beszélgettünk új albuma kapcsán és a közeljövőről.

Milyen érzés a Megasztár után egy első, egyedi albumot létrehozni?
Az volt az álmom mindig is, hogy önálló lemezem jelenhessen meg. Ezt biztosan tudtam. Azt, hogy hol, milyen formában és főleg milyen zenével, sokáig nem tudtam, ebben a Megasztár hozott változást. Valahogy itt éreztem rá arra, hogy ebben a soft-rockos stílusban tud találkozni az ízlésem a közönséggel. Mert hiába szeretnék swinget is énekelni, annak itthon eléggé szűk a rajongórétege. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a most megjelent lemezem kényszeredett szülés - hála istennek elég sok zenei stílust kedvelek, és ebből több minden áll jól a karakteremnek. Igazából hihetetlen szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kezemben tarthatok egy lemezt, amin az én nevem szerepel előadóként. Hiszen elméletileg ezt bárki bárhol meghallgathatja a világon - van lenyomata annak, hogy létezem és énekelek!

Megasztár TV2 - Pál Tamás riport

Milyen stílusú dalok szerepelnek a korongon?
Soft-rockos dalok ezek, alapvetően dallamos, fülbemászó dalokkal, melyeknek csak a hangszerelése kemény. Leginkább a The Calling vonalát próbáltuk követni, de azoknál a daloknál kicsit elmélkedősebb, megfejtősebb lett a korong, ez mind a zenén, mind a szövegeken érződik. 10 saját és két feldolgozás nóta szerepel a lemezen - ezek utóbbiak közül az egyik az a The Calling-sláger, ami közelebb vitt a döntőbe kerüléshez, és amely megjelölte a zenei utat, amin most indultam el.

Kikkel dolgoztál együtt az anyagon?
Csiszár Ferenc az album zenei producere, ő zenészként nagyon sok lemezen működött már közre, a Megasztár Band gitárosaként pedig mind a tv-ben, mind a nyári koncertek alkalmával kísért engem. Első gyermeke neki is a lemez, ezért különleges gonddal és szeretettel hoztuk létre együtt. Feri hozta a zenét, én a szövegeket. Dalszöveggel még Orbán Tamás és Peet is segített, és van olyan dal is, ami teljesen Feri munkája. Vokálban a gyönyörű hangú Balássy Betty és Megasztáros társam és jóbarátom, Bella Levente erősíti a lemezt.

A sok felhajtás közben, mennyire van időd magánéletre?
Igyekszem tennivalóimat úgy intézni, hogy maradjon időm a páromra. Olykor nehéz, máskor napokig együtt tudunk lenni - a lényeg, hogy igyekszem megtalálni az egyensúlyt.

Milyen viszonyban vagy a többi Megasztárossal? Gyakran találkoztok?
Leginkább munka kapcsán találkozunk, amúgyis annyit láttuk egymást a nyáron... :-) Mindannyian megpróbáljuk most a lehetőségeinket kihasználni, ezért értelemszerű, hogy a hirtelen összezártság, amiben a műsor alatt voltunk, szült egy kis távolságtartást egymás iránt. Természetesen van néhány ember, aki a szívemhez nőtt - ahogy én hívom őket, a melós-csapat :-) Kósa Ivett, Kovács Timi, Pflum Orsi, Bella Levi, Torres Dani.

Szabadidődben mit csinálsz szívesen?
Épp egy utoljára gyermekkoromban űzött szenvedélyemnek élek: LEGO-t gyűjtök! Szeretnék egy Lego-terepasztal létrehozni, szép apránként rakosgatom össze. Aztán egyszer majd a gyermekemé lehet, ha már elég nagy ahhoz, hogy vigyázzon rá. Sajnos az én játékaim is azért tűntek el, mert nem tudtam rájuk vigyázni...

Élő fellépéseket tervezel-e?
Az élő zenei kíséret híve vagyok, de nem zárkózom el a félplaybackes fellépésektől sem. Minél többször szeretném élő zenei kísérettel megszólaltatni a dalamiat, ennek pusztán a helyszínek adottságai szabhatnak gátat. A lemezbemutató koncertem például december 13-án, a Kertészeti Egyetemen lesz, élő, zenekaros buli, meglepetésvendéggel :)

Pál Tomi „Amit adhatok” c. korongja már kapható országszerte.

Jónap Tamás

2005. 11. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2005. 11. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 01. 17:56
szerencsétlen
Vendég 2005. 12. 09. 16:53
nyomorék
Vendég 2005. 12. 14. 17:39
Pál Tomi rulez!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 12. 18. 12:05
NYOMORÉK és SZERENCSÉTLEN az AKI IRTA!!!!!!!!BUNKOK!!!!!!!!!!HÁT IGEN:FÉLTÉKENYSÉG NAGY UR AZ ILYEN GENYOK KÖZÖTT!!!!!!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Pál Tamás riport cikk képei
Megasztár TV2 - Pál Tamás riportMegasztár TV2 - Pál Tamás riport