Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

HS7 interjú

Heaven Street Seven - HS7 interjú

A napokban látott napvilágot a hír, hogy a nemzetközi hírű Midem Award Díjátadón a Heaven Street Seven fogja képviselni hazánkat. A fejleményekkel, a kiutazással és a készülő új albummal kapcsolatos kérdésekre Németh Robi basszusgitáros válaszolt.

Először is szeretnénk gratulálni a jelöléshez! Hogyan fogadtátok, hogy januárban utaznotok kell?

Nagyon örömmel természetesen. Tudtuk ugyan, hogy a Magyar zenei Exportiroda sok más hazai zenekar lemeze, hanganyaga mellett a miénket is kiküldte, de hogy minket választottak az persze kellemes meglepetés volt. Meg persze visszaigazolás is, hogy innen távol, minket nem ismerő, telesen elfogulatlan embereknek is bejöhet, amit csinálunk.

Heaven Street Seven - HS7 interjú

A kinti koncerttel egy szeletet magatokkal visztek a haza zenéből. Hogyan élitek meg, nagy felelősségnek tartjátok, hogy egy egész régiót képviseltek?

Persze, már az is éppen elég nagy felelősség, hogy magunkat képviseljük. Félretéve a tréfát: Nyilván valamilyen szinten megmutathatjuk, hogy az egykori "vasfüggönyön" túl, a közép-kelet európai régióban is van izgalmas popzene.

Készültök valamilyen különlegességgel a MIDEM Awardra?

Tulajdonképpen semmi extra nem lesz a részünkről. Amennyiben összejön, hogy nem csak mint díjazottak lehetünk jelen, hanem koncertet is adunk, akkor 30-40 perces programmal készülünk, vegyesen angol és magyar nyelvű számokkal.

Mióta születnek szövegek angolul is? Talán többször fejetekhez vágták, hogy miért nem magyarul énekeltek. Szerintetek egy magyar zenésznek kötelessége a saját nyelvén előadnia?

1998 óta magyar nyelven születnek a HS7-számok, ám mindig elkészítjük a dalok angol verzióit. Nem gondolom, hogy erkölcsi szabályt lehetne alkotni arról, hogy milyen énekesnek hol milyen nyelven kell énekelnie, ám azt el tudom mondani, hogy nekünk fontossá vált, hogy a dalok szövege a dal elhangzásakor azonnal hasson, meg, hogy a nyelv eszközével is relektáljunk arra a helyre, ahol megtörténnek velünk a dolgok. Persze azt is elmondjuk mindig, hogy a rakendroll nyelve bizony az angol.

Gondoltatok arra, hogy inkább külföldön próbáltok szerencsét? Vagy már túl sok minden köt benneteket az országhoz.

Minden - és persze egyre több minden: család, gyerekek - ideköt minket, de jó szervezéssel és megfelelő feltételek esetén persze nem lehetetlen, hogy jelen legyünk más ország vagy országok zenei színterén. Nagyon sok – néha úgy tűnik túl sok - mindennek kellene egybevágnia persze ahhoz, hogy "működjön a külföld", de amig van rá esély, addig nem mondunk le erről az irányról sem.

Mit tudok mondani a most készülő albumról?

Hát, azt hogy reméljük - sőt mi nagyon is bízunk benne -, hogy jó lesz. A dalok már készen vannak, sokat, bő egy évet dolgoztunk velük. Változatos, a HS7 már ismert világát tükröző, de egészen új ízekkel is szolgáló, izgalmas album lesz, az biztos. A címét még nem tudjuk.

Krisztián Yonderboi Splendid Isolation albumán közreműködött énekeként.
Hogyan jött a felkérés? Régmúltra visszatekint az ismeretség?

Erről talán Krisztián többet tudna mesélni, de végül is az a lényeg, hogy Yonderboi-jal már régebbről, személyesen is ismerjük egymást, nyilván ő is figyelte Krisztián HS7-es munkásságát, sokszor találkoztunk itt meg ott, bulikon, koncerteken, ahogy ez lenni szokott. Végül több énekes közül választott és így lett Krisztián a Splendid Isolation legfoglalkoztatottabb énekese.

Dolgoztok télen is, veszitek fel a lemezt, vagy ez a pihenés időszaka?

A lemezfelvétel december közepén kezdődik, karácsonykor persze szünetet tartunk, aztán ismét teljes gőzzel előre, egészen februárig.

Ferenczi Attila

2005. 12. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2005. 12. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 12. 26. 13:54
KÁBITÓSOK ES NEM ROSSZAK DE ANNYIRA NEM JÓK !
Vendég 2005. 12. 30. 3:07
leszarunk
Vendég 2005. 12. 30. 3:08
nem lehet letölteni azt a ...
Vendég 2005. 12. 30. 3:09
majd szólunk a gyurmának a spanomnak hööööööööö KÖCCCCCSSSSSÖGGG!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

HS7 interjú cikk képei
Heaven Street Seven - HS7 interjúHeaven Street Seven - HS7 interjú