Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Torres Dani riport

Torres Dani - Torres Dani riport

A Megasztár énekese még a verseny időtartama alatt azt nyilatkozta, hogy a jövőben saját stílusú és egyedi lemezt készít majd. A verseny befejeződött, és Dani megtartotta ígéretét. A lemezről a stílusról és egyáltalán a sztárságról beszélgettünk vele.

Hogy vagy mostanság?

Köszönöm szépen, illetve a fiúk nevében is köszönöm, nagyon jól. Gyakorlás megy ezerrel. Meg azért persze irogatunk is dalokat, mondjuk most épp javításban vannak az erőlködők, sajnos... úgyhogy pár napra hanyagolni kell a közös zenéléseket. :(

Sikerült-e megvalósítani céljaidat a koronggal?

Megmondom őszintén, hogy nem rendelkeztem nagy célokkal, világmegváltással kapcsolatos tervekkel. Illetve az utóbbi mégis (már gyerekkorom óta), hisz a koronggal kapcsolatos közös célunk az, hogy újra a köztudatba emeljük a rockot, illetve ízelítőt adjunk egyéb olyan underground stílusokról, mint a reggae vagy drum'n'bass. Mindezt hangszerekkel, természetesen, és nem gépi vagy bármilyen egyéb alapokkal, mint a mostani zenék nagy része. Ugyanilyen tekintetben messziről elkerültük az AutoTune használatát (melynek szerepe a rossz hangok helyrehúzása), melyet előszeretettel alkalmaznak manapság. Illetve ezek mellett cél volt egy jó hangzás kialakítása, agyonkompresszálás nélküli, dinamikus sound, mely jól kihozza a hangszerek hangját is. A szintetizátoreffektek, melyeket Závodi Gábor kotyvasztott, szerintem nagyon jól fűszerezik a dalokat, melyeknek legfőbb szerepe az érzelmek erős megszólaltatása.

Torres Dani - Torres Dani riport

Hogy kezeled a gyorsan jött népszerűséget?

Tulajdonképp én vagyok a legszubjektívebb ember ebben a kérdéskörben, és mint ilyen,nem is tudok erre most így válaszolni. Talán, hogyha mások szavait tolmácsolom, azt szokták mondani, hogy jól. Mindenesetre rengeteg segítséget kaptam azoktól az emberektől, akik közel állnak hozzám, és büszkén a barátaimnak nevezhetem őket.

Milyen stílusú dalok szerepelnek a lemezen, kik a közreműködők?

Nyah, az előző válaszaim közt jól lelőttem erre a kérdésre a választ, tehát főképp rock, de megszólal két reggae nóta (ezek közül az egyik átmegy d'n'b-be) illetve két latin dal, spanyol nyelven. Fő közreműködő e korong zenei producere, Závodi Gábor, mint némi szintetizátor-effekt, vokálok között is kereshetjük fülünkkel a hangját, de felbecsülhetetlen segítséget kaptunk a Mex tagjaitól is.

Milyen célokat szeretnél elérni a jövőben? Mi tartasz fontosnak az életben?

Elsődleges célunk az, hogy az emberek picit kitágítsák látókörüket, és tegyék félre azokat az igen erős előítéleteiket, amellyel bírnak akár a műsor, akár annak szerepéről. Ez NEM egy pop korong, én nem vagyok latin macho, csak öt srác vagyunk, akik zenélnek, és zenénkkel szeretnénk megmutatni, hogy mit érzünk. Én a dalaimban szeretem megragadni az élet sötétebbik oldalát, így tehát úgymond vidám nóta is csak egy van, az Europunk, de még az sem igazán az. Viszont sok a düh, keserűség és fájdalom, amely akára szerelemhez, akár háborúhoz kapcsolódik. Az előbbi hálás téma ebben a tekintetben. Szóval úgy érezzük, itt lenne az ideje annak, hogy túllépnének az emberek a műsorral kapcsolatban, és bár rajta van a logo, zeneileg teljesen más dologról van szó. Színtiszta rock'n'roll!

Jónap Tamás

2006. 01. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Torres Dani riport cikk képei
Torres Dani - Torres Dani riportTorres Dani - Torres Dani riport