Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

KFT a VOLT-on

KFT - KFT a VOLT-on

A KFT 25 éves jubileumi koncertjük után sikerült megcsípnünk a VIP-sörözőben az együttes 50%-át, név szerint Bornai Tibor Dránit (billentyű+ének), és Márton András Marcipánt (dob+ének).

Music.hu: Milyen érzés Nektek visszatekinteni az elmúlt 25 esztendőre?

Kft "furcsa érzés nagyon, mert 25 év az nagyon sok idő, és én belül kb ennyi idősnek érzem magam...25-30 között valahol. Ez nem úgy van, hogy most 2006. júli 5-én arra gondolunk, hogy az elmúlt 25 évben mi történt, szilánkokra visszaemlékezel, de van egy ilyen általános érzés, de jó. Jó érzés!"

Hogyan álltatok össze?

A dobos és a gitáros osztálytársak voltak még gimnáziumban, én meg a Laár Andrást 1973-ban ismertem meg, szóval 33 éve játszunk már együtt. A basszusgitáros pedig '81-ben csatlakozott hozzánk.

Mik ezek a koncert közbeni kacifántos, barokk-körmondat szerű közbeékelések?

A magyar nyelv nagyon szép, és remek lehetőségek vannak benne. amiket mostanában már nem szokás kihasználni. Egyszerűen az emberek elvannak azzal a kb. 44 szóval, amiből nagyjából ki lehet fejezni a szükségleteinket. De ha az embernek van több szava, akkor azt nem szereti porosodni hagyni, és jó érzés legalább egy nyelvet rendesen beszélni.

Hogy van az, hogy minden számotok vicces? 

Minden számunk tulajdonképpen egy emberi sorstragédiáról szól. De ha mi ezt olyan formában mondanánk el, ahogyan az megtörtént, vagy megtörténhetett volna, akkor most mindenki sírt volna a színpad előtt. Volt egy olyan zenekarunk, akikkel ezt így csináltuk, és azt tapasztaltuk, hogy az emberek elszomorodtak, és aztán meg mi is elszomorodtunk, ennek meg mi értelme van?

Melyik volt ez az együttes?

Küllőrojt együttes. Ott még Én csellóztam...

És hogy jött Neked akkor ez a billentyűzés?

Eredetileg én 6 éves koromban zongorázni tanultam. Aztán kb 20 éves lehettem, mikor kilépett a zenekarból a csellista, és akkor a többiek rám mutattak, hogy akkor inkább most te fogsz csellózni. És vettem egy csellót és elmentem egy csellótanárhoz, úgyhogy onnantól kezdve én csellóztam a zenekarban.

Az Elizabet az egyik legismertebb nótátok

Hadd ne meséljem el milyen rettenetes véres tragédia...

De Elizabet egy konkrét személy?

Igen, de nyilván nem így hívták. Órákon át tudnám mesélni a szomorúbbnál szomorúbb részleteket.

A dalszövegeket ki írja?

A Bornai Tibi, és a Laár Andris írják, úgy felváltva. Hol az egyiket Ő, a másikat én...

Milyen érzés, hogy a benneteket hallgató korosztály igen tág?

Népszerű, jó slágerekkel ez így van. De hát örülünk neki. Tudják a szövegeket. Nem tudom, hogy honnan tudják, de örülünk neki 

A koncerteket előre, alaposan meg szoktátok tervezni, hogy pl. milyen sorrendben, hogyan legyenek a zeneszámok, és egyéb közbeékelt műsorszámok?

Nagyjából. minden tavasszal nagyjából, hogy abban az évben mi lesz. Most is történtek cserék.

Szóval vannak spontán dolgaitok is?

" Persze-persze! Ahogy sodor minket a szél a színpadon jobbra balra.

Kiadtátok most a 25 éves jubileumi lemezeteket, amin csak régebbi slágerek vannak. Lesznek új számok is?

Jelenleg csináljuk az új lemezt. Nyáron járkálunk stúdióba, és októberben jelenik meg, amin csak új dalok lesznek. Ez még egy szülinapi meglepetés a saját számunkra.

Akkor új slágereket várhatunk?

"Persze! Figyelmetekbe ajánlom az Irén c. dalt!"

Neked miért ilyen a hajad?:)

":) Melyikünknek?? Az úgy volt, hogy egy szokatlanul meleg tavaszi délutánon a szüleim találkoztak. És innen kezdődik a történet, és úgy fejeződik be, hogy ez nőtt a fejemre.

Élvezed, hogy mikrofonfrizurád van?

Amikor nekem ilyen hajam lett először, akkor ezt a felnőtt társadalom nem nagyon szerette, nem vette jó néven, egy fajta lázadásnak vették. De a gimnáziumi igazgatónőm kijelentette, hogy Ő nem hajlandó velem egy tablón megjelenni. És én mondtam neki, hogy neki nem muszáj rajtalenni a tablón.Alig vártuk, hogy vége legyen. Ez egy ellenállásnak volt a jele. Ez a békejelvényes nemzedékek lázadásának végefelé lettem olyan nagy, hogy el tudjam dönteni, hogy mekkora hajam legyen. És akkoriban a kopaszság az az erőszak jele volt, a hosszú haj pedig a békés szeretetteljes megjelenésnek számított. És ez bennem így maradt meg. Itt a Marcipánnak ugyan nincs sok haj a feje tetején, de Őt személyesen ismerem és tudom, hogy nem erőszakos. Viszont minden kopasz embert a megismerésig azzal az előítélettel nézek, hogy hátha engem bántani fog. A hosszú hajúak viszont nem! Ez valami miatt így alakult ki bennem. És nekem azért van hosszú hajam,. mert barátságos képet szeretnék mutatni a többieknek. Így sikerült ez a barátságos kép"

A közeljövőben komolyabb fellépés várható?

"Pénteken, vagy szombaton...asszem’ szombaton. Éden fesztivál, Dunaújvárosban, leszünk Kapolcson, jövő héten Veszprém... Nem lehet minden évben minden fesztivált végiglátogatni, de igyekszünk....ahova hívnak megyünk. Igyekszünk!"

Köszönöm szépen! Sok sikert a további koncertekhez!!

KFT - KFT a VOLT-on

Thx for Rusznyák Marcell Artúr

Ferenczi Attila

2006. 07. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Ferenczi Attila 2006. 07. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2013. 09. 06. 16:51
NAGYON JÓ:):):):):):):):):):):):):):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

KFT a VOLT-on cikk képei
KFT - KFT a VOLT-onKFT - KFT a VOLT-on