Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

„AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú Sterbinszkyvel

Dj Sterbinszky - „AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú Sterbinszkyvel

Ha valaki azt kéri, mondjunk egy magyar költőt: Petőfi. Ha valaki azt kéri, mondjunk egy magyar lemezlovast: Sterbinszky. Megjelent a dj-guru új nagylemeze, a Sequence 11-nel készített In Sequence Sunset, ezalkalomból Sterby a music.hu kérdéseire válaszolt.

Music.hu:

A legalapvetőbb kérdés: miért nem került kereskedelmi forgalomba az új lemez, miért egy férfimagazin mellékleteként lehet megvásárolni?

Sterbinszky:

Megkerestek ezzel a lehetőséggel, és mivel nagyon jónak tűnt, így elfogadtam. Miután az említett férfimagazin rendkívül nagy példányszámban jelenik meg és fogy el, így már nem lenne értelme utána még kereskedelmi forgalomba is kihozni az albumot. Az In Sequence Sunset ezzel már így is garantáltan dupla platinalemez lesz.

Dj Sterbinszky - „AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú Sterbinszkyvel

Music.hu:

Miben más az új lemez, mint az eddigiek?

Sterbinszky:

Más a hangzásvilága és a stílusa is. Mindemellett a lemezen kizárólag férfi vokál hallható, ez már egy különlegessége az albumnak, és persze rengeteg benne a gitár, amely színesíti a húzós alapokat és a kellemes dallamokat. Azért pont a gitár, mert most nagyon szeretem ennek a hangszernek a hangzását, és érdekesnek találom, ahogy az akusztikusat keverjük az elektronikussal. És hogy miért pont csak és kizárólag férfi vokál szerepel az új lemezen? Talán, mert egy férfimagazinban jelenik meg…

Music.hu:

Látható változásokon mentél keresztül az utóbbi években, külsőleg és zeneileg is. Mi ennek az oka, miben vagy más, mint eddig?

Sterbinszky:

Valóban változtam, legfőképpen persze külsőleg. Az utóbbi időben rendszeresen járok edzőterembe, ennek köszönhetem mostani külsőmet és kondíciómat. Elég sokat fogytam, és természetesen szálkásodtam is. Ami még szembeötlő külső változás, hogy most hajat növesztettem, vége a kopasz korszaknak. Mindemellett két és fél év után lekerült a fogszabályzóm és a szemüvegem is, itt volt az ideje a kontaktlencsének. Ennek mindössze annyi az oka, hogy jelen pillanatban így érzem jól magam. Az, hogy mikor váltok legközelebb, már a jövő zenéje. És ha már a zenénél tartunk: igen, ott is történtek változások. Sodródom az árral, azt játszom, amit a belsőm diktál, és ami magával ragad.

Music.hu:

Lassan hetedik éve minden szerda délután a Tiéd a 96.4 Roxy Rádióban, a mixeidet ezen kívül 24 rádióadó játssza. Mik a további terveid rádió-és internetfronton?

Sterbinszky:

A terveim továbbra is ugyanezek, hogy minél több rádió játssza a mixeimet. Persze az sem lenne utolsó, hogy a külföldi rádiók is nyomják a zenéimet, de ez nagyon nagy menedzsmenti munkát igényel, és erre jelenleg nincs túl sok időnk. Már most nekiláttam az új daloknak, ugyanis 2007 első felében szeretnék kihozni egy új albumot.

Juhász Gergely

2006. 10. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2006. 10. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

„AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú Sterbinszkyvel cikk képei
Dj Sterbinszky - „AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú SterbinszkyvelDj Sterbinszky - „AZT JÁTSZOM, AMIT A BELSŐM DIKTÁL” - Interjú Sterbinszkyvel