Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Egyedülálló musical felnőtteknek

Válogatás - Egyedülálló musical felnőtteknek

Perjés Péter egy egyedülálló produkcióval, a Casanova Night Musical két felvonásos művével áll hamarosan a magyar és a nemzetközi közönség elé. Az író, zeneszerző, rendező, producer rendületlenül hisz abban, hogy a látványos show a világhírű szerető életén keresztül önfeledten buzdítja majd az embereket a szerelem, a szex és az élet szabad szeretetére.

Hogyan született meg a Casanova Night Musical ötlete?
Két és fél évvel ezelőtt Szurdi Tomi barátom javaslatára kezdtem el gondolkodni egy musical-témán. Egy hajnalon villant be Casanova neve és figurája, elhatároztam, hogy az ő életét fogom feldolgozni, úgy, mint eddig még soha senki, musical formájában. A Night Musical stílus egy külön kategória és egyben marketingfogás, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a produkciót nemzetközi szintre emelje. Bízom benne – egyre több barátommal együtt – hogy olyan show-t tudunk létrehozni, amely a külföldi színpadokon is megállja a helyét.

Válogatás - Egyedülálló musical felnőtteknek

Miért pont Casanovát választottad?
Olyan témát akartam találni, ami mindenkit foglalkoztat, ez pedig logikusan a szex, a szerelem, a párkeresés. Ez a témakör örök, Casanova pedig igencsak emblematikus figurája, akinek a nevét az egész világon ismerik. Szeretném, ha ennek a Night Musicalnek a hatására nyitottabbak lennének az emberek, könnyebben ismerkednének, hiszen annyi választási lehetőség előtt állunk. Számtalan szerelmet láttunk és éltünk már meg, tehát igen gazdag élményanyagból táplálkozik a szövegkönyv és a dallamvilág. Nem szabad hagyni, hogy elmenjen mellettünk az Igazi – erről szól ez a mű.

Kikből áll össze a Casanova Night Musical alkotógárdája?
Szurdi Tomi, Moldován Ákos, Pejtsik Péter és jómagam zeneszerzők vagyunk. Együtt írtuk a dalokat. A dalszöveget és a szövegkönyvet én követtem el. Szabados Misi lesz a rendezőtársam, aki egyébként szerepel is, egy kicsit félnótás süketnémát alakít majd. Bencsik Andrea a jelmezekért, Végvári Zsófi a díszletekért felel, Papp Timi és Pekár Laci pedig a koreográfiákat álmodja meg. Indián – aki a klipet is rendezte – vállalta a kaszkadőr és látványelemek tervezését, kivitelezését. A háttérben még nagyon sokan dolgoznak azon, hogy egy igazán látványos és nagyszabású show-val állhassunk majd a nagyérdemű elé.

Válogatás - Egyedülálló musical felnőtteknek

Hogyan találtátok meg a szereplőket?
Amikor írtam a darabot, a karakterek és a hozzá tartozó arcok egy része már a fejemben volt. Őket személyesen kerestem meg és kértem fel a szerepekre. Ezen kívül volt komoly casting is, ahol jó néhány igen tehetséges énekesre és énekesnőre bukkantunk. Vegyes csapatot állítottunk fel: vannak, akik a musical világából, és vannak, akik a pop, jazz illetve a rockzene berkeiből érkeztek.

A produkció előfutáraként megjelent egy díszdobozos CD, mely 18 dalt tartalmaz. Ehhez, úgy tudom nem csak a lemezboltokban lehet hozzájutni. (elé foto a szereplőkről – mint a weben, ahol le lehet tölteni a CD-t)
Valóban, a weboldalunkon a teljes CD ingyen letölthető. Az a szerencsés helyzet állt elő, hogy én vagyok a producer, a kiadó és a szerző is egyben, így aztán ennek semmi akadálya nincs. Az a célunk, hogy az emberek megismerjék és megszeressék a zenét, hogy mire eljönnek megnézni az előadást, legyen egy vagy több kedvenc daluk. Épp úgy, mintha egy koncerten lennének.

Válogatás - Egyedülálló musical felnőtteknek

Ha jól tudom, külföldön is szeretnétek bemutatni a produkciót.
Így igaz. Mikor az egész ötlet megszületett, tisztában voltam vele, hogy Magyarország kis ország, az anyanyelvünket jóval kevesebben beszélik, mint az angolt, ami világnyelv. A Casanova alaptémája, a szerelem és a szex viszont az egész világon létezik, mindenkit ugyanúgy érdekel. A Világpremiert éppen ezért magyarul és angolul is megtartjuk, hiszen sok külföldi nézőt, színházigazgatót, producert is várunk a nemzetközi siker reményében.

Angol nyelven is magyar szereplőkkel adjátok majd elő a darabot, vagy külön szereposztás lesz, anyanyelvi színészekkel?
Természetesen magyar szereplők játszanak majd angol nyelven is, bár természetesen Christina Aguilerát szívesen látnám a próbákon. De ez az alkotás többek között arról is szól, hogy a magyarok milyen jó csajok és pasik, milyen jól táncolnak és énekelnek, és sorolhatnám. Szeretném, ha a produkció Magyarország jó hírét vinné a világban. A fordításért és a tökéletes kiejtésért Todd Williams Magyarországon élő, Los Angelesben született műfordító neve biztat reményekkel.

Megtudhatjuk a Világpremier pontos időpontját és helyszínét?
A legideálisabb helyszínnek, ahol egy olyan nagyszabású show-t lehet rendezni, amiről mindig is álmodtunk, a Budapest Sportarénát találtuk. Várunk mindenkit a Világpremierre 2007 június 1-én és 2-án.

A bemutatóig milyen feladatok várnak még rátok?
Készül a KisÖrdög angol, és a Fény és egy Árnyék klip magyar, angol verziója. Februárig zajlanak az előkészületek. Ezt követi 4 hónap próba. Rengeteg tennivalónk van még, sokszor kevésnek tűnik a napi 24 óra. Szerencsére a KisÖrdög nem alszik!

Jónap Tamás

2006. 11. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 11. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egyedülálló musical felnőtteknek cikk képei
Válogatás - Egyedülálló musical felnőtteknekVálogatás - Egyedülálló musical felnőtteknekVálogatás - Egyedülálló musical felnőtteknekVálogatás - Egyedülálló musical felnőtteknek