Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Ganxsta Zolee riport

Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee riport

Hogyan töltitek a nyarat, hol léptetek fel?

Állandóan vidéken vagyunk, egész évben megyünk, nálunk nincs olyan, hogy turné, egész évben járjuk a diszkókat, klubokat, ahova hívnak minket. Csináljuk a koncerteket egész évben, péntek, szombat sosem szabad, valamikor bejön kedd - csütörtök is, rengeteget megyünk.

A Jó a rossz és a Kartel klip felvételei Amerikában készültek, voltak-e pozitív élményeitek?

Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee riport

Csak az volt. Ha kimész Amerikába, ott csak jól érezheted magad. Tök jó volt, csak az az egy negatív volt, hogy keveset voltunk kint. Az egész hat nap volt, abból két nap elment forgatásra, kettő utazásra és kettő nap maradt, amit ellóghattunk ott. Nem volt túl sok, de marha jól éreztük magunkat. Maga a forgatás is király volt, western-hősöst játszhattunk.

Minden lemezetek új arculatot mutat, lehet-e tudni milyen lesz a következő?

Azt sosem lehet tudni előre, az mindig előtte adja magát, amihez éppen kedvünk van olyan lesz az album. Hangulatunktól függ. 2000-re tervezzük a következő albumot, és még nem tudom akkor milyenek, leszünk, majd meglátjuk...

Lesz-e platina a vadnyugati lemez? Hol tart az eladás?

Az elképzelhető, hogy lesz, mivel 45000-nél tartunk most, ami elég komoly, mivel fél éve jelent meg a lemez. A lemezcégnél tippelgetnek, ők azt mondják, hogy szerintük október - novemberre meglesz a platina. Majd meglátjuk, most megint nő az eladás, feljebb léptünk a Mahasz listán, aminek nagyon örülök.

Nem rég jelent meg a Való világ maxitok, melyik koncerten készültek az élő felvételek?

Az még a legelső Pecsa koncerten, mikor bent koncerteztünk - azt hiszem két évvel ezelőtt - amikor a Jégre teszlek és az Argentin Tangó lemezbemutatója volt. Fölvettük az egész koncertet és abból lett kivéve az a két nóta.

A maxi lemez megjelentetése saját vagy a kiadótok ötlete volt?

A kiadó akart egy maxit, mi ebbe beleegyeztünk, az, hogy élő dalokat is rátegyünk, az abszolút a mi ötletünk volt. Mi akartuk annak idején felvenni a bulit, és szerettünk volna valamit kezdeni ezekkel a felvételekkel.

Nálatok bevett szokás, hogy minden stúdió albumot egy kislemez előz meg. Mi várható most?

Most EP helyett megmondom mi lesz: egy filmzenét csinálunk Sas Tamás - Rossz fiúk c. filmjéhez, ehhez hét betétdalt írtunk és ez fog megjelenni valószínűleg februárban, a filmmel együtt. Ez egy filmzenei album, nem kifejezetten Kartel. Ez jön most az EP helyett, hét új szám egy filmhez kapcsolódóan.

A filmes világnál maradva, nemrég felkérést kaptatok Jancsó Miklóstól, Nekem lámpást adott kezembe az úr Pesten c. filmjében való szereplésre. Ez baráti felkérés volt, vagy csak hallotta a dalaitokat és úgy gondolta, hogy??

Először úgy volt, hogy ő hallotta a dalainkat és "úgy gondolta, hogy...", és utána lett belőle baráti felkérés, mert tök jó barátságba kerültünk, nagyon jó fej volt a Miki bácsi és nagyon szeretjük. Eleve nagy megtiszteltetés volt nekünk, hogy meghív a filmjébe, hisz azért egy nagyon komoly névvel rendelkező filmrendező, világszerte elismert ember. A felkérést nagyon szívesen vállaltuk el. Utána többször voltam fenn a lakásán, összebarátkoztunk, jókat beszélgettünk.

Magyarországon egyre népszerűbbé válik ez a stílus, egyre több réteget vonz. Nem ritka, hogy még az üzletemberek is titeket hallgatnak, hogy vélekedsz erről?

Ez tök jó, minél többen hallgatnak minket, tehát minél jobban tudjuk terjeszteni a "kórt" a "mételyt", annál jobb. Ezért kell ezt csinálni? És maradtok Magyarország keretein belül? Hát ez a jövő zenéje, ezt sosem lehet tudni. Ahhoz, hogy én kijjebb is el tudjak érni sikereket, ahhoz először is angol nyelven kéne nyomulni, mert arra senki sem kíváncsi, hogy valaki magyarul makog. De ezeket angolul megcsinálni, az meg olyan, hogy nagyon visszakacsintana az eredeti gettó rap-hez. Az meg egy fehér-magyar fiútól hát... Jó, ott volt a House of Pain (akik írek), ezt is meg lehetne lovagolni, de nem tudom. Majd meglátjuk. Egyelőre Magyarország, ami célterület.

Milyen zenei stílusokat hallgattok mostanában?

Mindenki ezer féle zenét hallgat ebben a zenekarban, én pl. a gengszter rap-ektől kezdve a rockzenén keresztül, a régi punkokat, minden félét, csak ne kommersz legyen. Az a lényeg, hogy ne olyan legyen, amit a rádiók nyomnak állandóan. A divatzenéket nem nagyon szeretem. A rapperek közül legjobban a Ghetto Boys szeretem, meg a Snoop Doggy Dog-ot, vagyis most már Snoop Dog a neve. A rockzenéken belül Motörhead a legnagyobb isten, akkor ott a Danzig és a régi The Cult. Rengeteg olyan együttes van, akit én hallgatok, szeretek. Ez a zenekaron belül is elmondható. A Steve az szereti a Duran Duran-t, a Lacika például Bon Jovi-t hallgatna állandóan, a Sámson meg az ilyen elvetemült Dub zenéket imádja, például az Asian Dub Foundation-t nagyon szereti. Én nekem az inkább zajnak tűnik.

A Szaszával (Action frontembere - a szerk.) való kapcsolatodról mesélnél esetleg?

Kapcsolatunk most ilyen null-vektoron van, mert se harag nincsen, se egymás iránti rajongás. Egyszerűen nem nagyon találkozunk, nem nagyon van egymásra időnk, mindenki csinálja a maga dolgát. Ennyi.

Úgy volt, hogy a két csapat minden albumán feldolgozott egy számot a másiktól, ugye?

Igen, ez a Jégre teszlek-ig volt, aztán a többin nem. Az igazság az, hogy én eljöttem az Action-ből és így lazultak a kötelékek, de nem vagyunk haragba, egyszerűen nem nagyon találkozunk.

Az elválást egyébként kényszer szülte vagy önként hagytad ott az ex. csapatodat?

Egyáltalán nem volt harag, nem csak én, hanem ők is úgy gondolták, hogy mindkettőnknek az a legjobb, ha én elmegyek külön ezzel a zenekarral, mert csak hátráltattam az Action munkáját a végén. Mivel annyit kellett foglalkoznom a Kartellel, hogy az Action-re nem maradt időm. Azt nem csinálhattam meg, hogy nem járok el próbákra stb., így közös megegyezéssel jutottunk erre.

Köztudott, hogy van honlapotok a Neten, s te mennyire vagy otthon az Internet világában?

Hát, a szex oldalak, azok abszolút látogatottak számomra. A többi meg, hát - ami érdekel - pl. zenekarokról nézegetek... De én nem vagyok egy világhírű Internetező. Kevés időm jut rá.

Mi a véleményed a Szigetről, hányszor léptetek itt fel?

Minden évben felléptünk - szerintem - amióta van, de négyszer már biztosan. Mi a véleményem? Eljövök, lejátszom, amit nekem kell, jól érzem magam, utána valószínűleg berúgok, fetrengek a porban, aztán hazamegyek. (Ha-ha...) Úgy nagyon nagy véleményem nincs, az a lényeg, hogy jól érzik magukat a srácok, addig se ölnek embereket? De semmi gond nincs, szép nagy Sziget, víz veszi körül, tök jó.

Riportot készítette: J. Greg (g-funk@freemail.c3.hu)

Jónap Tamás

2000. 09. 19.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 19. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 09. 14. 0:00
Nagyon jó!! Puszilom Zolit!!!!
Vendég 2004. 07. 25. 0:00
Fasza a Zoleeka, nagyon komázom a szövegét, és üdvözlöm a nyóckert
Vendég 2004. 09. 23. 0:00
Zolee itthon az isten!!! Aki nem ért velem egyet az hallgassa meg az összes eddigi számát szép sorban és kell hogy jöjjön arra mekkora előadó is ő valójában!
Marcela Půjčky. 2023. 09. 29. 4:16
Dobrý den, pane / paní Půjčte si peníze přímo bez hodnocení (půjčka je nyní levnější) od soukromého věřitele na: marcela.krejsova01@gmail.com Doba trvání úvěru se pohybuje od 1 roku do 30 let. Výše půjček se pohybuje od 50 000 Kč do 20 000 000 Kč. - Peníze máte přímo do 24 hodin na svém bankovním účtu. - nemusíte předkládat roční údaje a finanční zprávy. - Termíny jsou flexibilní, můžete platit, jak vám to vyhovuje. V případě zájmu nás prosím kontaktujte na následující adrese: E-mail: MARCELA.KREJSOVA01@GMAIL.COM Nebo WhatsApp: +420608987486.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ganxsta Zolee riport cikk képei
Ganxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee riportGanxsta Zolee és a Kartel - Ganxsta Zolee riport