Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc

Dave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc

Csaknem négy év telt el azóta, hogy Kárpáti Ádám - Mark (Picasso Branch) és Bódi L. Dávid (Dave) megalapították a Hangszobrászat Énekművészeti Stúdiót. A 2002 nyarán elindult iskola, sok hasonlóval ellentétben jelenleg is szépen működik. Dave-ék Egyéni oktatási módszerének köszönhetően, tanítványaiknak nem csak a hangjuk, hallásuk, de egyéniségük, színpadi kiállásuk is szépen fejlődik. Az idei év sok változást hozott az iskola életében, erről beszélt nekünk Dave.

- Sokminden történt veletek az indulás óta. Milyen változásokon ment keresztül a Hangszobrászat?
Idén néhány tehetséges növendéket vettünk át Baby Gabi akkor megszűnő iskolájából. Kicsit féltünk, hiszen eddig csak a 18 feletti korosztályt tanítottuk, Gabi legtehetségesebb növendékei pedig a 14-18 közötti korosztályba tartoznak. Így a Hangszobrászatban tulajdonképpen januártól 14 év lett az alsó korhatár. Mára már nyugodtan mondhatom, hogy nem bántam meg, hogy gyerekekkel is foglalkozunk, mert nagyon jó velük dolgozni, különösen fogékonyak a tanítási módszerünkre. Májusban Elindítottuk a Táncoktatást is Domonkos Krisztina az oktatónk, viszont nálunk egyelőre csak az énekesek tanulhatnak színpadi mozgást, tehát Kriszti a konkrét produkciókra segít felkészülni.

Dave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc

- Ha jól vagyok informálva, volt egy költözés is? Kinőttétek a belvárosi termet?
Költöztünk is igen, mivel már megelégeltük a belvárosi zajt és a parkolási gondokat, így sokkal kellemesebb és nyugisabb környéken, Kőbányán vagyunk, ami mint tudjuk kiemelkedően sok művésznek volt otthona, kiindulási pontja.
Ez biztosan jó Ómen!:-)

- Világos. Kőbánya azért messze van, nem?
Közlekedés szempontjából semmivel sem nehezebb hozzánk eljutni mint a város bármelyik pontjára, hiszen mindkét metróvonaltól jól megközelíthető a Hangszobrászat.

- A másik változás, hogy Márk már nem a csapat tagja. Mi volt távozásának oka?
Mark jelenleg egyéb zenei elfoglaltságai miatt nem tanít Stúdiónkban, viszont nagyon színes és tehetséges egyéniség csatlakozott hozzánk. Pálos Zsuzsi, akit a PaDöDő-ből, HTN-ből vagy a Sushi Train-ből ismerhet a közönség. Ő is már évek óta tanít, és 4 éves kora óta foglakozik zenével, az Állami Operaház gyermekkórusában kezdte pályafutását.

- A Hangszobrászat mellett több helyen is megfordulsz. Hol láthatunk illetve hallhatunk?
Inkább utóbbi, bár manapság a webkamerákkal minden leküzdhető:-) Az egyik internetes rádióban van heti műsorom „Dave világa” címmel. Mai sláger és popzene szól miközben különböző információkat árulok el a hallgatóknak.
A másik projekt teljesen friss: A Flamemakers csapat „Summer Night” című számához énekeltem fel szólót. Ez egy érdekes és izgis együttműködés volt, hiszen mindössze egyszer találkoztam a srácokkal személyesen, a teljes munkafolyamat a világhálón keresztül zajlott. Ők küldték a szöveget és a zenét, én pedig a Hangszobrászat Stúdiójában felénekeltem a dallam ötleteimet. Így állt össze a produkció, amelyre már nemzetközi érdeklődés is van, de erről majd később…

Dave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc

- Hogyan készültök az év végére, mi várható jövőre?

Ez az év nem volt unalmas, sajnos a 2006-os tanévzáró Gála épp az én betegségem miatt maradt el, de még idén pótolni fogjuk. December 3-án a Blue River Hajón délután négykor.

2007-re pedig minden eddiginél nagyobb ünneplést tervezünk, hiszen 5 évesek leszünk. Bízom benne, hogy addigra két kiemelkedő növendékünk most készülő produkciói is eljutnak a közönséghez.

A Hangszobrászat 5. éve működik. Sok munkával, sikeresen kivívtuk magunknak a fantázianevünk jogos viselését, és örülök, hogy a működési elvünk eközben sem anyagiasodott el, és nem alakult át, a már oly sok helyen fellehető pop-énekiskolák nagyüzemévé. Mottónk: „Szeretünk tanítani.”

Jónap Tamás

2006. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc cikk képei
Dave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és táncDave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és táncDave - Hangszobrászat – ahol együtt a profi ének és tánc