Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepre

Szekeres Adrien - Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepre

Nem ez az első különleges karácsony Szekeres Adrien és férje, Kiss Gábor életében. A kétgyermekes zenészházaspár idén rajongóikkal is ünnepel.

– Míg a többség az ajándéklista összeállításával és kipipálásával foglalkozik, ti gőzerővel próbáltok a december 10-i adventi koncertre a Thaliában. Ezek szerint azok közé tartoztok, akik jó előre megszerveznek mindent az év legszebb ünnepére?!
– Bár úgy lenne! Persze, fejben sok minden megvan már… Igaz, a túl korai előkészületek Gábor miatt amúgy sem lennének szerencsések, mert bár nem egy kifejezetten vásárló-típus, évente négyszer-ötször úgy dönt, hogy egy nap alatt megvesz magának mindent, amire szüksége van. Volt, hogy novemberben jutott eszébe egy ilyen akció, amivel sikeresen meghiúsított néhány nagyszerű meglepetést.
– Az is igaz viszont, hogy ennek az estnek köszönhetően az ünnepi hangulatunkat idejében megalapozzuk. Mivel a karácsony nem csupán az ajándékokról szól, s a jó szervezés elengedhetetlen ahhoz, hogy valóban meghitt legyen ez az esemény, december 11-től a családi ceremóniára készülünk.

Szekeres Adrien - Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepre

– Saját készítésű ajándékot nem árulnak a boltban…
– Ez így igaz, s korábban előszeretettel kedveskedtem is magam alkotta figyelmességekkel szeretteimnek, a lányaim mellett azonban már nem jut időm se gyertyatartóra, se kereszthímzésre. Ettől függetlenül igenis fontosnak tartom a személyes meglepetéseket, a családtagjainknak, rokonainknak és barátainknak szánt karácsonyi üdvözlőlapokat máig én találom ki és készítem el. Ilyen szempontból nagyon várom, hogy a lányok nagyobbak legyenek, hiszen a Jézuskának szánt karácsonyi levélkék megrajzolása utáni következő lépés az lesz, hogy közösen készítjük el az ajándékokat az egész családnak!

– Ha már a készülődés szóba került, külön vagy inkább együtt végzik el az ilyenkor szükséges teendőket?
– Felosztjuk a feladatokat és a terepet is. Én ezúttal is a konyhában fogok tüsténkedni, idén azonban, három és fél éves Jázmin lányom személyében segítőtársam is lesz a karácsonyi mézeskalács elkészítésében! Bár a karácsonyfa színvilágát mindig közösen találjuk ki, a fa beszerzése és feldíszítése nálunk is a férfi feladata!
– Bizony, s annak ellenére szeretem, hogy egy alkalommal csak otthon derült ki, hogy az utcai árusnál olyan jól mutató példány a négy fal között mennyire terebélyes. Arra is volt példa, hogy az utolsó pillanatban derült ki, működésképtelen az izzósorunk, ráadásul a tartalékégők szintén megadták magukat, úgyhogy alig harminc perccel zárás előtt, lélekszakadva rohantam az üzletbe, hogy orvosoljam a problémát, mialatt a párom igyekezett továbbra is a gyerekszobában tartani a csöppségeket.

– Mennyiben változott meg ez az ünnep a gyermekeiknek köszönhetően?
– Eddig is a legszentebb napunk volt a karácsony, de Jázmin és Emília érkezése tovább erősítette ennek a varázsát, amit szeretnénk és igyekszünk is érzékeltetni velük és tudatosítani bennük. Az ünnepeket egyébként is komolyan vesszük.
– Erre kiváló példa a születésnapom, ami december 23-ára esik, de a világért se vonnánk-mosnánk össze a Szentestével.

Balajti Péter

2006. 12. 04.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2006. 12. 05. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepre cikk képei
Szekeres Adrien - Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepreSzekeres Adrien - Szekeres Adrien és Kiss Gábor: kétszeresen készülnek az ünnepre