Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Divatos retro zenék egy csokorban

Válogatás - Divatos retro zenék egy csokorban

A remek CD összeállítója Hargittay Gábor, aki már olyan sikeres válogatásalbumokkal gazdagította a discorajongók nem kis táborát, mint a „Club 80” a „Nekünk 80” vagy pl. egy éve a„Buliszervíz”. Legújabb lemezéről, a Retro Disco Koktélról beszélgettünk vele a buliőrület előtt.

Aki téged ismer, tudja, hogy a retro szerelmese vagy, nem beszélve az italo discoról mint műfajról. Hogyan jött az ötlet, hogy széles célközönségnek „készíts” lemezt?
Nehéz a mai CD piacon olyan válogatásalbumot találni, amely szinte 100%-ban élvezhető, slágeresszencia. Szinte valamennyi korosztály számára is bulikhoz és más alkalmakra is tökéletesen megfelel, igazán változatos összeállításban. Azt gondolom, most elkészült egy ilyen, 100%-os slágeralbum, a Retro Disco Koktél.

Mi alapján válogattad össze a dalokat?
A bulijaimon, esküvőkön, szülinapokon , céges rendezvényeken összegyűjtött tapasztalataimat egyeztettem össze a saját ízlésemmel, illetve a közönség elvárásaival. Egy –szerintem- rendkívül vidám, sokoldalú, és valóban változatos album született.

Mondj néhány megjegyzést a dalokról. Miért pont ezek kerültek fel az anyagra?
Hallhatóak rajta eredeti verziókban olyan hatalmas slágerek, mint az „In Zaire”, a „One Night in Bangkok”, a „Hafanana”, a „Gimme Hope Jo’Anna”.

Ha jól tudom, a Love is in the Air c. dal ezen a lemezen szerepel először. Volt valamiféle terv, hogy miért?
A dal a lemez számos dalához hasonlóan, most először szerepel hazai kiadású válogatásalbumon. Nem mondok újdonságot azzal, ha röviden közlöm: mert mindenki kedveli, kortól és nemtől függetlenül. Ha pár felvétel címe hirtelen nem is ismerős, első hallásra azonnal az lesz: igyekeztem a legnépszerűbbekből, de a „nem túl elcsépelt” slágerekből összeállítani a kiadványt.

Mégis mely korosztálynak ajánlható leginkább a kiadvány?
Az album a 18-25 éves dallamos, táncolható, énekelhető slágerzenét kedvelő fiataloknak éppúgy megfelelő, mint a 30-as 40-es nosztalgiázók számára, vagy akár az 50-60-as korosztálynak. Még egy fontos megjegyzés: a dalok eredeti hangzásban szólnak, nem tettünk semmilyen plussz alapot a slágerek alá. Tehát ez nem egy újraalapozott mixlemez folyamatos monoton dobhangzással, hanem igazi könnyed slágeregyveleg, élvezhető minőségben és összeállításban.

Legközelebbi buli?

December 31-e természetesen. A belvárosban egy vadonatúj szórajkozóhelyen várom a bulizni vágyókat: 80-as, 90-es ökzöldjei és sok jól ismert és új sláger, no meg reggelig tartó buliőrület várható! Bővebb infó: www.retroszilveszter.hu (-a szerk.)

Jónap Tamás

2006. 12. 22.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2006. 12. 22. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 14. 22:16
Megvettük min két retro koktél party lemezt. Nagyon el lett találva, gratulálunk. Megyünk a szilveszteri partyra is.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Divatos retro zenék egy csokorban cikk képei
Válogatás - Divatos retro zenék egy csokorban