Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Puskás Peti interjú

Megasztár TV2 - Puskás Peti interjú

A Megasztárban folyamatosan valami egyedivel rukkolt elő, majd csend lett körülötte, hamarosan pedig első albumával örvendeztet meg minket. Az új korongról és terveiről kérdeztük a különc énekest.

Mi történt veled a Megasztár óta?

Röviden, nagyon-nagyon sok minden! Ez az izgalmas és rövid válasz a kérdésre, de amit most mindjárt ki is fejtek hosszabban. Csak mostanában a lemez megjelenése előtt próbálok nagyon „sejtelmes és izgalmas” lenni. Igazából, ahogy kiestem, rögtön elmentem az első boltba és vettem egy zongorát, majd hazavittem, no nem egyedül, és leültem számokat írni. Felhívtam Hegyi Dávidot, aki a Megasztárban rendező asszisztens volt, és egyébként meg zongorista, és megkértem tanítson zongorázni. Tanított, majd második alkalomra már vittem neki egy kis dal szösszenetet, és kértem improvizáljon rá. Azóta ez már többször megtörtént... Ezután, felhívtam Oláh Szabit, hogy kezdjünk egymással valamit. Zeneileg.:) És bizony ez odáig fajult, hogy Szabival elkészítettük remélem az 1002. olyan lemezt, amit nem szabad kihagyni mielőtt elpatkolnánk.:)
Ez alatt azért lement egy Megasztár turné, az 56 csepp vér musical a Sportarénában, és az óta is mennek a Jóban, Rosszban sorozat forgatások, ja.. és természetesen az egyetem.

Megasztár TV2 - Puskás Peti interjú

Milyen dalok lesznek a korongon, és mikor jelenik meg?

Stílust nem igazán tudnék, és nem is szeretnék mondani. Inkább csak felsorolni tudom, hogy melyek azok a zenék, amik a legnagyobb hatással voltak rám: Led Zeppelin, Korn, Prodigy, Beatles, Placebo, Muse, Asian Dub foundation, meg Timbaland dolgai Timberlake-től Furtadoig. Jajj… igen, meg a White Stripes, Michael Jackson. Ezek, amiket bármikor meghallgatok mostanában. Úgy, hogy a zenei ízlésem ezeket „tárolta” magába, erőteljesen!
2007. Február 26. A „tárolt” zenei ízlésem ezen a napon nyilvánosságra kerül.

Kik a közreműködők?

Oláh Szabival nem csak számokat írtunk, hanem ő volt a zenei producere is az anyagnak. Szabi egyébként jelenleg a FreshFabrik énekese, ami azért is érdekes, mert soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd kedvenc magyar együttesem tagjaival készítek közösen lemezt. Aztán, Hegyi Dávid a már emlegetett jazz-zongoristánk. Így hárman írtuk a zenét. De voltak még az akadémiáról is zenészek: Varga Mónika, aki fuvolázott, Simkó Várnagy Mihály, aki csellón játszott, Erdő Zoltán szaxofonon, Pernye, a Dustból gitározott, Gáspár Tequila János, aki a roma nyelvű ragga betétekért „felelős”, Kovács Levente, aki ugyancsak a Fabrikból küzdött velünk, meg a mi „kis” Hoffmann Mónikánk, akivel nemcsak duettet énekelek, de az egyik számban hegedül is.

Tavaly meghirdettél egy „Hallgass magadra! Fiatal zeneszerzőket keresünk” pályázatot a honlapodon. Ki lett a szerencsés nyertes? Milyen dalról van szó?

Igen, igen ez megtörtént, és jöttek is számok rendesen, voltak nagyon jók, de ebből csak egy kerülhetett fel a lemezre (persze nem azt jelenti, hogy a többit kidobnánk a kukába), Polgár Péter száma lett a befutó, aminek a szövegét én írtam, stílusosan – Aranypolgár lett a címe.

A zene mellett mivel foglalkozol szívesen?

Biciklizni imádok, és focizni is. Ameddig be nem ütött a Megasztár, mindig is a film és a színház érdekelt. Ez már családi hagyomány… a film és a színház most megmaradt egy komoly szerelemnek.

Milyen a viszonyod a többi Megasztárossal?

Nem sokat beszélünk, nem sokat találkozunk, ez nem azt jelenti, hogy nem szeretem őket ugyanúgy, ahogy régen, csak már nem élünk egy házban, és nem mozgunk egy közösségben. Szóló énekesnél közösségről beszélni elég nehéz… úgyhogy, kb. ennyi. Szabi meg Mónika a lemezen velem együtt, a többiekkel pedig mail és egyéb kommunikációs forma.

Terveid a nem túl távoli jövőben?

Természetesen sok, sok tervem van még az életben, már csak az a kérdés, van-e rá igény? Mert nekem van! Viszont azért nem fogok fizetni, hogy magamat nézegessem, akarjon, szeressen nézni más is. Remélem így lesz, addig is dolgozunk azon, hogy a legizgalmasabb és legszínvonalasabb műsort tudjuk elkészíteni - nagyszínpadra!

Jónap Tamás

2007. 01. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2007. 01. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Puskás Peti interjú cikk képei
Megasztár TV2 - Puskás Peti interjúMegasztár TV2 - Puskás Peti interjú