Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Equinox - riport

Equinox - Equinox - riport

A szegedi csapat második lemeze jelent meg nemrég, ennek apropójából kérdeztük a tagokat (Johnny, Angeleye és Gréti) a korongról, az alakulásról és a további terveikről.

Az Érezd, hogy élek c., CD pár hete jelent meg. Ez már a második album. Hogy született a lemez?
Johnny: Az új lemez dalait már 2001. nyarán elkezdtük összeállítani a házi stúdiónkban. A munkálatok 2002. márciusára fejeződtek be, utána következett a nyomdai munka, amikor is a borítót készítettük. A borítót Tomek tervezte Sopronban tehát az együttes "inter-magyarországi", hiszen a menedzserünk budai, mi pedig szegediek illetve hódmezővásárhelyiek vagyunk. Az ország minden sarkában csinált valaki valamit. Így állt össze az album, melynek minden "porcikáját" mi készítettük. A lemez címét az 1. dal adta, melyet olyannak éreztünk, hogy képviselheti az egész albumot.

Milyen stílusú dalok található rajta?
Angeleye: A stílus nem sokban tér el az első lemeztől, a számok többsége dance alapokra épül, több stílusjegyet is magán hordozva pl. trance, techno. A lemez második felén viszont lírai számok is megtalálhatóak, mint pl. "A hajnal illata", vagy a "Menedék", melyek minden korosztály számára ajánlunk. Van a lemezen kuriózum is, hiszen a "Kék bálna" című számban valódi bálna hangokat használtunk fel.

Személy szerint melyik dal áll hozzád a legközelebb?
Johnny: Nehéz lenne választani. Én személy szerint a "Kék bálna", a "Jöjj velem", a "Tűz" és a "Hajnal illata" című számokat szeretem a legjobban, de ez naponta is változhat.
Gréti: Nekem a "Jöjj velem" és a "Hajnal illata" a kedvencem.
Angeleye: Én a "Térj vissza" című számot szeretem a legjobban, amely egy másik verzióban az első lemezen is rajta volt. Ez a szám pörgős, egyedi hangulata van.

A korong születésekor új énekesnővel gazdagodott a csapat. Hol találtatok egymásra?
Johnny: Gréti az új énekesnőnk egy elég érdekes módon került az együttesbe. Már hosszabb ideje kerestem az új énekesnőt, és sehogy sem sikerült megtalálni. Ekkor jött a már bevált módszer a hirdetés. Bármilyen furcsán is hangzik, ily módon sikerült megtalálni Grétit.
Gréti: Amikor a hirdetést olvastam, úgy gondoltam, most adott a lehetőség arra, hogy érvényesülni tudjak. Vidéken, a lakóhelyemen kerestek dance produkcióba fiatal tehetséges lányokat. Úgy gondoltam megpróbálom, és sikerült. Próba meghallgatás után felvettünk egy számot, és az olyan jól sikerült, hogy megcsináltuk a teljes albumot.

Milyen visszajelzéseket kaptatok idáig? Hogy fogadták az emberek a lemezt?
Johnny: Pozitív véleményeket kaptunk a lemezzel kapcsolatban. Változó, hogy kinek melyik szám jön be jobban, de mindegyik könnyen "emészthető" és sokak által "rádióbarátnak" nevezett.

Milyen jövőbeli tervekről tudtok mesélni?
Gréti: Minél szélesebb körben szeretnénk megismertetni dalainkat. A nyáron szeretnénk fellépni Erdélyben, ahová kaptunk meghívást is már, a Sziget Fesztiválon, és több nagyobb rendezvényen, diszkóban. A zenék készítését sem hagytuk abba, dolgozunk új számokon.

Szerintetek, mennyire van rosszabb helyzetben egy vidéki együttes, mint egy budapesti?
Johnny: A médiák többsége a fővárosban található, ezért gyakran kell jelen lennünk Budapesten. Az utazgatás költséges és időrabló. Azt mondják, vidékről nehéz eredményt elérni, de mi nem szeretnénk feladni lakhelyünket. A helyi médiák megfelelően támogatnak minket, lehetőséget adva a bemutatkozásnak. A hódmezővásárhelyi kereskedelmi rádió vezetősége személyesen is kinyilvánította ezen szándékát. Ezt nagy örömmel vettük, és köszönjük.

Milyen stílusú zenéket hallgatok privátilag?
Gréti: Hasonlóakat, mint a saját zenénk stílusa. Szeretjük a Sylver, a Lasgo együtteseket.
Johnny: DJ Sakint, a Scooter-t, Delerium-ot, Linkin Park-ot és még sok egyéb zenét szoktam hallgatni. Nálam csak jó és rossz zene fogalma létezik, ezért fér meg egymás mellett több stílus is.

Hol láthatunk benneteket legközelebb.
Johnny: Minden héten van média szereplésünk, fellépések szempontjából pedig májusban Szegeden tervezünk nagyobb megmozdulást. Ősszel az őszi equinox napon szeretnénk egy saját rendezvényt összehozni valószínűleg Szegeden, ahol az együttes alakult.

Akik több infót szeretnének a csapattal kapcsolatosan, látogassanak el http://dancemix.at/equinox site-ra.

Jónap Tamás

2002. 05. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Equinox - riport cikk képei
Equinox - Equinox - riport