Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Tankcsapda - Moby Dick

Tankcsapda - Tankcsapda - Moby Dick

2002. április 19. péntek 19 óra, SEPSISZENTGYÖRGY – Városi Sportcsarnok
2002. április 20. szombat 19 óra, MAROSVÁSÁRHELY – Városi Sportcsarnok

Azt hiszem, nyugodtan nevezhetjük történelminek ezt az áprilisi hétvégét, hiszen Magyarország, és ezen túlmenően a Kárpát–medence két, legnépszerűbb kemény rock zenekara rázza meg az ezen a stíluson nevelkedő erdélyi rajongótábor kiéhezett hallójáratait. Ugye mindenki számára ismerősen cseng e két név: TANKCSAPDA és MOBY DICK! Az esemény több okból kifolyólag is rendkívüli! Egyrészt, a Tankcsapda – megszakítva magyarországi tavaszi turnéját – először lép színpadra Erdélyben önálló show-val! Másodrészt, és talán az esemény legkülönlegesebb híre, hogy a legendás Moby Dick, az 1998-as feloszlása után most lép először színpadra! A két banda kapcsolata igen régre nyúlik vissza, mely 1989-ben kezdődött. A Tankcsapda 1994-ben kezdődő országos népszerűségét követően a két zenekar – mint a zenei piac azonos stílusában szereplők – egymás riválisaivá vált ugyan, de ez nem ment a baráti kapcsolat rovására. A tradicionális jó viszony eredményeként jöhetett létre a Total Hard In Transylvania kétnapos, erdélyi villámturné, mindannyiunk örömére! A TANKCSAPDA a legnépszerűbb ROCK zenekar Magyarországon, akik évek óta sikereik csúcsán vannak. Albumaikkal rendre az eladási listák első helyéig jutnak, helyszíntől függetlenül hatalmas sikerrel koncerteznek gyakran több ezres közönség előtt. Az életérzést, amelyet dalszövegeikben közvetítenek, a publikum, mint tükörképpel kíván azonosulni, egyre inkább a szabadság, felszabadultság eszmeiségét követve. S mint tudjuk ez az érzés hatalmas erőket képes mozgósítani. A remek dalok és előadói maximalizmusuk mellett talán ez sikerük kulcsa. A TANKCSAPDA az egyetlen hazai rock zenekar, amely megtalálta az egyensúlyt az elektronikus médiával, annak ellenére, hogy stílusukat tekintve semmilyen kompromisszumra nem törekednek a sugárzásuk érdekében.

Koncertjük műsorideje: 110 perc

A MOBY DICK nevet is mindenki ismeri! A legsúlyosabb kemény metál vonalat képviselték, olyan szinten, mint ahogyan arra Fehér Bálnán kívül senki nem volt képes. A rájuk jellemző maratoni hosszúságú koncerteken dinamikus előadásmód és nemzetközi színvonalú fény-és hangtechnika párosult. A lemezes időszakuk nyolc éve alatt mintegy 180 ezer albumot adtak el, ami kiadós problémáik, és zenei stílusuk médiában való viszonylagos elhallgatottságukat tekintve, kimagasló eredménynek számít. Kevés magyarországi zenekar tehette meg, hogy átlépje országai határát, a MOBY DICK-nek ez minden irányban rendszeresen sikerült! Három önálló szervezésű erdélyi turnét bonyolított le a zenekar, (1993, 94, 96) óriási hangulatú bulikkal! Társadalom kritikus szövegeik természetesen Romániában is értő fülek ezreire talált. Elkötelezettségük az erdélyi magyarság iránt, hívta őket ismét színpadra, hogy újra felelevenítsék azt a fejekből kitörölhetetlen élményt, mely hosszú évek óta csak a rajongók emlékeiben él.

Koncertjük műsorideje: 80 perc

A fellépő együttesek, az esemény súlyára való tekintettel természetesen világszínvonalú hang- és fénytechnikát hívtak segítségül, méltó rangot adva a kuriózum értékű rockzenei produkciónak.

A két koncert szervezését, a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) bonyolítja

Jónap Tamás

2002. 04. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 06. 17. 0:00
A TANKCSAPDA JÓ!A CSERESZNYE A LEGARIBB BENNE!JUCI

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tankcsapda - Moby Dick cikk képei
Tankcsapda - Tankcsapda - Moby Dick