Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

United

United - United

A zenekar már nem ismeretlen a zenebarátok körében. Koncerteznek, különböző fellépésekre járnak. Két nagylemezen már túl vannak és nemrég a Sziget fesztiválon adtak egy fergeteges koncertet. Munkatársunk a koncert előtt beszélgetett a frontemberrel, Barney-val.

Második lemezetek, a "Nap felé" tavasszal jelent meg, milyenek voltak a visszajelzések?

Egyelőre nagyon pozitív, és ezt az eladások is mutatják. Mindig szoktam kérdezgetni a rajongókat, hogy mi a véleményük róla. Vannak olyanok, akik hiányolták az első lemez feelingjét, viszont olyanok is vannak, akiknek a második lemez újszerűsége tetszik. Néha szoktam elemezgetni a számainkat és rájövök, hogy nagyon sok minden van benne. Mert ugye nem elég csak az, hogy az ember játsszon, zenéljen, fejezzen is ki valamit. Mindez akkor nem derül ki, mikor megírunk egy-egy számot, akkor a lényeg az, hogy jó legyen nekünk. A rajongók, vagy a hallgatók eldöntik, jó-e vagy sem.

United - United

Az elmúlt hónapokban több díjat is nyertetek és rengeteg helyen léptetek fel. Hogyan viszonyulnak az együtteshez a rajongók? Milyen a kapcsolat?

A díjakról annyit, hogy nagyon örülünk, hogy megkaptuk, ez nagyon fontos számunkra ilyen az Arany Zsiráf illetve a Jakab Líra díj, amelyet a Neoton egykori tagjának Jakab György emlékére alapítottak. Úgy érzem, jó a kapcsolat köztünk és a rajongók között. Mostanában én is jobban rákattantam az e-mailekre. Ez nekem nagyon tetszik, mert lehet hosszan is, illetve egészen röviden is válaszolni. Ha éppen van kedvem, akkor dobok egy e-mailt és ekkor valaki már nagyon boldog a másik oldalon. Szóval ez egy nagyon jó dolog.

Szoktak nektek képeslapokat vagy egyéb ajándékokat küldeni?

Hogyne, szoktak ilyen aranyos dolgokat küldeni. Vannak köztük nagyon jók és humorosak.

Nemrég új menedzseretek lett, mi volt a váltás oka?

Igazából mindig is éreztük, hogy szükség van egy olyan emberre, akinek vannak koncepciói, ötletei. Igyekszünk mindent magunk megoldani, de azért jó, ha van olyan ember mellettünk, aki a többi feladatot velünk együtt el tudja látni.

Hogyan találkoztatok az új menedzserrel?

Gitárok révén. Volt egy gitáros rendezvény, ahol én elkezdtem játszani, odajött és később már beszélgettünk is. Hiába ha a gitárok szerelmesei egyszer találkoznak…
Később rájöttünk, hogy sok mindenben hasonlóan gondolkodunk és most majdnem mindenben, együttműködünk.

Hogyan készültök egy-egy fellépésre?

Ez nagyon változó. Vannak olyan fellépések, ahova örülünk, ha odaérünk. A Sziget kivétel, erre a bulira nagyon sokat készültem lelkileg, hiszen itt az emberek sok mindenre odafigyelnek. Ezért nyugodtan és kipihenve jöttem erre a bulira. Az ilyen koncerteknek sokáig megmarad a jó híre, több hétig telefonálnak, hogy gratuláljanak.

Voltatok-e már nyaralni, vagy most tervezitek?

Egy-két napokra szoktunk elmenni. Számunkra a nyár inkább a munkának az időszaka. Ilyenkor van a legtöbb szabadtéri fesztivál, buli. Ezekből nem akarunk kimaradni. Szabadidőnk január-február környékén van. Nemrég voltam a barátnőmmel Kenyában, nagyon jó volt. Csak az ilyen utazásokra anyagilag is jó fel kell készülni. Egy hétig voltunk ott, nagy jó volt.

Mik a további tervek az idei évre?

Továbbra is folytatjuk egész éves turnénkat. A nagyobb fellépések október-november között lesznek, ekkor vannak a különböző gólyabálok és ezek nagyon, jól szoktak sikerülni. Augusztus 19-én és 20-án is koncertezni fogunk itt Budapesten. Ezeket már nagyon várjuk.

Milyen viszonyban vagytok a számítógéppel, illetve az Internettel?

Az az igazság, hogy idáig nem nagyon kattantam rá a számítógépre, pedig a papám számítógépes szakember. Az ismert portálokat és oldalakat mi is meg szoktuk nézni. És nemrég mi is rendelkezünk saját oldallal. Igazából most kezdek a számítógéppel jobban összebarátkozni, ez köszönhető a rajongókkal való e-mailezésnek is.

Mi lesz a következő kislemez a második albumról?

Stílusosan szólva a címadó "Nap felé", amely már meg is jelent, sőt a klip is elkészült. Egy nagyon jó pörgős dalról van szó. A következő pedig egy lassú nóta lenne, de még nem tudjuk, hogy melyik.

Jónap Tamás

2001. 03. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 07. 24. 0:00
A United a király!!!
Vendég 2003. 01. 28. 0:00
a UNITED nagy stenk, föleg az uj basser:Mits Gergely
Vendég 2005. 01. 22. 0:52
az united egy köcsög nyálas zenekar aki azt hiszi magáról hogy olyan nagy királyok
Vendég 2005. 04. 27. 14:23
Szerintem király az új cd a GRAFFITI!!!!!!!! Így tovább hajrá UNITED!!!!!!!!!!!!! Pély Barna a legjobb fej!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

United cikk képei
United - UnitedUnited - United