Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Zsűri zenekar:

Zsűri - Zsűri zenekar:

A Zsűri Zenekar a pécsi JPTE Zenei Tanszékének diákjaiból alakult egy szakest alkalmából 1993 tavaszán. A zenekar azóta főszerepet kapott a tagok életében. Leköti idejük és energiájuk jó részét, inspirálja őket, így kiváló lehetőséget biztosít közös és egyéni céljaik eléréséhez. A kezdetek óta eltelt 8 évben közel félezer koncerten játszottak, így együtt járják az országot. Soprontól Nyíregyházáig, Kaposvártól - Budapesten át - Salgótarjánig szinte minden nagyobb városban megfordultak már. A népstadionban az Omega együttes élőzenekaraként léptek színpadra 1999 szeptemberében, ahol már saját szerzeményeiket hallhatta a nagyszámú közönség. Fellépéseik javát egyetemi bulik és önkormányzati rendezvények teszik ki, de számos, mindenki által ismert cég is megtisztelte már őket meghívásával. Így a British-American Tobacco, a Nokia, a Coca-Cola, a Pepsi, a Peugeot, az AmWay, az Unilever, a Danone, a Westel, a Pécsi Sörfőzde, a Zsolnay Porcelángyár, a Danubius Rádió és a Délhús Rt, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Több közös koncertet adtak Charlie-val, Demjén Rózsival, Balázs Fecóval, D. Nagy Lajossal és Bornai Tiborral. Az ő elégedettségük és elismerésük fontos visszajelzés volt számukra. Célközönségüknek leginkább az egyetemistákat tartják, de náluk fiatalabbak és idősebbek is rendszeresen látogatják koncertjeiket.

1994 óta Somló Tamás kísérőzenekaraként is működtek. A több mint 70 sikeres közös koncert között voltak klubfellépések, és tízezres látogatottságú szabadtéri koncertek is. 1998 telén Erdélyben turnéztak, 2001 februárjában pedig az ország 13 városába látogattak el „A Diego bemutatja: Somló turné 2001” projekt keretében. Ez a sorozat fontos, régen várt mérföldkő a zenekar életében. Nemrég jelent meg a zenekar első, Elkezdődik a zene című albuma, ami február végétől a koncerteken, márciustól pedig az üzletekben is megvásárolható lesz. Régi vágyuk, hogy lemezükön keresztül bármikor találkozhassanak Veled kedves hallgató, így valóvá vált. A multimédiás részben pedig helyet kapott az első klip. Fellépéseiken a régi és az új dalokat egyaránt – élőben megszólaltatva - hallhatja a nagyérdemű.

Érdekességek a tagokról

Gregorovics Tamás – ének

A PTE matematika-ének szakán végzett, soha nem tanított. Egyéni, „lírai tenor”, komalyzenei képzésben magánéneket tanult, kórusokban énekelt, szólistaként kamatoztatta tehetségét. A Zsűri Zenekar alapító tagja. A Pécsi Nemzeti Színházban a Jézus Krisztus Szupersztár Júdásaként debütált, az évad végén közönségdíjat kapott. Unaloműzőnek pedig egy tejipari cég területi képviselőjeként dolgozik, egyszerűen Túró-Rudi ügynök, a zenekar sofőrje.

Bókai Zoltán –billentyűs hangszerek

A dalok többségének zeneszerzője és szövegírója, az Elkezdődik a zene c. album zenei rendezője, hangmérnöke. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola után, 10 évvel, a PTE Művészeti Kar Zenei Tanszékén végzett. Az egyetemi évek előtt és alatt, a MÁV-nál dolgozott, ahol villamos mozdonyvezető volt Napjainkban sem tanít, zenész és hangmérnök, így tudja leginkább kamatoztatni ritka tehetségét, abszolút hallása van. Kedvenc zeneszerző: J.S.Bach, nem kedvenc: Mozart

Maci (Kégl András) – basszusgitár

Alapító tag, persze Ő is a PTE Művészeti Kar Zenei Tanszékének hallgatója volt. Kürtösként érkezett Pécsre, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, Pécsett érettségizett. Jelenleg művelődési menedzser szakra jár. Kétlaki, az ingázók életét éli Budapest és Pécs között. Kedveli a jazzt, a pop-rock világa nem zárja be, más utakat is keres.

Pozsgai Tamás – gitár

A PTE-n szerzett diplomát, testnevelés szakos tanár. Szereti. Régi általános iskolájában tanít, mellette, alatta, felette… gitározik. Játszik egyéb formációkban is, igazi örömzenész. Hobbyként mindig a zenegyűjtést, zenehallgatást említi.

Pintér Gábor – dob

A Gábor Dénes Műszaki Főiskola hallgatója, civilben informatikusként dolgozik, a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság webmestere. A zenekar honlapjának megalkotója és karbantartója. Egy gyermek apja. Remekül teniszezik, ahol kipihenheti a nap fáradalmait. További érdekes infókat a zenekar honlapján lehet találni!

www.zsurizenekar.hu

Jónap Tamás

2001. 01. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 05. 24. 0:00
szar!
Vendég 2003. 05. 30. 0:00
Hé,ez a zene megcsúfolása!!!!!!!!!!!!
rock legend 2005. 02. 27. 13:44
hé,nem is szar-a gitáros a tesi tanárom!!!!!!!!!!!!! hajrá Pozsi igy tovább!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2005. 03. 19. 11:32
szjjasztok!!! hallottam arról, hogy feloszlik a zenekar, ugye ez csak szóbeszéd és semmi nem igaz belőle????

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Zsűri zenekar: cikk képei
Zsűri - Zsűri zenekar: