Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Gravefruit riport:

Gravefruit - Gravefruit riport:

A zenekarral, illetve a tagokkal beszélgetett nemrég száguldó riporterünk egy budapesti gyorsétteremben. A csapat most négy tagból áll (Dee, Week-T, Nooses, Puppy), a kezdetekről illetve jövőbeli terveikről kérdeztük őket.

Hogyan jött az ötlet, hogy zenekart alapítsatok?

Puppy: Ezt ne tőlem kérdezd, mert nem én alapítottam a zenekart.

Week-T: Az eredeti zenekar, eredeti felállásban 1996 elején alakult, akkor még Pápay György énekessel az élen. Pár hónappal később két új tag került be a csapatba Szántó Attila és Veres Péter személyében. Az első demót 1997 elején vettük fel, melyet beküldtünk az MHH Demonstrációba, és a kritika hatására rendkívül sikeres lett. A korábbi metálos stílust felváltotta a rockos hangzás. Péterrel már nagyon régen megismerkedtünk, sokszor átjött hozzánk gitározni, tehát nem volt nehéz bevenni a zenekarba.

Miért pont a Gravefruit nevet választottátok? Van valami jelentősége a névnek?

Week-T: Nem igazán, nem utal semmi különlegességre, csak úgy jött. Végülis egy gyümölcs sok mindenre utalhat, talán a zenei stílusunk is ilyen vegyes, mint egy gyümölcs. Ha később megváltoztatnánk a nevet, nem nagyon tűnne fel senkinek sem, de nem akarjuk, így jött és ez jó nekünk, ahogy van.

Milyen stílust játszik a zenekar?

Puppy: Tulajdonképpen vegyes, a mai pop-rock, természetesen az igényesebb fajtából. A dalokat és a szövegeket Viktor szerzi. A felvételek a CitySound stúdióban készültek még tavaly.

Milyen kapcsolatban vagytok a számítógéppel, illetve az Internettel? Mennyire szükséges a munkátokhoz?

Nooses: A számítógép nélkülözhetetlen eszköz, a szövegeket ezen írjuk, és a különböző zenei alapokat is itt rögzítjük, az Internet révén el tudjuk ezeket küldeni egymásnak.

Puppy: A fentieken kívül a zenekarnak van egy honlapja, melyet nemrég sikerült tökéletesíteni, itt minden megtalálható, ami az együttesre nézve fontos és érdekes (Cím: www.gravefruit.hu - a szerk.)

Week-T: Február elején szeretnék elmenni egy komolyabb stúdióba, hogy ott rögzítsünk egy esetleges nagylemez dalait, itt szintén fontos eszköz lehet a számítógép.

A jövőt elnézve, hogyan tovább? Tervek?

Nooses: Tervek mindig vannak, szeretnék majd egy saját albumot kiadni, kiadókban még nem nagyon gondolkoztunk, de valószínű, hogy majd egy kisebb kiadónál fogunk kopogtatni. Már van egy-két dal, amit tökéletesíteni kéne, erre való a stúdiómunka. Később pedig szeretnénk, ha még több ember ismerne minket.

Hol léptek fel legközelebb?

Puppy: Február 10-én, Tatabányán, a Vadorzó klubban lesz egy koncertünk. Bővebb információt mindenki a weboldalunkon talál, melyet igyekszünk naprakésszé és aktuálissá tenni.

A fentiekből kiderült, hogy a Gravefruit nem „első fecske” a mai magyar zenében, sikeres és ígéretes jövő előtt állnak, szerkesztőségünk meghallgatta a 3 számos maxit, igényes és kellemes dalok néhol humoros szöveggel. A stílus érdekes, de egyáltalán nem rossz. Reméljük, lesz folytatás!

Jónap Tamás

2000. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2004. 01. 14. 0:00
semmi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Gravefruit riport: cikk képei
Gravefruit - Gravefruit riport: