Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Roy & Ádám: új lemez, sok koncert

Roy&Ádám - Roy & Ádám: új lemez, sok koncert

A népszerű formáció 98-ban tűnt fel a magyar popzenében, első albumával, majd számos sikeres kislemez után, a minap jelent meg az új korong „Most jövünk mi!” címmel. A zenekar két tagjával egy hangulatos budai étteremben beszélgettünk, természetesen az új lemez volt a fő apropó.

Nemrég jelent meg második lemezetek. Meséljetek róla!

Igen nemrég jelent meg a második Roy és Ádám korong. A címe „Most jövünk mi!” és 12 dalt tartalmaz.

Ha jól tudom az új korongon, van egy-két meglepetés is?

Igen. Az első maxi a „Gyanús sláger” már tényleg sláger. Aztán itt van a „Feketén Hófehér” amely egy Paul McCartney dal magyar változata, ezt a dalt Pély Barnabással (United) közösen adjuk elő. Nagyon örültünk, hogy McCartney megengedte, hogy feldolgozzuk a dalát. Ez a felvétel mindenképp meglepetés a korong dalai mellett.

Roy&Ádám - Roy & Ádám: új lemez, sok koncert

Az első lemezetek után a csapból is ti folytatok, most viszont a szlogen „Most jövünk mi!”, utóbbi kijelentés utal valamire?

A dolog egy picit félreérthető, nem arról van szó, hogy idáig mi jöttünk, hiszen most sem csak mi jövünk. A kijelentés nem a korongra inkább a hátterünkre, hobbinkra, magánéletre vonatkozik. Egy kicsit megerősödtünk, és amit anno elkezdtünk, azt szeretnénk folytatni.

A „Gyanús sláger” a szövege mellett klip formában sem mindennapi. Mesélnétek a forgatás hátteréről!

Igen a dal nem mindennapi. Biztos arra gondolsz, hogy a klip elejét és végét, egyfajta keretként egy illemhelyen forgattuk, és a lemezborítón is és a klipben is tele vagyunk tetoválásokkal. Ezek persze nem valódiak, de nagyon élethűek.

Hol láthatunk titeket fellépni a következő hetekben?

Folyamatosan járjuk az országot a különböző fellépésekkel, hamarosan lesz két olyan fellépésünk is, ahol a Vénus és a United lesz majd a vendég, ezeken kívül augusztusban lesz egy önálló lemezbemutató koncertünk is.

Hogy jött ez a párosítás a Vénus-szal?

Ezt nem mi szerveztük, de a Vénus-szal jó kapcsolatban vagyunk, és kedveljük őket zeneileg is és emberileg is. Más párosítás pedig nem igazán jöhetett szóba, hiszen nem sok ilyen egyedi zenét játszó csapat van kis hazánkban. Örülünk, hogy velük fogunk koncertezni.

A technika fejlődése titeket is magával ragadott. Gondolok itt az Internetre, a számítástechnikára. Mert a napokban készült el önálló honlapotok. Honnan jött az ötlet?

Erről Ádám tud bővebben nyilatkozni, én ugyanis még nem rendelkezem hozzáféréssel.

A honlap (www.royesadam.hu) ötlete egyszerűen azért merült fel, mert már mindenkinek van web site-ja csak nekünk nincs. Ez egy folyamatos dolog, minden, ami velünk kapcsolatos információ megtalálható a weblapon. Ráadásul a kommunikáció is gyorsabb a rajongók felé, mint például a hagyományos levélforma.

Most jelent meg a második lemez, van-e valami korai visszajelzés?

Nagyon friss még a dolog, általában jók a visszajelzések. Eladási szempontból is jó a helyzet bár erről még korai nagyobb véleményt mondani. Reméljük hosszú távon az elsőhöz képest sikeres lesz a mostani korong is.

A nagyon-nagyon távoli jövőt, hogy képzelitek el?

Hm, a kérdés nagyon jó. Még nem tudjuk, de az biztos, hogy sokáig együtt szeretnénk zenélni, természetesen Roy és Ádámként. Mindemellett szeretnénk majd készíteni egy angol nyelvű lemezt is a legjobb dalokkal.

Végül, mit üzentek a Music Hu olvasóinak?

A kedves olvasók vegyék meg a lemezt, és ne csak az ismert dalokat hallgassák meg, hanem a többit is, mert elég sok jó és kellemes nóta található az új korongon. És mindenképp jöjjenek el az élő lemezbemutató bulira!

Roy & Ádámmal tehát találkozhatunk augusztusban a koncerten.

Jónap Tamás

1999. 03. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2013. 09. 06. 16:27
:):)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Roy & Ádám: új lemez, sok koncert cikk képei
Roy&Ádám - Roy & Ádám: új lemez, sok koncertRoy&Ádám - Roy & Ádám: új lemez, sok koncert