Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

Ismerős név tért vissza a magyar popzene vérkeringésébe: megjelent Popper Péter első szólóalbuma, rajta a 9 és fél Randi című film betétdalával.

Végtelen

Mostanában csak a reklámszakmában lehetett hallani a neved. Mi történt Veled az elmúlt években?

Mozgalmas esztendők állnak mögöttem. Azután sem szakadtam el a zenétől, hogy véget ért a Step és az Oké együttes sikerszériája, de azokban az időkben csak a fióknak írtam a dalokat. Közben mással is elkezdtem foglalkozni: egy kreatív ügynökséget vezettem, családi életet éltem, és rengeteget zongoráztam otthon.

Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

Egy hónapja jelent meg első önálló albumod. Milyenek a visszajelzések?

Egy szóval: fantasztikusak. Rengeteget dolgoztam a Dalok gyertyafénynél anyagán és nagyon jó látni, hogy a munkának meglett az eredménye. Egy zártkörű partin mutattam be először az új dalokat, a fogadtatás elképesztő volt. Ez pedig erőt ad a további úton.

Ma Magyarországon tiszteletreméltó dolog lemezt kiadni. Kik állnak mögötted, kik segítettek a Dalok gyertyafénynél elkészítésében?

Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

Nagyon sokan. Gömöry Zsolti barátom például – akivel több mint húsz éve ismerjük egymást – a stúdiómunkáknál volt a "fül". Sokat segített Neményi Ádám és Kaszás Géza is, akik a 9 és fél Randi producerei, meg persze ott van Szabó Ágnes, a kedvemc dalaim szövegírója. Ő egyszerűen átlát rajtam és szavakká formálja azt, amit érzek. Persze számos kolléga segítette a munkát a fotózások, a klip és a CD elkészítésében, vagy például új weblapom, a www.popperdalok.hu elindításában.

Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

A 9 és fél Randi az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar mozisikere, amelynek Te készítetted el a betétdalát. Hogy sikerült ezt összehozni?

Kaszás Gézával és Neményi Ádámmal régóta ismerjük egymást. Megmutattam nekik az új albumra készülő dalokat, el is jöttek az egyik koncertemre, és rögtön kiszúrták ezt a számot. Neményi Ádám pedig Széles Iza menedzsere, így adta magát az ötlet, hogy vele énekeljem a Végtelen című duettet, ami aztán a film egyik betétdala lett. Izáról a próbák során egyébként azt is megtudtam, hogy komoly csellós múltja van, ez ihlette a cselló szólamot, ami végigkíséri a dalt. A cselló egyébként komoly szerepet kapott a Kaszás Géza által rendezett klipben is.

Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter

Várhatók újabb Popper albumok is?

Vannak ilyen terveim, de egyelőre most csak erre a lemezre koncentrálok. Szeretnék minél több helyen élőben koncertezni és dalolni gyertyafénynél. Ennek az önálló estnek lesz egy nagyszínpadi változata is vonósokkal és zenekarral, ebből szeretnék majd kiadni egy DVD-t. Ez a nagy álmom.

A nagy újrakezdések korát éljük külföldön és itthon egyaránt. Tavaly például lemezt adott ki és koncertezett a Rapülők, idén pedig újra teltházas koncertet adott az Első Emelet. Várható, hogy a szólólemezed után valamelyik korábbi együtteseddel is újra elkezdesz dolgozni?

Nem vagyok semmi jónak az elrontója, de ezzel kapcsolatban még nincsenek konkrétumok. A Step öt-tíz évente szóba kerül a régi zenésztársakkal, de ennél többre eddig nem jutottunk. Az Oké együttes felélesztéséről még nem beszéltünk Hrutka Robival, de nagyon jó volna újra egy színpadon zenélni vele, nagyra tartom Őt.

Március 13-án lépsz színpadra a Dalok gyertyafénynél dalaival. Mire számíthat a közönség?

A dalok zongora mellett szólalnak meg meghitt hangulatban sok gyertya társaságában, és másfél-két órára a nyugalom szigetévé válunk. A lemezen található saját illetve ismert magyar szerzeményeken kívül számos külföldi slágert is előadok. Várok mindenkit sok szeretettel!

Juhász Gergely

2008. 03. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Juhász Gergely 2008. 03. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter cikk képei
Popper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper PéterPopper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper PéterPopper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper PéterPopper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper PéterPopper Péter - Visszatért a rivaldafénybe Popper Péter