Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Emilio: fogyókúra és új korong

Emilio - Emilio: fogyókúra és új korong

A népszerű énekesről nem hallunk minden nap, viszont ha egyszer reflektorfénybe kerül az szerencsére a zenéjének köszönhető. Új lemezéről, a közreműködőkről és a fogyókúráról beszélgettünk vele.

A lemez előtt beszéljünk arról, ami mindenkit foglalkoztatott mostanság. Miért sebészeti beavatkozással szeretnél lefogyni?

Mert elegem volt már a jojó effektusból, hogy egy év alatt mindig visszajött rám, amit leadtam. Most viszont nagyon elégedett vagyok. A műtét óta már 23 kilót fogytam, és jobban érzem magam, mit valaha. Akár Mike Tysont is kihívnám egy bokszmeccsre!:)

Emilio - Emilio: fogyókúra és új korong

Mennyiben más ez az album, mint az előző kettő?

Teljesen más Emilio lemez lett ez a mostani. Két évet kellett várni rá, ez alatt az idő alatt feltöltődtem. Az USA-ban is voltam fél évig, ahol a stúdiókban a különböző producerek munkáit figyelve rengeteg új dolgot tanultam és ezeket felhasználtam az új lemez készítésénél.

Milyen dalokra vagy igazán büszke?

Mindegyik dalomra büszke vagyok, nem tudnék közülük választani, hiszen olyan mintha a gyerekeim lennének. Belőlem születnek, minden hang tőlem származik. Mindegyik lemezről vannak kedvenceim, de érdekes, hogy ezek általában nem azok, amikből klip is készült.

Honnan jött az ötlet, hogy Katinkával adj elő duettet?

Gyerekkorunk óta jó barátok vagyunk Katinkával, ráadásul hét évig zenéltünk együtt egy jazz zenekarban. Teljesen természetes volt, hogy felkérjem őt egy duettre az új lemezen.

Adódik egy másik kérdés is. Mióta ismered Roy és Ádámot? Zeneileg mennyire közös a munka?

Royékat is nagyon régóta ismerem. Sokáig jártunk ugyanabba a klubba zenélni. Magyarország legjobb rockzenekarának és emellett remek embernek is tartom őket. Az első lemezemen már énekeltem velük egy duettet és azóta többször is dolgoztunk már együtt. Nagyon kreatív zenészek, öröm velük a munka. Szerencsére mindig megtaláljuk a közös nevezőt.

Mi várható a folytatásban?

Szeretném, ha minél több emberhez eljutnának a dalaim, éppen ezért azon leszek, hogy sikerüljön megcsinálni minden fellépésemet. Nagyon jól esik, hogy sokan visszajeleznek, hogy tetszik nekik a „Miért búcsúznánk” c. számom. Úgy érzem, hogy egy jól sikerült dalhoz egy méltó klipet sikerült csinálnunk.

Szabadidődet mivel töltöd?

Mostanában Rékasi Sándor barátommal, aki a zongoristám is, azon dolgozunk, hogy minél jobban meg tudjunk szólalni élőben. Szeretnénk egy jó koncertturnét csinálni a közeljövőben vonósokkal és fúvósokkal kiegészülve. Úgyhogy van munkánk bőven, de azért a családommal töltöm minden szabad percemet.

Jónap Tamás

2008. 04. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 04. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Emilio: fogyókúra és új korong cikk képei
Emilio - Emilio: fogyókúra és új korongEmilio - Emilio: fogyókúra és új korong