Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világban

DJ KlinX - DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világban

Az alig 19 éves Nyírbátori fiatalember nemrég dobta piacra első, saját lemezét „Egy könnycsepp” címmel. A dalról, terveiről és a DJ szakmai rejtelmeiről beszélgettünk vele.

Hány évesen kezdtél el érdeklődni a dance műfaj íránt?
A dance műfaj az a stílus, mely már kiskoromban megfogott. 14 évesen kezdtem el bulikba járni és akkor még nem volt ez a nagy electro láz, mint ami manapság van. Egész este dance/hand’s up stílusú zenék szóltak és akkor jöttem rá, hogy ez a nekem való műfaj és akkoriban határoztam el, hogy amennyire lehet ezt a műfajt is szeretném képviselni. Persze a bulizó emberek igényeit figyelembe veszem, mert nem magamnak zenélek, hanem a közönségnek:)

DJ KlinX - DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világban

Hogyan jött az ötlet, hogy saját kislemezt jelentess meg? Honnan ismered a lányt aki vokálozik?
Minden vágyam az volt eddig, hogy a nevemhez köthető legyen egy dal, melyet az emberek szeretnek, dúdolnak, a rádióban sokat foglalkozzanak vele. Nem utolsó sorban saját dalból lemezbemutatókat tudjak tartani az ország különböző pontjain. Gabicát (ő az énekesem ugyebár) az Xpress Music cég ajánlotta, mert hiába tartottam énekesválogatást stb nem találtam meg sajnos a hangot, akire azt mondtam volna: „Rendben, ez jó”. Így ajánlották Gabicát és mint ahogy hallható, nem csalódtunk egymásban.

A szakma, kollegák hogyan fogadták az új korongot?
Ezt inkább úgy mondanám, hogy a disco stílust szerető emberek hogyan fogadták. Szerencsére jó visszajelzéseket kaptam a zene miatt, főleg ahhoz képest, hogy első próbálkozásom. Vannak, akik mondták, hogy a kedvenc zenéjük,van, akinek csengőhangja de úgy általánosságba véve tetszik az embereknek, persze vannak kivételek is, de szerencsére minimális számban.
A kollégáknak többnyire tetszik a zene, rengeteg remixelő jelentkezett, hogy különböző stílusban készítenének verziókat. A resident DJ-k és úgynevezett „sztár dj-k” promóciós anyagként hozzájuthatnak rajtam keresztül.(ha vkinek még nem lenne meg a korong):-)

Mennyire nehéz manapság a fiatal DJ-k helyzete hazánkban, hogy látod?
Az, hogy nehéz nem kifejezés sajnos. A disco-k, clubbok stb nem nagyon szeretnek foglalkozni, úgymond nem ismert DJ-kel, mert azt gondolják nem érnek semmit. Pedig ők is ugyanolyan bulit tudnak csinálni, csak a plakátra kerül fel más név. Véleményem szerint először próbára kellene tenni vkit és lehetőséget adni bizonyításra…

Milyen távlati terveid vannak? Saját album? Klubturnék?
Először is a „Könnycseppel” próbálok rendezni úgynevezett lemezbemutatókat, melyre görögországi jegyeket, világítós party rudakat és ajándék lemezeket viszek. Jelenleg dolgozom egy zenén (bonus track), mely meglepetés lesz valaki számára, így nem árulok el róla semmit, majd ha kész:-) Nyár végén szeretném elkészíteni az új dalomat, ami természetesen csak úgy, mint az „Egy könnycsepp” maxi CD formájában fog megjelenni, de ahhoz már videoklippet is szeretnék. Remélem valóra válnak a terveim.

A tanulás és a DJ-skedés mellett mit szeretsz még csinálni? Mivel töltöd a szabadidődet?
Szabadidőmben többnyire zenei híreket olvasgatok, új zenékről informálódok, kapcsolatokra teszek szert, de mivel másfél éve párkapcsolatban élek, így a legtöbb szabadidőmet a barátnőmmel, Anival töltöm.

Tervek a nyár hátralevő részében?
A DJ pult mögött leszek hétvégenként és adom a talpalávalót a közönségnek. Közben nyaralások családdal és kedvessel. Közben új dalokon, ötleteken agyalok.

2008. 06. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 06. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 13. 19:14
Nekem az a véleményem,hogy leleményem kifogyhatatlan,testem viszont égő forró katlan.Ma már ez nem cikk,jó ez a cikk,és ez egy jó nap.További jó napot,veszem a kalapot s megyek.SIETEK,NETEK:HÚZOM A CSíKOT,ÉN NEM FELEJTEM EL A TOCSIKOT.
Vendég 2008. 08. 15. 0:01
Hááát nem tudom gyerekek... Szerintem ez egy könnyen jött könnyen megy effektus... A mai mérce már abszolút más. A világ folyamatosan fejlődik, ez a produkció manapság pedig kevés. Csak aztán ne nekem legyen igazam
Vendég 2008. 08. 28. 12:59
Sok sikert,csak ügyesen továbbra is:P
Vendég 2008. 09. 17. 15:55
meg dugnám szivesen

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világban cikk képei
DJ KlinX - DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világbanDJ KlinX - DJ Klinx: Egy új név a hazai DJ világban