Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Cozombolis és az optimista feeling

Cozombolis - Cozombolis és az optimista feeling

A formáció debütálló korongja tavaly jelent meg, nemrég pedig meghallgathattuk a „Fülig ér a száj” c. új anyagot. Az albumról, a pozítív életérzésről és egy kicsit a jövőről is beszélgettünk Cozi-val.

Ki tervezte ezt a kellemes hangulatot árasztó borítót?
Örülünk, ha tetszik többen is foglalkoztak vele. Eredetileg szimplán különböző saját tervezésű smile - k voltak tervbe véve, de ez szerzői jogi problémák miatt nem jöhetett össze, aztán lett ez a második verzió: amennyire tudom a lényeg az volt, hogy könnyed - feltűnő színvilága legyen -és hogy én mindenképp látsszak az elején.. :-)

Cozombolis - Cozombolis és az optimista feeling

Milyen visszajelzéseket kaptál a CD kapcsán?
Még csak pár hete van kint, de azért már kaptunk jó néhány levelet, és bejött a levélíróknak az új anyag. Persze ők valószínűleg rajongók, szóval ez egy várható reakció is volt., Nyilván nem gondolom, hogy mindenkinek tetszeni fog, de eddig velem senki sem közölt negatív véleményt, a koncerteken pedig úgyanúgy buliznak az új dalokra mint a régebbiekre, szóval gondolom szeretik.

Köztudott, hogy görög gyökerekkel rendelkezel. Miért nem került fel legalább
egy mediterrán-görög dal?

Csak olyan dalt szeretnék irni, és rögzíteni a lemezeimre ami igazán belülről jön, őszinte - no és hitelesen tudok előadni. Már Magyarországon születtem ezt a kultúrát szívtam magamba ezért nem hiszem, hogy meggyőző hitelességgel tudnék igazi görög dalt írni. Egyébként tetszik a görög zene, és a mentalitás, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy pár motívum erejéig felbukkan egyszer egy ottani dallam - de nem érzem ennek szükségét, a legújabb klipnóta pl. kicsit karibi beütésű zeneileg, szóval bármi előfordulhat.

Ami pedig a mediterrán életérzést illeti : természetesen érzek magamban
belőle és ez az összes dalban megtalálható egy kicsit

Milyen módon kell téged elképzelni dalszerzés / szövegírás közben?
Merítesz-e vhonnan ihletet?

Természetesen merítek ötletet a mindennapokból az emberekből a helyzetekből,
a koncertek tapasztalataiból. Nagyon sok emberrel találkozom nap - mint nap, nagyon pörgős az életem, és ez inspirál engem. Szeretek olyan dalokat írni ami mindenki számára érthető és átérezhető, nekem fontos a közösség, a csapatjáték.

Magamat jellemezni nem igazán tudnám dalszerzés közben mert nincs tükör a szobában :) Szerintem semmi extra szeretem azonnal érezni a szöveget és a dalt együtt ha nincs meg az összhang a zene, a szöveg és köztem akkor abba is hagyom az írást, Megvárom amíg minden a helyére kerül mert csak akkor lesz szerintem jó - akkor leszek nyugodt, ha jó a dal.

Nehéz kérdés! Mégis, számodra melyek a legkedvesebb dalok a korongról, ha
kettőt pl. ki kéne emelni?

Ha az első lemeznél lett volna ez a kérdés sokkal könnyebb lett volna válaszolni. Ennél a CD - nél egyszerűen nem tudok választani, szerintem mind nagyon jól sikerült és mielött még valaki félreértené: ez nem csak az én érdemem!

Nagyon sokat köszönhetek ebben a zenekar tagjainak, akik játszottak ezen a
lemezen és a szolnoki szakembereknek akik keverték : Rontó Ágoston, Hajmann Péter, Fazekas Bandi, Vincze Péter, Vincze Zoltán, Rontó Gyula, Gellén István, Cserfalvi Zoli, Boros Béla a névsor. Persze tudom, hogy lehetett volna mit javítani, de nekem valóban bejönnek az új dalok, és persze mindegyik más : van amiben a hangzás üt, van ahol a refrén tetszik, és olyan is, ahol egy őrületes gitárszólót nyomott Guszti nekünk.

Hol láthatunk titeket fellépni legközelebb? Esetleg élő lemezbemutató
koncert? Turné?

Folyamatosan játszunk országszerte télen - nyáron, ez tulajdonképpen
független a lemezmegjelenéstől. A helyszíneket a www.cozombolis.hu oldalon mindenki megtekintheti. Azért lesz a közeljövőben két különösen izgalmas buli : nov.28 - án a Pecsában játszunk a Hooligans vendégeként, akikkel ezt kb. egy éve egy közös sörözés alkalmával találtuk ki, és most megvalósítjuk. Megtiszteltetés a meghívásuk, remélem helytállunk majd az ő közönségük előtt is. Lesz aztán egy saját lemezbemutató / karácsonyi partynk is : a budapesti Morrisons 2 - be várunk minden érdeklődőt december 17 - én, ahová este kilencig a belépés ingyenes.

Gondolkodsz-e már a következő korongon? A stílus marad?
Hűha! Még annyira friss ez a lemez, hogy komolyan nem volt időm és energiám
foglalkozni új dalokkal - bár egy pár már alakul azért. Jelenleg a koncerteken próbálom kipihenni a lemezfelvétel, és az ezzel kapcsolatos teendők fáradalmait. :-) Szerencsére bőven van dolog, és emiatt nagyon hálás vagyok a közönségnek, hiszen azzal foglalkozhatok, amivel mindig is szerettem volna. Ja, hogy marad - e a stílus? Fogalmam sincs, ez nincs előre megtervezve, de remélem kiderül majd!

Jónap Tamás

2008. 10. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 10. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 21. 14:10
Imádom az életigenlő zenéjüket.Igazi vidám zene ez,csak ajánlani tudom mindenkinek.ugyan nem az én korosztályom,de nyáron ott voltam a Harkányi bulijukon,klassz volt!!!!!!!!ESZTER 45 évesen PÉCS

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cozombolis és az optimista feeling cikk képei
Cozombolis - Cozombolis és az optimista feelingCozombolis - Cozombolis és az optimista feeling