Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Egy régóta várt Zséda album

Zsédenyi Adrienn - Egy régóta várt Zséda album

Megérte három évet várni Zséda, a hazai mainstream talán legsikeresebb énekesnőjének novemberben megjelenő, sorban a negyedik szólóalbumára. A fiatal énekesnő, aki 2002-ben robbant be első lemezével a könnyűzene színpadára, mára zeneileg kiteljesedve, magabiztosan, soha nem látott dinamikával készítette el új albumát, melynek debütáló dala, Rakonczai Viktor és Geszti Péter közös szerzeménye, a "Fekete Rúzs". A lemezről és a közben eltelt időszakról beszélgettünk Adriennel.

Hogyan tudod össze egyeztetni a gyereknevelést a zenéléssel?
Nyílván van egy szervezési oldala a történetnek, ami nem könnyű feladat. Meg kellett szoknom, hogy mindig nagyon be kell osztanom az időmet, hogy nincs idő felesleges dolgokra. De annyi mindent kapok az anyaságtól, új érzéseket, olyan kiteljesedést, ami bizony a zenémen is meglátszik.

Mikor kezdtétek el a lemezfelvételeket?
A lemzen az ötletelés szintjén több mint egy éve kezdtem dolgozni. Az első demók május környékén készültek el, és ahogy az már lenni szokott a master az utolsó pillanatban került a gyártósorra.

Zsédenyi Adrienn - Egy régóta várt Zséda album

Hogyan jött a "Rouge" cím a negyedik albumnak?
Nagyon sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen az albumom címe. Aztán jött Geszti Péter szövege a Feket Rúzs, és ez új irányt adott a gondolataimnak. Biztos az is benne volt, hogy nemrég elkezdtem franciául tanulni. A Rúzs egy alapkellék a nők életében, jó lenne, ha ez a lemez is ilyen lenne, és állandóan ott lenne velük, hogy erőt adjon kell, vagy szórakoztasson mikor arra van szükség.

Milyen stílusúak a dalok?
Az album zenei sokszínűsége ellenére, vagy éppen ezért, minden ütemében XXI. századi popzene, és bár Domján Edit segítségével megutaztat minket az időben, mégis mindvégig tudjuk, 2008-at írunk. Színes az alkotók listája is: Létray Ákos és Rakonczai Viktor mellett Moldvai Márk, Ferenczi György, Szirtes Edina „Mókus”, Závody Gábor, a Bolyki Brothers és ifj. Malek Miklós is írt dalt a lemezre. A szövegírók között pedig olyan neveket találhatunk, mint a már említett Geszti Péter, vagy éppen Valla Attila és Szabó Ágnes.

A korongon van egy érdekes duett. Mesélnél erről?
A lemezre rákerült a tavalyi év nagy slágere a valahol című dal, melyet Létray Ákossal énekelek, és van rajta egy rendhagyó dutet is, melyben Domján Edit varázslatosan szép hangja tűnik fel.

Kivel énekelnél szívesen duettet?
A duett egy nagyon nehéz kérdés számomra, ezért nem is túl gyakran énekelek duettet.

Miről szól a "Fekete rúzs" című dal?
Arról az érzésről, mikor a nő kitörölhetetlen nyomot hagy a férfi lelkében, z beleég akár egy tetoválás. Ez a dal az erős nőről szól, aki, mer és tud elengedni.

Melyik a kedvenc dalod az albumról?
Mindig másik. A hangulatomtól függ.

Terveztek nagyszabású koncertet az eddigi albumok dalaiból?
Természetesen igen. November 18-tól december 29.-ig egy országos turnéra indulok a zenekarommal, 2009 május 28.-án pedig a Budapest Sportarénában adunk nagyszabású koncertet.

Mit szeretnél még elérni a zenei szakmában?
Nem vagyok az a típus, aki hosszú évekre előre mindent eltervez, a következő lépést látom magam előtt kristálytisztán. Most az Arénát szeretném nagyon jól megcsinálni, úgy, hogy ott több ezer emberrel együtt megtörténjen a csoda. Aztán majd álmodok új célokat:-)

Jónap Tamás

2008. 11. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 11. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 17. 7:19
Anyukám kollegája nagy Zséda rajongó meg is vette a cd. De nem tetszik neki,azt mondta,h ez nem let olyan jó... hm,m., szövegíroik... erre én nem lennék büszke,h "csak" énekel a dalok meg oda röppenek hozzá..
Vendég 2009. 01. 21. 10:33
Üres,jellegtelen dalai vannak.Inkább modellkednie kéne,hiszen szép.A hangja viszont semmilyen.
Vendég 2009. 01. 21. 10:51
A Fekete Rúzs című szám jó,csak az bosszantó,hogy neki a klippben nem a szája fekete,hanem a haja,meg a szeme.Meg a hangja is átlag.De a szám szerintem jó lett.
Vendég 2009. 02. 06. 18:59
nagy nulla az egész, felesleges így futtatni ezt a csajt... túl nagy a hűhó körülötte, messze nem ér annyit

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Egy régóta várt Zséda album cikk képei
Zsédenyi Adrienn - Egy régóta várt Zséda albumZsédenyi Adrienn - Egy régóta várt Zséda album