Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásban

DJ Lotters - Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásban

Lotters Krisztián neve nem ismeretlen a magyar dance világban, elég megemlítenünk pár címet illetve feldolgozást: „Hogyan tudnék élni nélküled, Vinnélek, Rólad álmodom”.stb. Nemrégiben Krisztián egy régen várt lemezzel örvendeztette meg, nem csak a rajongókat. 22 (!) igazi klubsláger, köztük egy dance klasszikus a Guru Jush féle „Infinity” teljesen mai hangzásban. Az új anyag kapcsán beszélgettünk vele.

Kinek az ötlete volt a Club Recall megjelentetése?
A ’80–as, ’90-es években ezeknek a daloknak az eredetijén kezdtem ismerkedni a rádiózással és a lemezlovas szakmával. Ez a korszak igen meghatározó idő az életemben, ezért 2004-ben úgy gondoltam, hogy elkészítem a Dance Recall Mix-et (kiadó: Sony Music Hungary), ami szintén ilyen feldolgozásokat vonultatott fel, az akkor futó hands up stílusban. Mostanra letisztult és lelassult a ritmus és inkább az elektro- valamint a klubzene került előtérbe. Az újra feldolgozott dalok is ebbe az irányba mozdultak el. A külföldi népszerű DJ / Producerek is pörgetik a jobbnál jobb remixeket és feldolgozásokat, melyeket hazánkban előszeretettel játszanak a rádiók és a diszkók. Éppen ezért megérett az idő, hogy elkészüljön a folytatása ennek a projectnek, melynek a címe CLUB RECALL MIX 2009 lett. Országos fellépéseimen gyakran tapasztaltam, hogy az újra feldolgozott slágerek most még inkább bejönnek, és bár a hangzás és a stílus változott, de a dallamok önmagukért beszélnek. Ebben látott fantáziát a jelenlegi kiadóm a Hargent Média is.

DJ Lotters - Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásban

Műfajok vagy ismertség alapján válogattad a korong dalait?
A dalok eredetijét tekintve inkább az ismertség volt a fő szempont a remixek kiválasztásában, mivel a mixben szereplő zenék egy stílust képviselnek: a mostani modern elektro-dance-t. A sorrendet viszont a dolog hangulata és nagyrészt a hangnemre való keverhetőség alakította. Ezzel együtt személyes kedvencem az összes dal a lemezen! Meghatározta az életemet az italo disco és a dance. A ’80 –as évek dalait még csak a Poptarisznyában és a Komjáthy-féle Kívánságműsorban hallgathattam, de a ’90-es években bakelitről már játszottam is a lemezen szereplő eredeti nóták közül. Ezért nagyon örültem, hogy ezek a dalok újra lettek gondolva. A lemez így tehát egy igen széles réteget „megmozgató” mix lett.

A mixlemez a classic-disco feelinget hozza vissza, ugyanakkor teljesen mai stílusról beszélhetünk. Tudatos volt a választás?
Igen! A cím is egyértelműen utal a kettősségre, hiszen a „Recall” újrahívást jelent, ezért a Club Recall egyaránt szól a ’80-as, ’90-es években diszkóba járó ”fiatalokhoz” és a mai zenét kedvelő partiarcokhoz, akik már „csak” a feldolgozott verziókat ismerhették meg. A DJ-k által mostanában játszott elektronikus klubzenék között a klasszikusokat igen különleges és meglepően jó remixekben hallhatjuk!
A 2007-2009 közötti legjobb remake-ket válogattam össze, melyben segítettek a közönség - fellépéseimen tapasztalt – reakciói is.

A "Mamma Mia!" remixe igazi telitalálat. A világsláger magáért beszél. Monita -ról tudunk valamit? Hogy jött a képbe?
Ő a Summerlove formáció énekese, akit a Truesound Stúdió (ahol dolgozom) ajánlott, mint fiatal tehetséget. Több jelentkező is küldött hanganyagot a dalhoz, de Monita hangja és stílusa felelt meg számomra a leginkább! Kellőképpen fiatalos és mégis a klasszikus ABBA-feelinget idézi. Bízom benne, hogy a fiatalok is megszeretik ezt a dalt. A DJ-k már megkapták, és a visszajelzések alapján akár klubkedvenc is lehet belőle. A remixre a rádiók is felfigyeltek, ezért készült belőle radio edit-verzió is.

Régóta vagy a szakmában, járod az ország klubjait, lemezlovas iskolád is van. Mivel foglalkozol még?
Lassan húsz éve pörgetem a lemezeket, követve a zenei irányzatokat. A zene teljes mértékben kitölti az életemet. Különböző stílusú hazai zenekarok, előadók felkéréseire készítek remixeket, valamint saját stúdiómban reklámok készítésével és reklámfilmek zenei betéteinek írásával is foglalkozom. Harmadik éve, mint DJ / Producer, dalok és produkciók háttérmunkáiban is részt veszek, emellett második éve tanítom az ifjú tehetségeket a lemezlovas szakma fortélyaira (www.lotters.hu). Ezen kívül a legígéretesebb utánpótlásom, a fiam zenei tehetségét fejlesztem zongorán és dobon egyaránt!

Milyen terveid vannak a Club Recall-al? Klubturné?
Tavasz közepén indul a Club Recall LEMEZBEMUTATÓ CLUB TOUR 2009.
Kiemelném a Lotters vs. Monita: Mamma Mia 2009-et, hiszen ez a dal mutatja egyértelműen, hogy modern elektronikus feldolgozásokról van szó. Az ország minden szegmenséből érkeztek már felkérések, folynak az időpont-egyeztetések és szervezzük a külföldi fellépéseket is.

Lesz-e folytatása az anyagnak?
Nagyon szeretném, mert ígéretesnek látszik! A kiadóm, illetve képviselője, Hargittay Gábor is sokat dolgozott a lemezzel (akinek ezúton is köszönöm!), remélem, meglesz az eredménye. Mivel majdnem egy évig tartott a dalok jogainak megszerzése, ezért erre még várni kell, de addig is: CLUB RECALL 2009!

Jónap Tamás

2009. 03. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 03. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásban cikk képei
DJ Lotters - Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásbanDJ Lotters - Lotters visszahozta a 80-as, 90-es évek slágereit, trendi hangzásban