Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Kálloy Molnár Péter: Pennsylvaniából érkezett a koncertgitárom

Kálloy Molnár Péter - Kálloy Molnár Péter: Pennsylvaniából érkezett a koncertgitárom

Jó ideje készül nagyszabású koncertjére a Beugró sztárja, Kálloy Molnár Péter, aki február 21-i fővárosi lemezbemutatóján filmet, pantomimet, interaktív játékot és egyéb meglepetéseket kever a különleges zenei produkcióba.

Színháztermekből kilépve, ezerfős nézősereg előtt lépsz majd színpadra a Millenárisban. Két nagylemeznyi anyag, kétszer akkora tér, dupla izgalom?
Hetek óta próbálunk Hrutka Robival és a többiekkel, de megtisztelő és egyszerre ösztönző, hogy Zeneakadémiát, illetve Jazz Konzervatóriumot végzett muzsikusok dicsérik a dalaimat, zenei teljesítményemet. Emellett külön inspirálnak az áthangszerelések, finom vagy éppen drasztikus újragondolások. Egészséges izgalommal állok az est elé.

Sokadik évadon keresztül játszol a Beugróban, melynek műsorvezetője Novák Péter, aki szintén tiszteletét teszi a koncerteden február 21-én a Millenárison. Megidézitek a műsort?
Interaktív játékkal készülünk, de többet nem mondanék, nem akarom lelőni a poént. Az viszont biztos, hogy Novák Péter is énekelni fog, akárcsak kolléganőm, Tompos Kátya.

Sokan tartanak attól, ha egy színész koncertet ad, az csak elvont lehet…
Megnyugtatok mindenkit, a lila ködbe burkolt, megfejthetetlen dolgokat magam sem szeretem. Varázslatos, egyben sokszínű bulira készülök. A nő után című első lemezemről a legpörgősebb öt nótával készülünk, míg a koncertnek címet adó Pesti álom album anyaga szinte teljes egészében felcsendül majd. Sőt, feldolgozásoknak is jut hely, többek közt egy Jimi Hendrix-opus erősíti a dallistát. Humort, játékosságot, drámát, filmet és pantomimet is ígérek, de a főszereplő egyértelműen a zene lesz.

Ez érthető, hiszen olyan nagy hangszervirtuózok kísérnek majd, mint Hrutka Robi vagy Fekete-Kovács Kornél. Az ének mellett te magad is hangszert ragadsz?
Gitározni fogok, nem is akármilyen húros-nyakas jószágon! Másfél éven keresztül vadásztam egy Guild gitárra, mint amilyenen Sting játssza a Fragile-t vagy a Shape Of My Heartot, de azt a nylonhúros modellt már nem gyártják. Végül egy internetes aukción futottam bele egy megkímélt állapotú darabba. Emlékszem, hajnali négykor keltem, hogy végigkísérhessem az utolsó pillanatokat, s ha kell, megküzdjek ezért a különlegességért, amit egy Jennifer nevű lány kínált Pennsylvaniából. Végül magam is meglepődtem, mennyire könnyen taroltam az aukción. Ennél is nagyobb volt a meglepetésem, amikor nem csak egészben, de kifogástalan állapotban érkezett meg a hathúros a tengeren túlról. A Pesti álom című dalban biztos velem lesz majd a színpadon.

Balajti Péter

2010. 02. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2010. 02. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2010. 03. 13. 17:25
Hát nehéz komolyan venni valakit aki a Kútfejekben és a Papírkutyákban játszott. Az utóbbi a magyar filmgyártás legalja volt, holtversenyben a Bakkermannal.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kálloy Molnár Péter: Pennsylvaniából érkezett a koncertgitárom cikk képei
Kálloy Molnár Péter - Kálloy Molnár Péter: Pennsylvaniából érkezett a koncertgitárom