Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)

Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)

A Vegas Show Band-et már jó ideje nem kell bemutatni a legnagyobb céges, vagy magáncélú partik, és a nagy esküvők szervezőinek, hiszen köztudomású, hogy a nyolc fős formáció az ország leghíresebb - és tegyük hozzá nem mellékesen - toronymagasan legjobb buli, és rendezvény zenekara. A 'nagyinterjú' rovatunkban a zenekar vezetőivel, Lőrincz Attilával és Zákonyi Jánossal beszélgetünk a Vegas múltjáról, jelenről, és a jövőjéről.

Ajánló 1

Minden rendezvényszervezőtől azt hallani hogy ti vagytok az etalonok a műfajban. Ezt a véleményt én is meg tudom erősíteni, láttalak benneteket egy több száz fős partin – elképesztő volt!

Az esküvői piac csak egy relatív kis szelete a fellépéseinknek. Persze nagyon fontos, de azért sok más rendezvényen is játszunk. Sőt, az esetek 70-80%-ában, mi inkább céges rendezvényeken lépünk fel .A fennmaradó részben utcabálokon és szülinapi bulikon pörgetjük fel a hangulatot. Már a megalakulásunkkor a rendezvénypiac igényeinek próbáltunk megfelelni. Ezen a zenei területen olyan feldolgozásokra, ismert számokra van szükség, amikre az emberek leginkább buliznak. Ez egy fontos kiindulási pont volt a zenekarnál, annak ellenére hogy a tagok közül többen saját zenéket is írnak. Nálunk elsődlegesen a közönség, a vendégek kiszolgálása a cél, illetőleg az, hogy minél jobb zenét halljanak. Ez persze nagyon sokrétű dolog. A zenekar 2003-as megalakulása óta már több mint 7 év telt el.. Ez idő alatt elértük azt, hogy a legtöbb igényes rendezvényszervező cég már halott rólunk, és nagyon sokan szeretnek is velünk dolgozni. Ha egyszer megismernek minket általában később is ragaszkodnak hozzánk.Ez egy nagy megtiszteltetés, de ugyanakkor nagy felelősség is. Folyamatosan a legjobbat kell nyújtanunk, mindig a „top”-on kell lennünk. Mindig az lebegett a szemünk előtt, hogy egy minőségi, és jó dolgot csináljunk, mind az emberek mind magunk örömére.

Kinek az ötlete volt a Vegas Show Band?

Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)

A zenekart Attilával és a többiekkel közösen álmodtuk meg. Mi már nagyon régen ismerjük egymást, gyakorlatilag tizennégy éves korunk óta. Együtt jártunk középiskolába. Én az első gitárakkordokat is Attilától tanultam. Ez egyébként a G, Em, Am és a D dúr volt. Ezzel már csodálatosan el lehetett játszani a Chiao Marina első részét.  Tehát jó rég óta ismerjük egymást. A középiskola után Attila Kereskedelmi Főiskolára járt, én pedig a Vendéglátó Főiskolán tanultam tovább. Ezek után Attila partyzenekarokban kezdett el zongorázni. Ebben az időszakban ismerte meg a jelenlegi szaxofonosunkat és a gitárosunkat, is. . Én e közben rendezvényszervezőként dolgoztam. Főleg nagy rendezvényeket és, konferenciákat szerveztem. Így elsőkézből láttam, mennyire szüksége lenne a piacnak, egy igazán igényes, jó zenekarra. Most 2003-ról beszélünk. Akkor még olyan VHS demókat hoztak be nekünk a különböző rendezvény zenekarok, hogy csak néztünk. Sokszor csak egy kameraállásból volt felvéve az anyag, és az is úgy. hogy az énekesnő végig olvassa a dalszövegeket. Sok furcsa dolgot láttunk! . Persze jó zenekar akkor is volt azért, de igazán jó anyaggal tényleg kevés. Ilyen körülmények között határoztuk el, hogy csinálunk egy jó bandát, ekkor álmodtuk meg a Vegas-t. Nekem is voltak zenész ismerőseim, Attilának is, még az előző zenekaraiból. A cél egy nagyobb, igényes zenekar létrehozása volt. Mindenképpen élő hangzást akartuk, tehát semmilyen gépi rásegítésből nem kértünk. Csak és kizárólag élő hangszerek élő énekekkel! Már az elején azt próbáltuk elérni, hogy a nagy vokálos számokat is meg tudjuk majd szólaltatni és így a sok énekhangtól különlegessé váljon a produkció. A közönség leginkább a jó énekhangokra, az igényes vokálokra figyel fel. Amikor mi pl:a bohém rapszódiát elénekeljük, aki nem ért hozzá, az is látja, hogy azért ebben komoly munka van! Mivel-mint említettem-korábban rendezvényszervező voltam, ezért az igényekből indultunk ki, abból hogy mire volt szükség. Ennek a tükrében alakult meg a zenekar, és persze rögtön csináltunk hozzá egy jó kis dvd-t is, ami akkoriban a kivételes minősége miatt, elég kuriózumnak számított. Amikor bevittük a különböző rendezvényszervező cégekhez, láttuk, hogy mindenki nagyon örült annak, hogy végre van egy olyan zenekar, akik jót csinálnak, és még a demóanyaguk is olyan, hogy könnyen eladhatóvá teszi a bandát.. Szerencsére elég sok ismerősünk is volt a szakmában, - főleg a főiskoláról- megadták a sanszot, hogy megmutassuk azt, hogy mit is csinálunk, és így már azért könnyebb volt. A fergeteges bulik és persze a jó marketing hatására gyorsan elterjedtünk a piacon, és szerencsére az a népszerűség azóta is tart! Most már – az idő múlásával - egyre több helyről jönnek a megkeresések, még jobban terjed a hírünk.

Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)

Amiben igazán különlegesen vagytok szerintem az talán a profizmusotok. Véletlenül több olyan rendezvényen is voltam ahol ti játszottatok, és élénken él bennem az a kép amikor az emberek szinte megdöbbennek azon, hogy milyen tökéletesen adjátok elő pl. a Queen számokat. Ezekben igen komolyan megírt, komplex vokál menetek vannak. Nem igazán ismerek olyan rendezvényzenekart rajtatok kívül, amely ennyi energiát rak bele egy-egy produkcióba mi.

Köszönjük, ez tényleg nagyon sok próbát igényel. Szerintem nagyon sok ismert zenekar, akik éppen a popzenében fent vannak a csúcson, nem raknak bele ennyi energiát mint mi - persze tisztelet a kivételnek. Ezekhez a grandiózus vokálokhoz persze az is kell, hogy olyan emberek legyenek az együttesben, akiknek nagyon jó zenei és énekhallásuk is van. Nálunk a nyolc főből csak a dobos nem énekel. Simán lehetne belőlünk egy jó kis vokál zenekart csinálni! Szerintem annak a profi hozzáállásnak amit említesz, alapnak kellene lennie minden fellépő esetében. Ha valaki felmegy színpadra, akkor igenis rakja bele azt az energiát, és előkészületet! Ne csak azt lássa, hogy minél kevesebb munkával, minél több fellépést tudjon magának biztosítani!Mindig úgy kell felmenni a színpadra, hogy a maximumot tudjuk adni magunkból!

Ez szerintem valahol az állandó minőség kérdése is. Van olyan együttes, aki képes egy adott minőségre egy adott alkalommal, de lehet hogy ezt már nem igen képes megismételni a következő alkalommal. Ti pedig látványosan, folyamatosan hozzátok a szintet.

Vannak olyan cégek, akiknek már négyszer-ötször felléptünk, amikor lehet minket hívnak. Ők is azt szeretik bennünk, hogy ugyanazt a lendületet látják újra és újra. Ezt szerintem nem lehet tanulni. Vagy megvan, vagy nincs!
Persze az is nagyon fontos, hogy a tagok barátok legyenek, szeressék egymást!
Sokan nem értik-sokszor még mi sem - hogy hogyan lehetséges, hogy nyolc különböző karakter, ennyire jól kijöjjön egymással. Hálásak vagyunk, hogy ilyen jó emberekkel zenélhetünk együtt! Nagyon fontos, hogy emberileg ilyen legyen ez a csapat, mert a színpadról minden lejön, a vendégek érzik ezeket az energiákat. Ha fent vagyunk a színpadon, még most is ugyanúgy összemosolygunk egymással mint a legelején. Ez talán a legfontosabb, különben nem tudna működni így a Vegas!

(hamarosan folytatjuk az interjú második részével...)

-CsL-

2010. 09. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2010. 10. 14. 15:38
Jónak jók, de nem a legjobbak! A legjobb egyébként is relatív. :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész) cikk képei
Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)Vegas Show Band - Vegas Show Band - az ország legjobb bulizenekara (1. rész)