Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Papírfecnitől a sztárgratulációig – interjú Hargittay Gáborral

Hargittay Gábor - Papírfecnitől a sztárgratulációig – interjú Hargittay Gáborral

Egy dallistával teleírt papírdarabbal sétált be a Sony Music-hoz, ma saját lemezkiadóval büszkélkedhet Hargittay Gábor, akinek titka, hogy meglépte mindazt, amit mások csak ötletként dédelgettek. Neki köszönhetően van a hazai lemezpiacon Bud Spencer&Terence Hill válogatás, ’80-as évek diszkó-sorozat, de – ahogy e kép is bizonyítja – miatta repült Magyarországra Fancy is.

Annak idején magnósok tömege fújta, melyik nap, melyik frekvencián és hány órakor ad a rádió kívánságműsort, melyről a legújabb euro- és italodisco slágereket lehetett levadászni. A két műfajt a kilencvenes évek új kedvencei váltották fel, ám az ezredforduló környékén visszatért a Modern Talking, majd többek közt a Bad Boys Blue, C.C. Catch és Fancy is újra pörögtek a rádiósok és lemezlovasok kezei alatt. Aztán újra jött a süllyesztő.

Ezek azok a zenék, amiket ciki hallgatni, mégis mindenki bulizik rájuk – mondja nevetve Hargittay Gábor, aki nem dőlt be a nyolcvanas éveket követő zenei trendeknek. – 10 éven keresztül dolgoztam lemezboltban, mellette DJ-ként is szórakoztattam a nagyérdeműt, tisztában voltam vele, milyen zenére vevők az emberek. Ha nem is volt kimondottan retro-mánia, mint most, sokakban idézett fel kellemes emlékeket, sokaknak szerzett jó hangulatot a ’80-as évek muzsikája – emlékszik vissza.

Ennek ellenére most mintha több ilyen típusú válogatás volna a magyar lemezpiacon, mint akkor.

Valóban. Többeknek eszébe jutott ugyan, hogy össze kéne rakni egy jó kis dalgyűjteményt, de én nem álltam meg az elképzelésnél. Összeírtam egy ütős dallistát, majd ezzel a papírfecnivel bekopogtam a Sony Music-hoz. Így született meg a Club ’80 című korong, aminek a fülszövegét is én írtam, majd más multikiadóknál is szerkeszthettem hasonló kiadványokat – mondja Gábor, aki ma is fontosnak tartja, hogy a dalok és előadók mellé némi pluszinformációt is adagoljon.

A jó kezdés ellenére mégsem egy nagy lemezkiadó kényelmes bőrfoteljében csücsülsz, hanem saját vállalkozást vezetsz. Miért?

Úgy tűnt, nem látják, nem érzik vagy egész egyszerűen nem akarják kielégíteni azt az igényt, amire a közönség vágyik. Ha körülnézel, a kismillió katalóguscím közül a kiadók ma is ugyanazt a 20-50 dalt pakolják a válogatáslemezeikre. Még arra sem veszik a fáradtságot, hogy ugyanazoknak a daloknak a különleges verzióival hozzanak némi változatosságot, vagy figyelemmel kísérjék, mi jelent meg, mi elérhető a hazai piacon és mi nem. Nem tetszett, hogy figyelmen kívül hagyják a vásárlók igényeit. Így aztán kezembe vettem a dolgokat, és a közönség, valamint a belső indíttatásomtól vezérelve kiadót alapítottam és olyan dalok jogait szereztem meg, amikkel addig nem nagyon lehetett hazai korongokon találkozni. Ilyen a Házibuli című filmből ismert Richard Sanderson-sláger, a Reality, John Paul Youngtól a Love Is In The Air vagy Maurótól a Buona Sera Ciao Ciao. Bár a többség számára ezek a címek és nevek ismeretlenek, ezekre tombol a közönség – vallja Hargittay, akinek az ilyen szerzeményekkel megpakolt, háromrészes Retro Disco Koktél-sorozatából összesen 10 ezer példány talált gazdára.

Kis kiadóként nincs saját katalógusod, így minden egyes dalt külön kell engedélyeztetned. Mennyire vesznek komolyan?

Már az elég komoly szándékról tanúskodik, ha az ember megtalálja ezeknek a több évtizedes szerzeményeknek a jogtulajdonosait. Ahogy dal és előadó, annyiféle hozzáállás. Mauro például megköszönte, hogy segítettem neki a visszatérésben, hiszen én adtam ki először a Buona Sera Ciao Ciao maxicédéjét. A Girl Of Lucifer című Monte Kristo slágerért viszont hónapokig kellett küzdenem, míg végül kiadhattam a dal hosszú változatát.

Egy teljes sorozatot készítettél klubslágerek hosszú változataiból, amiket négyperces alapverzióban sem könnyű megszerezni, nemhogy speciális, hat–hétperces formában. Ezeknek az engedélyeztetése nehezebb vagy a begyűjtése?

Kértem én már olyan kiadásra engedélyt, aminek a létezéséről sem tudott a jogtulajdonos. Érdekes, de ha a dal jogainak birtokosa meg akarja adni az engedélyt, akkor neki valójában szinte mindegy, milyen verzióra bólint rá. A lemezlovasoknak, házibuli-felelősöknek és diszkó-fanatikusoknak viszont sokat jelentenek még az internet korában is nehezen beszerezhető hosszú változatok. Nekem egyébként nincs óriási gyűjteményem, viszont nagyon jó kapcsolatot ápolok valódi megszállottakkal, akik szívesen segítenek és adnak kölcsön egy-egy ritkaságot, hiszen valahol értékmentésről van szó. Jó minőségben, CD-n összegyűjteni és, ha úgy tetszik archiválni ezeket a kincseket az utókor számára, nos, ez túlmutat a szórakoztatáson. Ráadásul a kezdeményezésem átlépett az országhatárokon, Szlovákiában, Lengyelországban, Németországban és hamarosan Ausztriában is elérhetőek lesznek a válogatásaim, s ez komoly visszaigazolást jelent a számomra.

Mennyire üzlet és mennyire hobbi számodra ez az egész?

Is-is. Az internet korában, amikor illegálisan egyetlen gombnyomással számtalan zenét meg lehet szerezni, az emberek el sem tudják képzelni, milyen komoly munka van egy-egy ilyen, speciális válogatáslemez elkészítésében, mint amilyen a Maxi Disco-széria. Az első részen fél évig dolgoztam, míg tető alá tudtam hozni. Más kérdés, hogy ez a sorozat a szívem csücske, úgyhogy nem sajnáltam rá sem az időt, sem a pénzt, sem az energiát. Ennél is nagyobb falat volt a 2009-es Retro Disco Show megszervezése, ami kereken egy év előkészítést igényelt. Bevallom, tizenévesen nem gondoltam volna, hogy én hozom Magyarországra többek közt Fancy-t, s egy színpadon állhatok a Flames Of Love és a Bolero (Hold Me In Your Arms) című slágerek előadójával.

Hamarosan jön a Maxi Disco sorozat jubileumi, 10. része. Kiapadhatatlan a 80-as évek eurodiszkó és italodiszkó forrása?

Sok remek dal van, s bizony szép számmal akad, ami annak idején méltatlanul elkerülte a figyelmet. Éppen ezért tervezem, hogy a hamarosan megújuló eurodisco.hu honlapon kikérem a műfaj rajongóinak a véleményét, kíváncsi vagyok, milyen daloknak örülnének. Akinek az ötlete valóra válik, azt megajándékozom azzal a gyűjteménnyel, ami az ő javaslatával vált valóra. Emellett nem csak ezekkel a muzsikákkal igyekszem megismertetni az embereket, hiszen létezik kifejezetten olasz dalokat tartalmazó válogatássorozatom, amin többek közt az FLM-féle Véget ért a nyár eredetije és a Sandokan című filmsorozat főcímdala is helyet kapott. Vagy említhetném azt a kétlemezes Dolly Roll-válogatást, amin a kulcsdalok mellett friss remixek és megamixek is helyet kaptak, de a Bud Spencer és Terence Hill-rajongók számára is hiánypótló a két olasz színész filmslágereit összegző korong.

Az ősz és a tél a nagy kiadók számára a legpörgősebb időszak. A Hargent Media szintén magasabb fokozatra kapcsol vagy felkészül a téli álomra?

Nem tudom, mikor pihentem utoljára. Folyamatosan pörög az agyam, már jövő évre is vannak terveim! A Nagy Olasz Slágeralbum mellett megjelenik a Nagy Francia Slágeralbum, ami rengeteg ismert dal eredetijét „leplezi le”, Folytatódnak a Maxi Dance és a Retro Disco Koktél sorozatok, lesz egy közös kiadványom B. Tóth Lászlóval, akihez közel fél évtizedes barátság köt. 2010-ben folytatást kap a Bud Spencer&Terence Hill gyűjtemény, több korábbi felvétel speciális változatával, no meg a Különben dühbe jövünkből ismert fergeteges kórusművel, ja és egy speciális Piedone-kiadással megfejelve. S majd’ elfelejtettem, újságkészítésbe is belefogtam! November elején jelenik meg a Retro Disco magazin, ami korabeli slágerlistákkal, poszterrel, interjúval, illetve CD és DVD-melléklettel bír majd. Utóbbiak kifejezetten ehhez a laphoz készülnek. Jövőre pedig új tehetségek felkarolásával és támogatásával igyekszem feldobni a hazai könnyűzenei életet.

Balajti Péter

2010. 10. 21. 8:58

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Baba 2015. 08. 20. 7:49
)))
tah ngah 2023. 06. 15. 23:02
Oferujemy punkt kompleksowej obsługi do zakupu wszystkich wymaganych dokumentów osobistych (( https://buyauthenticdocument.com/pl )). Ponadto dostarczamy te dokumenty do domów wszystkich konsumentów, którzy składają zamówienia bezpośrednio przez naszą stronę internetową. Nasi specjaliści współpracują we wszystkich krajach UE, w tym w Wielkiej Brytanii, aby dostarczać naszym klientom autentyczne dokumenty. Jednak ostatnio rozszerzyliśmy nasze wpływy na Stany Zjednoczone i Kanadę. Konieczność posiadania dokumentów, takich jak prawo jazdy, oraz złożoność uzyskiwania autentycznego dokumentu mogą czasami być irytujące. Odwiedź nas na a jeden z naszych przedstawicieli Ci pomoże. Nasze terminy dostarczenia wszystkich dokumentów są kluczowe, ponieważ nie możemy kazać konsumentowi czekać dłużej niż to konieczne. Ponadto, gdy kontaktujesz się z nami w celu zakupu prawa jazdy, paszportu, dowodu osobistego, licencji na łódź lub zezwolenia na pobyt, przekazujemy Ci niezbędne informacje na podstawie kraju, z którego chcesz dokonać zakupu. KUP POLSKI PASZPORT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polski-paszport/ ) KUP POLSKIE PRAWO JAZDY ONLINE ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-prawo-jazdy-online/ ) ZŁÓŻ WNIOSEK O POLSKIE ZEZWOLENIE NA POBYT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-zezwolenie-na-pobyt/ ) Uzyskaj pozytywny wynik MPU (( https://buyauthenticdocument.com/buy-mpu/ )) Kup oryginalny paszport Ukrainy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-ukraine-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup prawdziwy litewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-passport/ )) Jak uzyskać litewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-residence-permit/ )) Kup łotewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-residence-permit/ )) Kup prawdziwy szwajcarski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-id-card/ )) Jak uzyskać francuski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/how-to-get-french-id-card-online/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/ )) Kup prawdziwy kanadyjski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-passport/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/)) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup unijne prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-driving-license/ )) Kup paszporty UE online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-passports-online/ )) Kup zezwolenie na pobyt w UE (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-residence-permit/ )) Kup francuską licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-boat-license/ )) Kup francuskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-drivers-license/ )) Kup niemiecką licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-boat-license/ )) Kup niemieckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-drivers-license/ )) Kup niemiecki paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-passport/ )) Kup greckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-greece-drivers-license/ )) Kup łotewskie prawo jazdy zarejestrowane w CSDD (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-drivers-license-registered-in-csdd/ )) Kup litewskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-drivers-license/ )) Kup luksemburskie prawo jazdy w 3 dni (( https://buyauthenticdocument.com/buy-luxemburg-drivers-license/ )) Kup licencję holenderskiej łodzi (( https://buyauthenticdocument.com/buy-netherland-boat-license/ )) Kup oryginalny francuski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-original-french-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup polskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buiy-polish-drivers-license-online/ )) Kup polski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-polish-passport/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/)) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Kup prawdziwy hiszpański paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-passport/)) Kup prawdziwe tureckie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-turkish-drivers-license/ )) Kup prawdziwy brytyjski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-british-passport/ )) Kup zarejestrowane włoskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-registered-italian-drivers-license/ )) Kup rumuńskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-romanian-drivers-license/ )) Kup serbskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-serbian-drivers-license/ )) Kup hiszpańskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-drivers-license-online/ )) Kup szwedzkie prawo jazdy zarejestrowane w Transportstyrelsen (( https://buyauthenticdocument.com/buy-swedish-drivers-license/ )) Kup szwajcarskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-drivers-license/ )) kup autentycznie zarejestrowane prawo jazdy, kup zarejestrowane prawo jazdy online, fałszywe prawo jazdy online za darmo, jak uzyskać sfałszowane działające prawo jazdy, kupić prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty, prawo jazdy kat., kup fałszywy paszport przez Internet, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online fałszywy wniosek o prawo jazdy, kup prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, Do sprzedania oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, dokument globalny dmv, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online, fałszywy wniosek o prawo jazdy kup drlicencja ver na paszporty prawdziwe i podrobione, kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, sprzedam oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet, kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, Skontaktuj się z nami pod adresem https://buyauthenticdocument.com/contact-us-to-buy-documents-online/
peter paul 2023. 06. 15. 23:11
Oferujemy punkt kompleksowej obsługi do zakupu wszystkich wymaganych dokumentów osobistych (( https://buyauthenticdocument.com/pl )). Ponadto dostarczamy te dokumenty do domów wszystkich konsumentów, którzy składają zamówienia bezpośrednio przez naszą stronę internetową. Nasi specjaliści współpracują we wszystkich krajach UE, w tym w Wielkiej Brytanii, aby dostarczać naszym klientom autentyczne dokumenty. Jednak ostatnio rozszerzyliśmy nasze wpływy na Stany Zjednoczone i Kanadę. Konieczność posiadania dokumentów, takich jak prawo jazdy, oraz złożoność uzyskiwania autentycznego dokumentu mogą czasami być irytujące. Odwiedź nas na a jeden z naszych przedstawicieli Ci pomoże. Nasze terminy dostarczenia wszystkich dokumentów są kluczowe, ponieważ nie możemy kazać konsumentowi czekać dłużej niż to konieczne. Ponadto, gdy kontaktujesz się z nami w celu zakupu prawa jazdy, paszportu, dowodu osobistego, licencji na łódź lub zezwolenia na pobyt, przekazujemy Ci niezbędne informacje na podstawie kraju, z którego chcesz dokonać zakupu. KUP POLSKI PASZPORT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polski-paszport/ ) KUP POLSKIE PRAWO JAZDY ONLINE ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-prawo-jazdy-online/ ) ZŁÓŻ WNIOSEK O POLSKIE ZEZWOLENIE NA POBYT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-zezwolenie-na-pobyt/ ) Uzyskaj pozytywny wynik MPU (( https://buyauthenticdocument.com/buy-mpu/ )) Kup oryginalny paszport Ukrainy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-ukraine-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup prawdziwy litewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-passport/ )) Jak uzyskać litewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-residence-permit/ )) Kup łotewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-residence-permit/ )) Kup prawdziwy szwajcarski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-id-card/ )) Jak uzyskać francuski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/how-to-get-french-id-card-online/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/ )) Kup prawdziwy kanadyjski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-passport/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/)) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup unijne prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-driving-license/ )) Kup paszporty UE online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-passports-online/ )) Kup zezwolenie na pobyt w UE (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-residence-permit/ )) Kup francuską licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-boat-license/ )) Kup francuskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-drivers-license/ )) Kup niemiecką licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-boat-license/ )) Kup niemieckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-drivers-license/ )) Kup niemiecki paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-passport/ )) Kup greckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-greece-drivers-license/ )) Kup łotewskie prawo jazdy zarejestrowane w CSDD (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-drivers-license-registered-in-csdd/ )) Kup litewskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-drivers-license/ )) Kup luksemburskie prawo jazdy w 3 dni (( https://buyauthenticdocument.com/buy-luxemburg-drivers-license/ )) Kup licencję holenderskiej łodzi (( https://buyauthenticdocument.com/buy-netherland-boat-license/ )) Kup oryginalny francuski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-original-french-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup polskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buiy-polish-drivers-license-online/ )) Kup polski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-polish-passport/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/)) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Kup prawdziwy hiszpański paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-passport/)) Kup prawdziwe tureckie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-turkish-drivers-license/ )) Kup prawdziwy brytyjski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-british-passport/ )) Kup zarejestrowane włoskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-registered-italian-drivers-license/ )) Kup rumuńskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-romanian-drivers-license/ )) Kup serbskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-serbian-drivers-license/ )) Kup hiszpańskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-drivers-license-online/ )) Kup szwedzkie prawo jazdy zarejestrowane w Transportstyrelsen (( https://buyauthenticdocument.com/buy-swedish-drivers-license/ )) Kup szwajcarskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-drivers-license/ )) kup autentycznie zarejestrowane prawo jazdy, kup zarejestrowane prawo jazdy online, fałszywe prawo jazdy online za darmo, jak uzyskać sfałszowane działające prawo jazdy, kupić prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty, prawo jazdy kat., kup fałszywy paszport przez Internet, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online fałszywy wniosek o prawo jazdy, kup prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, Do sprzedania oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, dokument globalny dmv, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online, fałszywy wniosek o prawo jazdy kup drlicencja ver na paszporty prawdziwe i podrobione, kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, sprzedam oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet, kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, Skontaktuj się z nami pod adresem https://buyauthenticdocument.com/contact-us-to-buy-documents-online/

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Papírfecnitől a sztárgratulációig – interjú Hargittay Gáborral cikk képei
Hargittay Gábor - Papírfecnitől a sztárgratulációig – interjú Hargittay Gáborral