Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Dj Mat

Dj Mat - Dj Mat

A drum and bass hazai térhódításáról már rengeteg helyen és formában olvashattunk, pedig más országokban is pezseg az élet, mint ahogy interjúnk során megtudhattuk, Ausztriában is. Dj Mat-tel beszélgettünk az ő pályafutásáról és az ottani helyzetről.

A 24 éves, bécsi fiatalember 1992 táján ismerkedett meg az elektronikus zenével, egy buliban, hol azonnal beleszeretett. Egy évre rá aztán maga is elkezdett dj-zni, techno és hardcore stílusokban.
Nem sokkal ezután lépett a képbe a jungle stílus is, egy Goldie nevű ürge hatására, akit '94-ben hallott Amszterdamban. A techno és a jungle ezután futott még egy darabig egymás mellett, azonban '95-re a techno elhalt, a drum and bass pedig betöltötte az uralkodó szerepet. Ez idő tájt ismerkedett meg Dj Azizzal, majd szép lassan a többi Trife.life taggal is.

A Trife.life csapat, '97-ben lépett a nagyközönség elé, majd az ismeretségnek köszönhetően, teljes jogú tagjává vált ő is a krunak. A Trife.life (Aziz, Konrad, Dc, Rawfull, D.kay, Shnek.mc és Mat alkotja ma a csapatot) sikere leírhatatlan volt, nevük a mai napig Ausztria szerte és annak határain túl is első osztályú drum and basst jelent.

Fellépett Ausztria és a közeli országok legnagyobb party helyszínein (a bécsi Flexben és a Club Massivban, de ugyancsak a legnevesebb helyeken lépett fel Grazban, Linzben, Salzburgban, valamint München, Stuttgart, Pozsony, Budapest, Zágráb és ki tudja még mely városok falain belül).

Stílusában a breakbeat hatás a legtöbb.

>Mesélnél a Trife.life megalakulásáról?

Mat: 1996-ban, a Mixntrix, mint label működött, majd '98-ra alakult át egyfajta multifunkcionális drum and bass családdá. Trife.life név alatt az első megjelenés egy D.kay lemez volt, a Golem és a Redwave című darabokkal rajta. Ezt még csak limitált példányszámban terjesztettük, ezt viszont nemzetközileg tettük. Én '99-ben csatlakoztam hozzájuk dj Double társaságában, pont, amikor a számos jól sikerült bulinak köszönhetően már az első számú osztrák partyszervező társasággá nőtte ki magát a Trife.life a drum and bass szcénán belül. Az első ilyen rendezvény '99 október 30-án volt, egy már legendássá vált este, ami után ismét bővült a csapat dj Dc, dj Rawfull és mc Shnek személyével. 2000 őszére hetente működő klubestjeink voltak már, valamint havonta jelentkező partyk, amiken már a legnagyobb nevek léptek fel.

>Írsz te is zenét?

Producerkedem én is, saját stúdióm még nincs, így D.kay-jel vagy Kon.raddal közösködöm.

>Milyenek az osztrák drum and bass producerek?

D.kay a legjobb nálunk. Kon.rad is nagyon jó. Rawfull (ő és D.kay alkotják az Ill.skillz formációt) mostanában ők is remekelnek, de aztán rajtuk kívül nem látok senkit, akit érdemes lenne megemlíteni. De ki tudja, az utánpótlás milyen lesz. Jelenleg azonban nem tudok senki mást.

>Mi a te szereped a csapatban? Bulikat is szervezel?

Igen, erősen belefolyok a szervezésbe is, általában az anyagi dolgokért vagyok felelős, de szívesen felvállalom a vendég dj-k, mc-k "szórakoztatását" is.

>Még mindig underground a drum and bass?

Úgy gondolom igen, mert a producerek még mindig ugyanúgy teszik a dolgukat, és nem feltétlenül a pénzt lesik közben. Vannak persze kivételek és felkapott sztárok (pl. Roni Size), de nagy vonalakban, és ha az egész kultúrát nézzük, akkor még nem erről van szó. Vannak promoterek, akik már régen kinőtték az underground fogalmát, gondoljunk csak a nagy hamburgi rave-ekre, ekkor már minden eszünkbe juthat, csak az nem, hogy ez underground.

>Mit kell még a bécsi helyzetről mindenképpen tudnunk?

A Trife.life mostanra egy komoly nemzetközi társasággá bővült, angol rezidens mc-jeink vannak (mc Verse, mc Stamina) ugyanilyenek Németországból is (mc Santana, mc Soultrain), dj Lee és dj Addiction pedig mint lemezlovas tagjai a csapatnak.

>Mik a céljaid az életben?

Szeretném nagyon jól érezni magam és csavarogni a világban! Fogalmam sincs, milyen lesz még a jövőm, ki tudhatja azt?

2002. 06. 27.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 27. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 07. 20. 0:00
minden jol szol de meny a faszba
Vendég 2006. 01. 11. 11:51
suck your own dick
Vendég 2006. 01. 11. 11:51
suck your own dick
Vendég 2006. 02. 15. 11:11
Druma and bass az eddigi legjobb stílus. A ma köz álltal elfogadott techno stílust igen csak felülmulja!!!!!!!!!4

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Dj Mat cikk képei
Dj Mat - Dj Mat