Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Mirigyékkel verseng A Két Paraszt

A Két Paraszt - Mirigyékkel verseng A Két Paraszt

Poénból elkészítették a Lencsi lány rockverzióját egy reggeli rádióműsor felhívására, ma pedig az egyik legrangosabb hazai könnyűzenei díj előszobájában toporog Erős Karcsi és Erős Pista, vagyis A Két Paraszt. A fiúk évek óta sikerrel szereplő előadókkal osztoznak a jelöltségen Az év szórakoztató zenei albuma kategóriában. Erős Karcsival beszélgettünk.

Fonogram-jelöltek között A Két Paraszt, vagyis Erős Pista és Erős Karcsi, akik Az év szórakoztató zenei albuma kategóriában olyanokkal versengnek a címért, mint Mága Zoltán, az Irigy hónaljmirigy, a Zorall, az Arcangeli, Maszkura és a Tücsökraj, illetve a Polyák Lilla–Homonnay Zsolt páros.
– Attól függetlenül, hogy nyerünk-e vagy sem a március 2-i díjátadón, maga a jelölés elismerés és megtiszteltetés a számunkra. Különösen annak tudatában, hogyan indult a zenekar – kezdi Erős Karcsi. A két zenész és jó barát egy reggeli rádióműsor buzdítására készítette el a Lencsi lány című dalt. – Jó mókának tűnt, így nem csoda, hogy két nap alatt elkészültünk az ismert nóta rock-változatával. Annál nagyobb meglepetés volt, hogy a rádiós bemutatást követően annyian megrohamozták a honlapunkat, hogy a szolgáltató figyelmeztetett is bennünket, még egy ilyen akció és összeomolhat a rendszer! – emlékszik vissza Károly, aki cimborájával – a lelkesítő fogadtatás hatására – ismét stúdióba vonult. – Két hét alatt elkészültünk a nagylemezzel, amin mulatós és tradicionális dalok zúzós-rockos átiratai kaptak helyet a sikert hozó Lencsi lány és egy Részeges mix kíséretében. Félreértés ne essék, az idő rövidsége nem azt jelenti, hogy összecsaptuk az anyagot, hogy mielőbb meglovagolhassuk a gyorsan jött népszerűséget! Vidám, de minőségi, hangszertechnikás, igényesen kidolgozott anyagot tettünk le az asztalra, s ezt azok is elismerik, akik nincsenek oda a mulatós dalokért – teszi hozzá. A magánkiadásban megjelent lemezben az egyik nagy lemezkiadó is fantáziát látott, s egy, a fiúk számára is meglepően komoly tartalmú szerződés után az AgráRock című anyag a legnagyobb lemezboltok polcaira is felkerült.
– Leginkább szabadtéri rendezvényekre hívnak bennünket, annak pedig majd csak májustól lesz szezonja, de addig sem tétlenkedünk. A fellépések során számos ötlettel megtalálnak bennünket az emberek, most végre van időnk ezekkel kísérletezni. Az egyik ilyen különlegesség a latinos Pedro kocsmája, ami meglepően jól hangzik elektromos gitárra áthangszerelve. Biztos, hogy ez a felvétel is rákerül majd a következő nagylemezünkre, amin már saját szerzemények is helyet kapnak. Meg aztán egy rakás őrült ötlet kavarog a fejünkbe, ahol, ha sikerül rendet tenni, és valamelyik célegyenesbe kerül, akkor arról a music.hu olvasóit értesítjük először – teszi hozzá Erős Karcsi.

Balajti Péter

2011. 03. 01. 11:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mirigyékkel verseng A Két Paraszt cikk képei
A Két Paraszt - Mirigyékkel verseng A Két Paraszt