Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!

Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!

Idén ünnepli fennállásának 10 éves évfordulóját hazánk legismertebb crossover formációja a Princess együttes. Tagcsere után majd babaszünetet követően a lányok folytatják zenei tevékenységüket! A múltról és jövőről Pados Krisztina mesélt nekünk.

Rég hallottunk rólatok, sokan azt gondolnák, hogy már nem létezik a formáció. Mi történt veletek?

Igen, mi is észrevettük, hogy a közönség azt hitte, feloszlott és megszűnt az együttes. De nem így van. Az viszont tény, hogy az utóbbi években kicsit „eltűntünk”. Ennek az volt az oka, hogy három éven át - évente két alkalommal - (tavasszal és télen) elég hosszú időt töltöttünk Németországban, turnékkal. Ezért nem is tudtunk annyi hazai fellépést vállalni. A turnézás után aztán sorra születtek a Princess babák, ami szintén lelassította a tempót, érthető módon. Viszont most már teljes harci díszben, újult erővel készülünk az újabb bevetésekre: a gyerekek már nagyobbacskák, a német turnékat meg egyelőre szüneteltetjük. :-)

Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!

10 éves az együttes. A sok elismerés mellett mire vagytok igazán büszkék?

Így van, 10 évesek lettünk... talán arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy még mindig számon tart bennünket a közönség, a fellépéseink telt házasak és folyamatos megkereséseink vannak a mai napig itthon és külföldön is egyaránt.
Zeneileg mennyit változott most a Princess? Mennyiben új a stílus?
Nagyon nagy stílusváltást nem kezdeményeztünk soha. A régi nagy igazságot követjük: ami egyszer már bevált és működik, ne változtass rajta.... Inkább csak minőségbeli elvárásaink voltak – elsősorban magunkkal szemben – ami az jelenti, hogy az első két lemezhez képest az újabbakon sokkal több élő hangszert vonultattunk fel, illetve a hegedűk kevésbé ágyazódtak be az alapba. Ami pedig a fellépéseinken hallható alapokat illeti, nos, ezt is „megbabráltuk” kicsit: az eddig lakodalmas basszussal hallható Monti Csárdás, vagy Brahms: V. magyar tánc dallamosabb basszussal szólal meg, nem „tuc- tuc” hangzással, valamint a hegedűk végre domináns szerephez jutottak!

Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!

Nemrég jöttetek haza Ciprusról, mi volt a meghívás oka volt-e idő picit strandolni, és hogy fogadtak a görögök?

A követség meghívására érkeztünk Ciprusra, ahol is az EU soros elnökségének zárásaként adtunk egy koncertet. Több ezer fős amfiteátrumban játszottunk, nagyon nagy sikert aratva a görögöknek és az ottani magyaroknak (a közönségünknek) a tapsokból ítélve nagyon tetszett a közel másfél órás műsor. Nagyon kedvesek voltak a vendéglátóink, hatalmas szeretettel fogadtak bennünket. Jó sok Princess CD kelt el és aláírásokban, illetve közös fotókban sem volt hiány – (lásd képeinket – a szerk.) sem volt hiány. Strandolni is volt egy pici időnk, bár mindössze két teljes napot töltöttünk Nicosiában.

Apropó strandolás! Tervek a nyárra?

A nyár természetesen a pihenés ideje is, mi is kivesszük a részünket a strandolásból, a Balaton a célpont mindhármunknak!

Jövőbeni tervek? Esetleg új lemez vagy klip?

Jövőbeli terveink között szerepel egy 10 éves, jubileumi koncert, melyet ősszel szeretnénk megrendezni. Emellett készülnek új számaink, hetente próbáljuk a zenekarunkkal és már csak technikai kérdés, hogy milyen formában rukkolunk elő az új dalokkal. :-)

Hol láthatunk titeket legközelebb?

Legközelebb augusztus 20-án, Győrben hallhat és láthat minket a közönség.

DE

2011. 07. 12. 8:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess! cikk képei
Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!Princess - Babaszünet után ismét reflektorfényben a Princess!